search

Ons nieuws van zaterdag 19 oktober 2024

HBO Max onthult startdatum 'Dune: Prophecy' met spectaculaire trailer
Series / Trailer

HBO Max onthult startdatum 'Dune: Prophecy' met spectaculaire trailer

De premièredatum is officieel bekendgemaakt, vergezeld van een spetterende trailer.

Het is bijna zover! Vanaf 17 november kunnen de fans genieten van de langverwachte prequelserie Dune: Prophecy. De miniserie telt zes afleveringen en speelt zich kort na een gruwelijke burgeroorlog af, ongeveer 10.000 jaar voor de gebeurtenissen in Dune.

Dune: Prophecy is geïnspireerd op de 'Zusterschap van Duin'-trilogie van Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Het verhaal is ontwikkeld door Diane Ademu-John en Alison Schapker. De laatstgenoemde is tevens de showrunner. De regie is in handen van Anna Foerster.

Aanpassingen


Na de nodige wijzigingen en aanpassingen in het verhaal, ging het filmen in november 2022 van start. De opnames vonden plaats in Hongarije en Jordanië en duurden tot aan december 2023.

Het verhaal richt zich voornamelijk op het ontstaan van de Bene Gesserit, die zich specialiseren in het trainen van de spirituele vermogens van jonge vrouwen. Emily Watson speelt de hoofdrol als Vaya Harkonnen, de leider van dit nieuwe zusterschap.

Overig


Overige rollen worden gespeeld door Olivia Williams als Valya's zuster Tula, Mark Strong als keizer Javicco Corrino, Jodhi May als zijn echtgenote, keizerin Natalya, Jade Anouka als zuster Theodosia en Travis Fimmel als de geheimzinnige Desmond Hart.



Dune: Prophecy is vanaf 17 november te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingtips deze week op SkyShowtime: een line-up vol vermaak voor elke kijker
Series / Release-lijsten

Streamingtips deze week op SkyShowtime: een line-up vol vermaak voor elke kijker

Naast het reguliere aanbod aan topseries, zie je komende week ook veel nautische reality-TV.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Below Deck


Verschijnt op: Zondag 20 oktober | Release: Seizoen 11 | Genre: Reality-TV | Kijk op: SkyShowtime

Deze serie volgt de bemanning van een miljoenenjacht dat wordt verhuurd voor luxe charters in het Caribisch gebied.



Frasier


Verschijnt op: Maandag 21 oktober | Release: Seizoen 2 - aflevering 6 | Genre: Komedie | Kijk op: SkyShowtime

Frasier Crane keert terug naar Boston voor het volgende hoofdstuk van zijn leven met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties en een oude droom om uiteindelijk te vervullen.



Tulsa King


Verschijnt op: Woensdag 24 oktober | Release: Seizoen 2 - aflevering 6 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Als Dwight 'The General' Manfredi na 25 jaar in de gevangenis vrijkomt, wordt hij door zijn maffiabaas naar Oklahoma gestuurd om daar de handel uit te breiden. Als hij hem verdenkt van tegenwerking, besluit Dwight zijn eigen netwerk op te zetten.



Overige series nieuw op SkyShowtime


Hieronder de overige series die deze week op SkyShowtime verschijnen.

20 oktober: Below Deck Mediterranean (seizoen 7) - Reality-TV - Below Deck Mediterranean volgt de bemanningsleden aan boord van een luxe privé jacht dat eersteklas service biedt aan rijke gasten tijdens het hoogseizoen in de Middellandse Zee.

20 oktober: Bellow Deck Sailing Yacht (seizoen 1-4) - Reality-TV - De succesvolle franchise Below Deck vaart een nieuwe koers met deze nieuwe serie. Het volgt jonge, aantrekkelijke bemanningsleden aan boord van een luxe zeiljacht die rijke klanten bedienen terwijl ze door de adembenemende wateren rond het Griekse eiland Corfu varen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen voor succesvolle Apple TV+ serie bevestigd: 3e reeks komt eraan
Series / Nieuws

Nieuw seizoen voor succesvolle Apple TV+ serie bevestigd: 3e reeks komt eraan

Het waren er maar weinig die een derde seizoen niet zagen aankomen.

Vlak na de première van het tweede seizoen van Shrinking heeft Apple TV+ officieel aangekondigd dat de serie wordt verlengd voor een derde seizoen. Gezien het succes van de serie was deze verlenging een logische beslissing.

De serie, die in 2023 debuteerde en draait om de wereld van psychologie en therapie, heeft hoofdrollen voor Jason Segel, Jessica Williams en Harrison Ford. Het was meteen een hit bij zowel critici als fans. De show behaalde een indrukwekkende 90% op Rotten Tomatoes en kreeg twee nominaties bij de Primetime Emmys.

Nog lang niet klaar


Voor Matt Cherniss, hoofd programmering bij Apple TV+, was het een eenvoudige beslissing om Shrinking te vernieuwen. Hij sprak zijn enthousiasme uit over de ontwikkeling van de serie en de richting die deze opgaat. Cherniss prijst de bijzondere personages, die mede zijn gecreëerd door Bill Lawrence, ook bekend van Ted Lasso en Scrubs.

Lawrence zelf gaf aan bijzonder dankbaar te zijn voor de mogelijkheid om samen te werken met alle betrokkenen bij de serie, evenals met Apple en Warner Bros. Hij sprak over het geluk dat hij heeft met het getalenteerde team van acteurs en schrijvers.

Patiënt of therapeut?


Shrinking lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige show over een therapeut die worstelt met het verlies van zijn vrouw, wat zowel zijn privé- als werkleven beïnvloedt. De kracht van de serie ligt echter in de manier waarop het de menselijke kant van therapeuten toont. Het stelt de vraag: wie helpt degenen die anderen helpen?



Alle afleveringen van Shrinking zie je op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-actionserie van megapopulair PlayStationspel krijgt teleurstellende update
Series / Nieuws

Live-actionserie van megapopulair PlayStationspel krijgt teleurstellende update

Na alle succesvolle gameverfilmingen lijkt het erop dat we voor deze nog even geduld moeten hebben.

De entertainmentindustrie ziet een sterke opkomst van succesvolle televisiebewerkingen van bekende computerspellen. Ook aan God of War werd hard gewerkt, maar de productie heeft nu te maken met een flinke tegenslag.

Het nieuws is naar buiten gekomen dat showrunners en uitvoerend producenten Rafe Judkins, Hawk Ostby en Mark Fergus het project hebben verlaten. Naar verluidt hebben ze meerdere scripts ingediend voordat ze besloten op te stappen.

Griekse mythologie en vette actie


God of War is een populaire gamefranchise die in 2005 begon en draait om Kratos, een Spartaanse soldaat die uiteindelijk de God van de Oorlog wordt na een reeks gevechten met de Griekse goden. Sony heeft de afgelopen jaren meerdere bewerkingen van hun populaire PlayStation-games overwogen, waarbij God of War bovenaan de lijst stond.

Dit is niet de eerste keer dat een bewerking van God of War tegen problemen aanloopt. Eerdere pogingen om de game in de jaren 2010 naar het witte doek te brengen mislukten. Sony heeft recentelijk echter meer succes gehad met andere game-adaptaties, zoals The Last of Us en Twisted Metal, wat hoop biedt voor de toekomst van deze serie.

Het verliep zo vlot


De verandering komt als een verrassing, aangezien Judkins een samenwerkingsovereenkomst heeft met Amazon Prime Video en momenteel de showrunner is van Wheel of Time. Daarnaast schreef hij het script voor de film Uncharted, gebaseerd op een andere PlayStation-game.



Hoe het er nu voor staat voor Prime Video's God of War is onbekend. Houd SerieTotaal in de gaten voor alle updates.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefd boek van Stephen King wordt grote fantasy-serie
Series / Nieuws

Geliefd boek van Stephen King wordt grote fantasy-serie

En het zijn niet de minste namen die hebben getekend voor het ambitieuze project.

A24 heeft de filmrechten bemachtigd van Stephen Kings duistere fantasy-bestseller Fairy Tale. Opvallend is dat het boek niet langer als film wordt verfilmd, maar als een tiendelige miniserie.

Het verhaal gaat over een 17-jarige jongen genaamd Charlie Reade. Charlie erft de sleutels van een portaal dat leidt naar een angstaanjagende wereld waar de ultieme strijd tussen goed en kwaad wordt uitgevochten.

Topregisseur aan het roer


Paul Greengrass, die twee Bourne-films en United 93 maakte, schreef het script van een filmversie die hij zou regisseren. Dat gaat dus niet langer door, maar Greengrass zal wel bij het project betrokken blijven.

Zijn script wordt nu verlengd door hemzelf en J.H. Wyman (Fringe, Almost Human. Wyman zal tevens fungeren als showrunner van de serie.

Verstandige keuze


Het boek van King is meer dan 600 pagina's lang, waardoor het begrijpelijk is dat er wordt gekozen voor een verfilming als serie in plaats van een twee uur durende film.



Naar verwachting zal Greengrass ook enige rol spelen als regisseur, maar daar is nog geen deal over gesloten.

Welke streamingdienst?


Peter Rice zal de ambitieuze fantasy-serie produceren in samenwerking met Greengrass, Wyman en King.

Het is nog onduidelijk wanneer we Fairy Tale kunnen verwachten en waar de serie te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensie 'Shrinking' met 'How I Met Your Mother'-ster: top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensie 'Shrinking' met 'How I Met Your Mother'-ster: top of flop?

Is seizoen 2 van de komedie Shrinking net zo leuk als seizoen 1?

Een jaar geleden kwam de komedie Shrinking uit met How I Met Your Mother-ster Jason Segel. Onlangs is seizoen 2 uitgekomen, maar is dit seizoen net zo leuk als het eerste? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben de nieuwe afleveringen gezien en beoordeeld.

Shrinking is gemaakt door Bill Lawrence (Ted Lasso), Jason Segel (How I Met Your Mother) en Brett Goldstein (Ted Lasso). Seizoen 1 werd goed beoordeeld, met specifieke complimenten aan de acteurs, het script en de geweldige humor.

Rotten Tomatoes


De serie vertelt het verhaal van Jimmy Laird, een therapeut. Hij heeft net zijn vrouw verloren en hij worstelt nog heel erg met zijn verdriet. Langzaam begint hij zijn patiënten steeds meer zijn eigen mening te geven, in plaats van zijn professionele advies.

Seizoen 1 werd beoordeeld met een fantastische score van maar liefst 91% op Rotten Tomatoes. Seizoen 2 wordt bijna net zo goed beoordeeld met een score van 90% (op het moment van schrijven).

De beste humor


Topcriticus Jack Seale van Guardian schrijft in zijn recensie: "Shrinking is uitgegroeid tot iets dat we allemaal nodig hebben [...]: een ensemblestuk vol mensen die net als wij zijn, maar dan net iets slimmer, grappiger en uitgesprokener."



Jorge Rivera Rubio van QiiBO raadt iedereen deze serie aan. Hij schrijft: "Een perfecte mix van humor en sentiment, die elkaar nooit opheffen, waardoor het beste deel van Shrinking de personages zijn, waardoor de serie snel de interesse van het publiek wint."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoon 'Harry Potter'-acteur treedt niet in voetsporen vader: ''laat die films met rust!''
Series / Nieuws

Zoon 'Harry Potter'-acteur treedt niet in voetsporen vader: ''laat die films met rust!''

HBO Max krijgt een keiharde 'nee' te horen van de Britse acteur.

Een van de meest iconische personages uit de Harry Potter-reeks is ongetwijfeld Albus Dumbledore, in het Nederlands beter bekend als Perkamentus. Het schoolhoofd van Zweinstein verscheen in alle acht de Potter-films.

Het personage werd echter niet in alle films gespeeld door dezelfde acteur. In de eerste twee delen was het de Ierse acteur Richard Harris die het schoolhoofd speelde. Na diens overlijden ging de eer naar zijn landgenoot Michael Gambon.

Vader en zoon


Wat niet iedereen weet is dat de zoon van Richard Harris ook acteert, en vrijwel net zo succesvol is als zijn vader. Jared Harris kun je kennen van series als Mad Men en Chernobyl, maar ook van films als Sherlock Holmes: A Game of Shadows.

Jared Harris is qua leeftijd aardig dicht bij de leeftijd die zijn vader had voor de eerste Potter-film. Hij is nu 63, terwijl zijn vader 71 was. Een logische vraag is dan ook: kan de zoon zijn vader wellicht opvolgen?

Jared Harris


Op die vraag gaf Harris antwoord in gesprek met The Independent. ''Nee, bedankt'', zei Harris. ''Waarom zou ik het doen? De films waren fantastisch. Laat ze toch met rust.''



Harris gaf overigens wel toe dat de serie de kans heeft om delen van de boeken van J.K. Rowling te verfilmen waarvoor in de films geen plek was. Of dat ook gaat gebeuren weten we in 2026: dan staat het eerste seizoen van de Harry Potter-serie op de planning van HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.