search

Ons nieuws van maandag 21 oktober 2024

'Uzumaki': kookt over van creativiteit en griezeligheid
Recensie

'Uzumaki': kookt over van creativiteit en griezeligheid

Junji Ito's strip over de vloek van spiralen krijgt een verontrustende verfilming.

Regie: Hiroshi Nagahama, Yûji Moriyama | Cast (stemmen): Uki Satake (Kirie), Shin'ichirô Miki (Shuichi), Takashi Matsuyama (Toshio), Kôichi Tôchika (Yokota), Wataru Hatano (Okada), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 23-33 minuten | Jaar: 2024

Wie ooit een expositie van hedendaagse kunst bezoekt, zal stuiten op meerdere werken die gemaakt zijn met de gedachte dat de toeschouwer erin ziet wat die er zelf uit wil halen. De een zal bepleiten dat dit getuigt van rijk materiaal, de ander zal het afdoen als luie onzin; flans maar iets in elkaar en noem het kunst. Uzumaki is thematisch gelukkig niet zo losjes, maar ook weer niet echt concreet. Dat is de enige maar jammerlijke tekortkoming van deze verder fantastische serie.

Kirie haalt elke dag haar beste vriend Shuichi op van het treinstation wanneer hij terugkeert van zijn werk. Op een dag vertelt hij dat hij de laatste tijd overal in hun woonplaats spiralen ziet. Het duurt niet lang voordat Kirie leert dat hij gelijk heeft. Ook de kijker zal snel overal spiraaltjes zien: in de bloemen, in het water, in de wolken. Het duurt slechts enkele minuten voordat een personage haar haar opzij doet en onthult dat ze een gapende draaikolk in haar voorhoofd heeft. Daarmee is de toon meteen gezet: Uzumaki is een verontrustende horrorserie.

Zelfs getekend, en dan ook nog in zwart-wit, is dit extreem angstaanjagend. Nee, er is geen gemaskerde moordenaar die jonge meiden met een mes achternazit of een onzichtbare geest die plots een kamerdeur dichtslaat. De horror zit hem in het mentale doordraaien van mensen en de fysieke veranderingen die ze daarna doorgaan. Sommige stukken zijn duidelijk met de computer geanimeerd, maar het meeste lijkt met de hand te zijn getekend. Geheel anime, en visueel goed te volgen.

Dat de maker van de gelijknamige strip inspiratie putte uit het werk van horrorauteur H.P. Lovecraft is te zien. Deze Junji Ito merkte ooit op dat spiralen in Japan altijd op positieve wijze worden gebruikt, zoals schattige spiraaltjes op de wangen van vrolijke figuren. Ito wilde de spiraal een keer toepassen in horror. Dat uitgangspunt benut de serie om heel wat typisch Japanse (lees: bizarre) taferelen voor te schotelen. De vloek van de spiralen slaat zelfs over op kapsels.

Na de eerste aflevering is het ietwat onbegrijpelijk waarom de bewoners van het vervloekte stadje gewoon doorgaan met hun dagelijks leven. Pas vanaf het einde van de derde aflevering is er een algemene erkenning dat er iets aan de hand is, maar tot die tijd negeert iedereen vrolijk de gruwelijkheden die ze met eigen ogen hebben aanschouwd. Er kan worden gezegd dat dit weergeeft hoe blind de mens is voor zijn eigen ellende, maar dat is simpelweg geen thema binnen het verhaal.

Ito's eenvoudige uitgangspunt verklaart mogelijk waarom Uzumaki geen heldere kern lijkt te bevatten. Want hoe uitmuntend de horror ook is, het verhaal staat geheel open voor eigen interpretatie. Het ontbreken van een solide fundering is een iets te makkelijke uitvlucht. Er wordt opgebouwd naar een hysterische climax waarin zaken nou eenmaal blijken te zijn zoals ze zijn. Maar het is een acceptabel einde, dat ook emotioneel voelt als een afsluiter. En godzijdank is er geen cliffhanger. Blijf bij elke aflevering wel even hangen bij de aftiteling, want komt altijd nog een klein stukje achteraan.



Uzumaki is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis deze topseries niet: HBO Max's aanbod voor de komende week op een rij
Series / Release-lijsten

Mis deze topseries niet: HBO Max's aanbod voor de komende week op een rij

Komende week zie je echt van die indrukwekkende series waar je even voor moet zitten.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Penguin


Verschijnt op: Maandag 21 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Misdaad / Drama / Fantasy | Kijk op: HBO Max

Het volgende hoofdstuk in de Batman-saga. Dit misdaaddrama volgt de zoektocht van Oswald 'Oz' Cobb (Colin Farrell) naar macht in Gotham City.



The Franchise


Verschijnt op: Maandag 21 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Een team dat vastzit in de chaotische wereld van het maken van franchise-superheldenfilms. Aan het eind van de dag stellen ze zichzelf de vraag: is dit het nieuwe begin van Hollywood of de laatste hoop voor de cinema? Is het een droomfabriek of een chemische fabriek?




Somebody Somewhere


Verschijnt op: Zondag 27 oktober | Release: Seizoen 3 - aflevering 1 | Genre: Drama / Komedie | Kijk op: HBO Max

Deze komedieserie volgt Sam, aan de buitenkant een typisch iemand die je uit Kansas verwacht, maar eigenlijk moeite heeft om haar draai te vinden in haar geboorteplaats.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

24 oktober : Forbidden Love (seizoen 1 - aflevering 5) - Reality-TV - Hopeloos verliefde koppels staan voor één laatste obstakel in hun relatie: religie. Om samen te blijven, moet iemand besluiten van geloof te veranderen. Maar zal dit offer hun relatie versterken of juist uit elkaar drijven?

24 oktober: Selling the Hamptons (seizoen 2 - aflevering 5) - Reality-TV - Zes makelaars strijden om hun stempel te drukken op de exclusieve vastgoedmarkt van East Hampton.

25 oktober: Rust Valley Restorers (seizoen 3 - aflevering 5) - Documentaire - Kleurrijke en charismatische persoonlijkheden runnen een restauratiewerkplaats en gebruiken hun indrukwekkende vaardigheden en ervaring om klassieke auto’s te restaureren, verhandelen en verkopen. Ze transformeren roestige rommel in waardevolle auto's.

25 oktober: Aussie Gold Hunters (seizoen 9 - aflevering 5) - Documentaire / Reality-TV - Drie teams van goudzoekers wagen een gok om groot te worden, diep in het wilde westen van het Australische outback.

25 oktober: The Confidante (seizoen 1 - aflevering 3) - Drama / Thriller - Na de terreuraanslagen in Parijs sluit Christelle zich aan bij een groep overlevenden... maar haar connectie met de ramp is niet wat hij lijkt.

27 oktober: Uzumaki (seizoen 1 - aflevering 4) - Anime / Horror - In een stad raken de mensen langzaam in de war door een toenemende obsessie met spiraalvormen: patronen in de wolken, alledaagse voorwerpen, haar, insecten en huid.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ verrast met diverse nieuwe series: ontdek alles wat je niet mag missen
Series / Release-lijsten

Disney+ verrast met diverse nieuwe series: ontdek alles wat je niet mag missen

Bekijk meer van je favoriete series en ontdek gloednieuwe seizoenspremières op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Only Murders in the Building


Verschijnt op: Woensdag 22 oktober | Release: Seizoen 4 - aflevering 9 | Genre: Komedie / Misdaad / Thriller | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



Agatha All Along


Verschijnt op: Donderdag 24 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Actie / Avontuur / Fantasy | Kijk op: Disney+

De beruchte Agatha Harkness voelt zich machteloos nadat de verdachte goth Teen haar bevrijdt uit een verwrongen betovering. Haar interesse wordt gewekt als hij haar smeekt hem mee te nemen op de legendarische Witches' Road, een magische reeks beproevingen die, als ze worden overleefd, heksen beloont met wat ze nodig hebben.



Doctor Odyssey


Verschijnt op: Donderdag 24 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama | Kijk op: Disney+

Max (Joshua Jackson) is de nieuwe dokter aan boord van een luxe cruiseschip waar het personeel hard werkt en volop van leven geniet. Het is alle hens aan dek voor Max en zijn klein maar indrukwekkend medisch team wanneer ze mijlenver uit de kust varen en worstelen met unieke medische noodgevallen en elkaar.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

21-25 oktober: Return to Las Sabinas (seizoen 1 - aflevering 11-15) - Drama - Gracia en Paloma keren terug naar Las Sabinas om voor hun vader Emilio te zorgen. Gracia herenigt zich met haar jeugdliefde, Miguel, die nu verloofd is met Esther. Paloma neemt de grond van de familie over en komt in conflict met landeigenares Paca Utrera, die een vreselijk geheim deelt met Emilio en een snood plan heeft voor het dorp.

23 oktober: Les enfants sont rois (seizoen 1) - Drama - Wanneer de 6-jarige Kimmy in het volle daglicht wordt ontvoerd, moet rechercheur Sara Roussel zich verdiepen in de onbekende wereld van sociale media en een band opbouwen met Kimmy's moeder. Tijdens het onderzoek onthult ze geheimen die twijfel zaaien over wie de echte dader is.

23 oktober: Murai in Love (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Komedie / Romantiek - Murai, een eigenaardige middelbare scholier, is verliefd op z'n otaku-lerares Tanaka. Tanaka wijst Murai af en zegt dat ze nooit geïnteresseerd zou zijn in een jongen met lang, zwart haar zoals hij. Murai knipt z'n haar en verft het blond, waardoor hij lijkt op Tanaka's favoriete videogamepersonage.

23 oktober: Seoul Busters (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Komedie / Misdaad - Afdeling 2 van Zware Criminaliteit in Songwon heeft het laagste percentage aanhoudingen. Als hun chef wordt overgeplaatst, wordt het team verbannen naar een tijdelijk onderkomen. Ze ontmoeten hun nieuwe chef Yubin. Het vertrouwen is er nog niet, maar tijdens het werk groeit er een band.

27 oktober: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 3 - aflevering 4) - Anime / Avontuur / Drama - Wanneer een nieuwe vijand opduikt, keert plaatsvervangend Soul Reaper Ichigo Kurosaki terug naar het strijdtoneel met zijn Zanpakuto om de mensen in nood te helpen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Devil's Hour' seizoen 2': de intrige blijft, de verwarring ook
Recensie

'The Devil's Hour' seizoen 2': de intrige blijft, de verwarring ook

De Britse bovennatuurlijke thriller geeft in haar tweede seizoen antwoorden, maar roept tevens nieuwe vragen op.

Regie: Johnny Allan, Shaun James Grant | Cast: Jessica Raine (Lucy Chambers), Peter Capaldi (Gideon Shepherd), Nikesh Patel (Ravi Dhillon), Alex Ferns (Nick Holness), Meera Syal (Dr. Bennett), Benjamin Civers (Isaac Chambers), Barbara Marten (Sylvia), Saffron Hocking (Sam Boyd), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 53-69 minuten | Jaar: 2024

Bij het eerste seizoen van The Devil's Hour was al wel duidelijk dat je je kop er goed bij moest houden, maar die moeite werd uiteindelijk door de bovennatuurlijke Britse thriller beloond. Nu twee jaar later het tweede seizoen klaarstaat om te worden bekeken bewijzen de diverse recapfilmpjes op YouTube maar weer eens hun nut. Want hoe zat het ook alweer?

Er was een reden dat sociaalwerker Lucy Chambers elke nacht om 3:33 uur, het duivelsuur, wakker werd. Er was ook een reden dat haar zoontje Isaac dingen zag die er niet waren. Er was een reden dat seriemoordenaar Gideon Shephard misschien toch niet zo slecht was als we aanvankelijk dachten. En er was een reden dat Lucy een overdaad aan déjà vu's ervoer.

Alles draaide om een gegeven dat de slotaflevering eindelijk uitlegde: Shepherd heeft het vermogen om steeds weer te worden herboren met volledige kennis en herinneringen van zijn vorige levens. Zijn voornaamste doel: voorkomen dat er mensen vermoord of verkracht worden. Lucy heeft een soortgelijke gave, maar herinnert zich nog niet alles. Maar hoe mooi zou het zijn als je fouten uit het verleden ongedaan kon maken?

De eerste aflevering van het seizoen twee lijkt op zichzelf te staan, maar sluit naadloos aan bij het vorige seizoen en de daarin getoonde alternatieve werkelijkheden. Het huis waarin Lucy en de zonderlinge Isaac woonden blijkt – we zagen het al eerder – te zijn betrokken door een ander gezin. Lucy is in dit leven geen sociaalwerker maar een politierechercheur die steeds meer naar collega Ravi toegroeit. De brand waarmee het eerste seizoen eindigde komt ook weer terug, waarmee de eerste nieuwe aflevering feitelijk al het voorgaande zowel afrondt als samenvat.

Geklooi met tijdslijnen en alternatieve werkelijkheden levert vaak riskante toestanden op. Ook hier dreigt dit gevaar wanneer twee parallelle scenario's voor Lucy en Ravi worden gepresenteerd. In het ene scenario is Lucy gestopt als jeugdwerker en woont ze met Isaac in de bossen, in het andere is ze rechercheur en heeft ze een relatie met Ravi. In beide gevallen heeft een mysterieuze man in een gele hoodie een speelgoedwinkel opgeblazen, waarbij zeventien slachtoffers zijn gevallen. Ook nu weer speelt Gideon op de achtergrond een cruciale rol.

In de hoofdverhaallijn zijn Ravi en zijn nieuwe partner Sam op zoek naar Gideon, terwijl deze gezochte crimineel samen met Lucy de bomaanslag probeert te voorkomen. Gelukkig zijn de tijdlijnen enigszins uit elkaar te houden door het verschil in haar- en baarddracht, want anders was dit tweede seizoen niet te doen geweest. Wel kampt de serie weer met het euvel dat het verstand van de kijker overuren maakt, wat ten koste gaat van de emotionele betrokkenheid bij de personages.

Maar ook ditmaal dwingen het sterke acteerwerk en de onnavolgbare gebeurtenissen tot doorkijken. Er wordt voortdurend teruggegrepen op gebeurtenissen en personages die we twee jaar (in ons land: een jaar) geleden al eens te zien kregen. Toch zit alles razendslim in elkaar. Zo zien in de speelgoedzaak een stuk speelgoed dat we eerder in Isaacs kamer voorbij zagen komen. Het lijkt haast of beide seizoen achter elkaar zijn opgenomen, maar de jonge acteur die Isaac speelt is toch echt ouder geworden.

Om de boel helemaal complex te maken zien we nog meer tijdslijnen. Maar zodra je berust in de gedachte dat alles wel zal worden uitgelegd, kijkt het allemaal een stuk relaxter. Dat laat niet onverlet dat The Devil's Hour voor sommigen te veel vaag- en onduidelijkheden zal opleveren, ook in de slotaflevering. Er is inmiddels een derde seizoen aangekondigd, maar er zijn ook alweer de nodige theorieën en uitlegfilmpjes online verschenen.



The Devil's Hour is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Alle 14 series die je deze week moet zien
Series / Release-lijsten

Nieuw op Netflix: Alle 14 series die je deze week moet zien

Ook deze week komt Netflix weer met een vrachtlading aan nieuwe series om te ontdekken.

Hieronder het wekelijkse overzicht waarin de drie meest opvallende series worden uitgelicht, inclusief trailer.

This Is the Zodiac Speaking


Verschijnt op: Woensdag 23 oktober | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Misdaad | Kijk op: Netflix

In deze docuserie over waargebeurde misdaad zoekt een familie naar antwoorden en deelt aanwijzingen en verhelderende getuigenissen over de hoofdverdachte in de Zodiac-moorden.



Ronja Rövardotter


Verschijnt op: Donderdag 24 oktober | Release: Seizoen 2 | Genre: Avontuur / Familie / Fantasie | Kijk op: Netflix

In deze magische serie, die is gebaseerd op een verhaal van Astrid Lindgren (Pippi Langkous), leert een moedig en avontuurlijk meisje haar eigen weg te kiezen in het leven.



Hellbound


Verschijnt op: Vrijdag 25 oktober | Release: Seizoen 2 | Genre: Misdaad / Drama / Fantasy | Kijk op: Netflix

Chaos en verdeeldheid teisteren de aarde als demonische wezens mensen tot de hel veroordelen. Deze thriller bereikte de top 10 van series in 93 landen.



Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

23 oktober: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 2 - aflevering 3) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

23 oktober: Love Is Blind (seizoen 7 - aflevering 12) - Reality-TV / Romantiek - Vrijgezellen die geliefd willen worden om wie ze zijn, in plaats van hoe ze eruitzien, kiezen voor een minder traditionele benadering van daten.

23 oktober: Car Masters: Rust to Riches (seizoen 6) - Reality-TV - In deze vrolijke realityserie restaureert en verkoopt een bijzondere groep monteurs klassieke auto's in de hoop winst te maken.

23 oktober: Live from the Other Side with Tyler Henry (seizoen 1 - aflevering 6) - Talkshow - Wereldberoemd medium Tyler Henry geeft hoop, genezing en lang gezochte antwoorden aan beroemde gasten door middel van emotionele lezingen.

23 oktober: The Comeback: 2004 Boston Red Sox (seizoen 1) - Documentaire / Sport - Deze ultieme docuserie vertelt het traject van de Red Sox naar hun eerste World Series-titel in 86 jaar aan de hand van interviews met sterspelers en personeel.

24 oktober: Territory (seizoen 1) - Avontuur / Drama - Als er voor 's werelds grootste veeranch geen duidelijke erfgenaam is, volgt een felle generatiestrijd die de toekomst van het land in gevaar brengt.

24 oktober: Beauty in Black (seizoen 1) - Drama - Het lot van een stripper neemt een positieve wending wanneer ze kennismaakt met een rijke, disfunctionele familie met een cosmeticabedrijf en een sluwe smokkeloperatie.

25 oktober: The Last Night at Tremore Beach (seizoen 1) - Drama / Mysterie / Thriller - Wanneer een gekwelde pianist door bliksem wordt getroffen, krijgt hij zorgwekkende toekomstvisioenen en lijkt er een dodelijke dreiging boven zijn geliefden te hangen.

26 oktober: Ranma 1/2 (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Komedie / Actie - Akane Tendo ontmoet haar nieuwe verloofde, Ranma Saotome, een speciaal martial arts-wonderkind, want hij verandert in een meisje als hij koud water aanraakt. Pure magie.

26 oktober: Orb: On the Movements of the Earth (seizoen 1 - aflevering 5) - Anime / Drama / Thriller - Na ketterse lessen over de aarde en de zon, gaat een wonderkind op zoek naar het verborgen onderzoek van zijn meester, terwijl hij uit handen probeert te blijven van de inquisitie.

26 en 27 oktober: A Virtuous Business (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Komedie / Drama - Op zoek naar een doel, kansen en onafhankelijkheid starten vier plattelandsvrouwen in 1992 een bedrijf in producten voor volwassenen en beginnen ze aan een reis vol zelfontdekking.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloederige trailer DC-serie 'Creature Commandos'
Series / Nieuws

Bloederige trailer DC-serie 'Creature Commandos'

Het allereerste project van James Gunns DC Studios is vanaf 5 december te streamen op HBO Max.

DC Studios heeft de volledige trailer voor het eerste project van het nieuwe DC Universe, dat onder leiding staat van Hames Gunn en Peter Safran, vrijgegeven: animatieserie Creature Commandos.

Daarnaast is bekend geworden dat de serie op 5 december zijn première zal beleven op HBO Max.

Team van monsters


Na de gebeurtenissen in Peacemaker is Amanda Waller niet langer in staat om de levens van menselijke gevangenen in gevaar te brengen, zoals ze deed bij de Suicide Squad en Team Peacemaker.

Om dit euvel te omzeilen stelt Walleer een black ops-team samen dat bestaat uit niet menselijke, maar eerder monsterlijke gevangenen die de Creature Commandos vormen.

Te gekke cast


De stemmencast bestaat uit Frank Grillo (als Rick Flag Sr.), Zoe Chao (als Nina Mazursky), Alan Tudyk (als Dr. Phosphorus), David Harbour (als Eric Frankenstein), Indira Varma (als The Bride), Sean Gunn (als G.I. Robot en Weasel) en Maria Bakalova (als het nieuwe personage Princess Ilana Rostovic).



Ook te horen zijn Steve Agee en Viola Davis als John Economos en Amanda Waller. Zij speelden deze rollen ook in live-action in Peacemaker.

Gunn de alleskunner


Gunn schreef alle afleveringen van Creature Commandos en regisseerde de opnames van de stemmen van de hoofdcast om de stemmen precies goed te krijgen.

Creature Commandos luidt de eerste fase in van het nieuwe DC Universe onder de noemen Chapter One: Gods and Monsters. Deze fase zal uit zo'n tien titels bestaan, waarvan Superman het eerste live-action project is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum 'Daredevil: Born Again' eindelijk onthuld door Marvel Studios
Series / Nieuws

Premièredatum 'Daredevil: Born Again' eindelijk onthuld door Marvel Studios

Geliefde personages als The Punisher, The Kingpin en Foggy Nelson keren allemaal terug.

Marvel Studios heeft gisteren als verrassing tijdens de New York Comic Con een panel rondom Daredevil: Born Again georganiseerd. Hier werd aangekondigd dat de nieuwe serie vanaf 4 maart 2025 te streamen zal zijn op Disney+.

Dezelfde trailer die tijdens D23 zijn debuut maakte werd vertoond, en dat leidde ertoe dat bootleg-versies van die trailer op verschillende sociale media en YouTube lekten.

Oude bekenden


In de trailer zien we meerdere kostuums van Daredevil en hoe hij in de serie te maken krijgt met personages als The Punisher, Muse, Bullseye en The Kingpin. Ook oude bekenden zoals Karen Page en Foggy Nelson waren te zien.

In de grootste scène uit de trailer zien we Matt Murdock en Wilson Fisk in een kroeg zitten en zegt Fisk: "Deze waarschuwing die je me geeft. Van wie komt die? Matt Murdock of je duistere helft?"

Marvel doet geheimzinnig


Verrassend genoeg moet Marvel de trailer of foto's van de film nog steeds officieel vrijgegeven. En dat ondanks het feit dat we nog maar vijf maanden zijn verwijderd van de première.



Hoofdrolspeler Charlie Cox sprak tijdens het panel over zijn nieuwe pak en zei: "Mijn hoop is dat ik uiteindelijk het pak met het DD-logo mag dragen."

Veel terugkerende acteurs


Naast Cox zien we in de serie acteurs als Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Margarita Levieva, Michael Gandolfini, Genneya Walton, Arty Froushan, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Wilson Bethel, Jeremy Earl en Ayelet Zurer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor 'Outlander' seizoen 7: de scifi-hit is eindelijk terug!
Series / Trailer

Eerste trailer voor 'Outlander' seizoen 7: de scifi-hit is eindelijk terug!

De cliffhangers van eerder dit jaar worden heel binnenkort eindelijk vervolgd.

4 augustus 2024 klinkt als een datum die in het recente verleden ligt, maar fans van Outlander denken daar wellicht anders over. Op die dag ging namelijk de achtste aflevering van seizoen 7 van de scifi-serie in premiere, en dat was voor lange tijd de laatste.

Het zevende seizoen van Outlander werd namelijk opgeplitst, waardoor fans lang moesten wachten op het tweede deel van het seizoen. Maar het ondraaglijke wachten nadert nu eindelijk zijn eind.

Outlander


Op 1 november gaat de rest van het seizoen van start op Netflix, en om kijkers wat op te warmen komt de streamer alvast met een spektakelrijke trailer voor het vervolg van het verhaal.

Outlander is een verfilming van de bestseller-boekenreeks van de Amerikaanse schrijfster Diana J. Gabaldon. De serie vertelt het verhaal van Claire Beauchamp Randall, een verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog die op mysterieuze wijze terugreist in de tijd naar 1743, waar ze een aantrekkelijke strijder ontmoet en betrokken raakt bij een epische opstand.

November


De nieuwste trailer bekijk je hieronder. Zoals gezegd gaan afleveringen 8 tot en met 16 op 1 november van start. Ook is al bekend dat de serie een achtste – en laatste – seizoen krijgt dat tien episodes zal tellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.