search

Ons nieuws van dinsdag 22 oktober 2024

Een van de engste films van 2024 kijk je aankomend weekend eindelijk op Netflix
Films / Specials

Een van de engste films van 2024 kijk je aankomend weekend eindelijk op Netflix

Netflix pakt voor Halloween flink uit met allerlei horrorfilms, waaronder 'The Nun II'.

Netflix is dit jaar dé plek voor liefhebbers van Halloween, want de ene na de andere horrorfilm verschijnt op het platform. Volgende week is het tijd voor de angstaanjagende film The Nun II.

The Nun II is een Amerikaanse horrorfilm uit 2023, geregisseerd door Michael Chaves (The Conjuring: Devil Made Me Do It, La Llorona). Het is een sequel op The Nun uit 2018 en is de achtste film in het The Conjuring-universum.

Nieuwe confrontatie


De film speelt zich af in 1956, vier jaar na de gebeurtenissen in het eerste deel. Door heel Frankrijk worden er priesters op mysterieuze wijze vermoord. Tegelijkertijd gebeuren er onverklaarbare dingen op een kloosterschool voor meisjes.

We zien hoe zuster Irene opnieuw de confrontatie aan moet gaan met de demoon Valak, die de vorm aanneemt van een griezelige non. Valak is sterker dan ooit en de film gaat dieper in op de oorsprong van de demoon.

Cast


Irene zal haar angsten nogmaals onder ogen moeten komen, terwijl ze samenwerkt met nieuwe bondgenoten om het kwaad te verslaan. Lukt het haar om de genadeloze demoon dit keer voorgoed uit de weg te ruimen?



Taissa Farmiga (The Gilded Age, American Horror Story) keert in de film terug als Irene. Daarnaast zien we Jonas Bloquet (Elle) als Maurice, Storm Reid (Euphoria) als Debra, Anna Popplewell (Narnia) als Kate en Bonnie Aarons (The Conjuring) als de demonische non.

Netflix


The Nun II verscheen op 7 september 2023 in de Nederlandse bioscopen. De film was een commercieel succes en haalde wereldwijd $269 miljoen op, maar ontving gemengde reacties van recensenten.

Bekijk The Nun II vanaf zaterdag 26 oktober op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vergeten 'Star Trek'-afleveringen zijn memorabel en nog steeds meer dan de moeite waard
Series / Specials

Deze vergeten 'Star Trek'-afleveringen zijn memorabel en nog steeds meer dan de moeite waard

'Star Trek: TNG' is voor velen de ultieme serie in de hele franchise.

In 1987 ging Star Trek: The Next Generation van start en deze serie telde zeven seizoenen, met in totaal 178 afleveringen. Hier zitten de nodige ondergesneeuwde solide afleveringen tussen. De reden hiervoor is dat de aandacht nu eenmaal uitgaat naar de toppers, dan wel de miskleunen.

Hieronder komt deze vergeten categorie aan bod. Een grote kracht van Star Trek: TNG lag in de personages en hun ontwikkeling. De onderstaande drie afleveringen laten, die ieder op hun eigen manier, iets zien over de geliefde hoofdpersonen. Het betreft afleveringen uit het derde en zesde seizoen van de scifi-serie.

Thuisplaneet


In het derde seizoen (afl. 7) leert de kijker in 'The Enemy' Geordi LaForge (LeVar Burton) beter kennen, maar er wordt ook een dieper beeld van de Romulans geschetst. Geordi belandt met de Romulan Bochra (John Snyder) op een gevaarlijke planeet en het tweetal is op elkaar aangewezen om te kunnen overleven. Geordi's persoonlijkheid komt duidelijker naar voren wanneer zijn sarcastische kant bovenkomt. Op zijn beurt ziet de kijker Bochra als een soldaat die vreest voor zijn leven, in plaats van de beheerste en lichtelijk zelfingenomen Romulans. 'The Enemy' eindigt met de vraag aan Worf of hij donor wil zijn voor de gewonde Bochra, waarbij het antwoord de meeste fans niet zal verbazen.

In aflevering 17 staat in 'Sins of the Father' wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van luitenant Worf (Michael Dorn). Daarnaast is het de eerste 'echte' Klingon-aflevering in de franchise. De Enterprise reist naar de Klingon thuisplaneet Qo'Nos, waar Worf de familie-eer moet verdedigen. Van zijn broer Kurn (Michael Todd) hoort hij dat hun vader als verrader is aangemerkt. Worf krijgt voor het eerst te maken met de politieke onrust op Qo'Nos, die in het vierde seizoen tot een burgeroorlog leidt. 'Sins of the Father' zet diverse verhaallijnen op die voor Worf doorgaan tot in Star Trek: Deep Space 9.

Horrorgenre


Het zesde seizoen (afl. 5) laat met 'Schisms' zien dat de makers prima in staat waren om het horrorgenre in de serie te verwerken. Diverse bemanningsleden hebben opeens last van slaapproblemen, naast een aantal andere symptomen. Er is niet een bepaald personage dat centraal staat, wel zie je dat iedereen aan bod komt bij het oplossen van dit raadsel. Het blijkt hier om een onbekend ras te gaan, dat 's nachts bemanningsleden ontvoert en vervolgens experimenten op hen uitvoert. Zo komt dokter Crusher (Gates McFadden) erachter dat bij commandant Riker (Jonathan Frakes) de arm is afgezet en vervolgens weer is teruggezet. 'Schisms' bewijst dat de weinige horror die de kijkers te zien kregen van goede kwaliteit was.



Wat staat ook alweer waar?


Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager en Star Trek: Enterprise op Netflix. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.

Lees ook
Johnny Depp brak ooit door in de tv-serie '21 Jump Street' maar wist je dat hij ooit terugkeerde als Tom Hanson
Johnny Depp begon zijn carrière met de serie 21 Jump Street, waarin hij een tieneridool werd en later een... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vampierenserie 'What We Do in the Shadows' seizoen 6: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Vampierenserie 'What We Do in the Shadows' seizoen 6: kijken of skippen?

What We Do in the Shadows seizoen 6 blijft even grappig en verrassend als het eerste seizoen.

In 2019 kwam de, toen gloednieuwe, komedie What We Do in the Shadows uit. Ondertussen is het zesde seizoen uitgekomen, maar is het nog net zo goed en verrassend als seizoen 1? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben de afleveringen gekeken en hun mening gegeven.

What We Do in the Shadows is een mockumentary die horror combineert met komedie. De serie is gemaakt door Jemaine Clement (Flight of the Conchords) en is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2014 van Clement en Taika Waititi.

Rotten Tomatoes


De serie volgt een groep traditionele vampieren die samen met een energievampier samenwoont. De vampieren botsen vaak met de moderne wereld en elkaar, wat voor spannende en komische momenten zorgt.

De eerste vijf seizoenen van What We Do in the Shadows zijn zeer hoog beoordeeld en seizoen 6 zet deze traditie voort. De nieuwste afleveringen van de serie krijgt op Rotten Tomatoes namelijk een geweldige score van 86% (op het moment van schrijven).

Nog steeds ongelooflijk grappig


Het komt vaak voor dat een komedie in de latere seizoenen niet zo grappig meer is als eerst. Gelukkig is dat volgens topcriticus Bob Strauss van TheWrap niet het geval met What We Do in the Shadows. Hij schrijft:

"Het enige wat we kunnen bevestigen is dat het nog steeds erg grappig is, en dat het de verschrikkingen die normaal gesproken gepaard gaan met creatieve uitputting, vermijdt."



Hoewel seizoen 6 het laatste seizoen is, is dit niet te merken volgens criticus John Kirk van Original Sin. Hij schrijft: "Seizoen zes begint relatief casual. Het feit dat dit het laatste seizoen is, dringt niet duidelijk door in de eerste paar afleveringen. De dialogen zijn nog steeds heftig en griezelig [...]."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult spannende en creepy trailer voor zijn succesvolle fantasyserie 'Goosebumps'
Series / Trailer

Disney+ onthult spannende en creepy trailer voor zijn succesvolle fantasyserie 'Goosebumps'

De beroemde boeken van R.L. Stine worden nu verfilmd als een anthology-serie voor Disney+.

Disney+ en Hulu hebben de eerste trailer vrijgegeven voor Goosebumps: The Vanishing, het acht-delige tweede seizoen van de anthology-serie die gebaseerd is op R.L. Stine's beroemde Goosebumps-boeken.

Het verhaal gaat ditmaal over de tweeling Cece (Jayden Bartels) en Devin Brewer (Sam McCarthy), die de zomer doorbrengen in Gravesend, Brooklyn met hun gescheiden vader en tevens botanicus Anthony (David Schwimmer).

Mysterieuze gebeurtenissen


Al snel voelen ze een dreigende aanwezigheid, raken er kinderen vermist en wordt ontdekt dat Gravesend vol duistere geheimen zit. Dit zorgt voor een reeks gebeurtenissen die gelinkt zijn aan een mysterieus organisme en hun overleden oom.

In de trailer zien we Friends-acteur Schwimmer wordt bezeten door iets dat in de grond begraven ligt en een bovennatuurlijke entiteit wordt losgelaten in New York.

Van Friends naar Bumps


Naast Schwimmer zien we in het nieuwe seizoen ook acteurs als Ana Ortiz, Elijah M. Cooper, Galilea La Salvia, Francesca Noel en Stony Blyden.



Het nieuwe seizoen benut elementen van meerdere Stine-boeken: “Stay Out of the Basement,” “The Haunted Car,” “Monster Blood,” “The Girl Who Cried Monster,” “The Ghost Next Door” en “Welcome to Camp Nightmare”.

Griezelig begin van het nieuwe jaar


Hilary Winston fungeert als showrunner van de serie. Het eerste seizoen van Goosebumps is in zijn volledigheid te streamen op Disney+.

Goosebumps: The Vanishing stream je vanaf 10 januari 2025 op Disney+.

Lees ook
De enorme verrassing in 'The Acolyte': "Ik ben het niet eens met de kritiek"
Showrunner Leslye Headland vindt kritiek op de slotaflevering veel te kort door de bocht.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 nieuwe series moeten deze week streaming helemaal gaan veroveren
Series / Specials

Deze 3 nieuwe series moeten deze week streaming helemaal gaan veroveren

Heb je nog niets op je watchlist staan, laat je dan inspireren door deze 3 toppers.

Streamingdiensten brengen wekelijks zoveel nieuwe series uit dat het soms moeilijk is een keuze te maken. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de drie meest opvallende nieuwe series van deze week die absoluut het kijken waard zijn.

Like a Dragon: Yakuza



Verschijnt op: Donderdag 24 oktober | Kijk op: Prime Video
Deze Amerikaans-Japanse misdaad- en actieserie is gebaseerd op Sega's reeks computerspellen Like a Dragon, met hoofdrollen voor onder andere Ryome Takeuchi, Kento Kaku, Munetaka Aoki en Yumi Kawai.

Het verhaal, dat zich afspeelt in de fictieve stad Kamurocho, volgt twee tijdlijnen: 1995 en 2005. In 1995 proberen vier vrienden te ontsnappen aan hun strenge leven in een weeshuis en duiken ze in de door de Yakuza geleide onderwereld van Kamurocho. In 2005 is hun vriendschap echter uit elkaar gevallen, terwijl de spanningen tussen de Tojo-clan en de Omi-clan een kookpunt bereiken.



Doctor Odyssey



Verschijnt op: Donderdag 24 oktober | Kijk op: Disney+
Joshua Jackson, de ster uit Dawson's Creek en Fringe,is terug in een spannende nieuwe serie. Samen met acteurs Don Johnson, Phillipa Soo en Sean Teale vormen zij een medisch team dat op een luxueuze cruiseschip

Joshua Jackson, bekend van Dawson's Creek en Fringe, is terug in een spannende nieuwe serie. Samen met Don Johnson, Phillipa Soo en Sean Teale vormen zij een medisch team aan boord van een luxueus cruiseschip.



Somebody Somewhere



Verschijnt op: Zondag 27 oktober | Kijk op: HBO Max
Het derde seizoen van deze aangrijpende donkere komedie van HBO, met Bridget Everett in de hoofdrol, verschijnt binnenkort. De serie krijgt op IMDb een indrukwekkende score van 8,1, gebaseerd op maar liefst 12.000 gebruikers.

Sam lijkt op het eerste gezicht een echte inwoner van Kansas, maar van binnen worstelt ze om te voldoen aan de verwachtingen van haar geboortestad. Terwijl ze omgaat met verlies en acceptatie, ontdekt ze zichzelf en een gemeenschap van buitenstaanders die, net als zij, nergens echt bij passen maar niet opgeven.



Lees ook
Prime Video onthult de spraakmakende line-up van komende week
Aankomende week kun je naast veel actie en spektakel, een vleugje Italiaanse cuisine verwachten.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.