search

Ons nieuws van woensdag 23 oktober 2024

'The Lincoln Lawyer' seizoen 3: balanceert tussen levensechte dilemma's en gladde postercriminelen
Recensie

'The Lincoln Lawyer' seizoen 3: balanceert tussen levensechte dilemma's en gladde postercriminelen

Wat zal het halen: de strijd voor rechtvaardigheid of de drang om te winnen?

Regie: Alonso Alvarez-Barreda, Ben Hernandez Bray, Antonio Negret, e.a. | Cast: Manuel Garcia-Rulfo (Mickey Haller), Becki Newton (Lorna Crane), Angus Sampson (Cisco Wojciechowski), Jazz Raycole (Izzy Letts), Yaya DaCosta (Andrea Freeman), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 44-57 minuten | Jaar: 2024

Wie herinnert zich nog de ex-verslaafde hunk uit Californication die worstelde met co-ouderschap, ex-geliefden en een comebackcarrière? Advocaat Mickey Haller is in feite de corporate versie van Hank Moody, met als verschil dat deze advocaat zich een stuk beter uitdost. Met zijn pak, das en aktentas raast hij door een corrupt Los Angeles in een blauwe Lincoln Continental uit 1963.

Het derde seizoen van The Lincoln Lawyer werpt weer nieuwe morele dilemma's op. Is vijfentwintig procent commissie vragen aan escorts in ruil voor veilige online afspraken eigenlijk virtueel pooierschap? En is het acceptabel om een Mexicaanse kartelbaas te steunen om een onschuldige cliënt vrij te spreken? Maar vooral de keuzes buiten de rechtszaal – binnen de vier muren van het advocatenkantoor – zijn veelzeggend.

Mickey en zijn vaste medewerkers navigeren langs moorden en persoonlijke vraagstukken in hun privéleven. De serie verveelt daarmee geen moment, maar écht diep snijden doet ze niet. Daarvoor hebben de personages een iets te hoog CSI-gehalte en te weinig de rauwheid van bijvoorbeeld The Wire. De personages zijn gelukkig wél levensechter dan degene in de machopolitieseries die twintig jaar geleden welig tierden. Ze spreken namelijk niet alleen in oneliners en tonen weleens hun kwetsbare kant.

Zo heeft Izzy een conflict met haar huisbaas en moet Mickey weer toenadering zoeken bij zijn ex-vrouw en dochter. Maar sommige relaties zijn niet echt uitgediept. Mickey werkt bijvoorbeeld nog steeds samen met zijn tweede ex-vrouw Lorna alsof het een willekeurige medewerkster is. Er is geen spoor van een gezamenlijk verleden. Met een vleugje gezonde jaloezie, een sappige herinnering of een steek onder water zou deze interactie veel authentieker aanvoelen.

Ook in de rechtszaal raakt dit seizoen op verschillende momenten, maar zonder een blijvende indruk na te laten. Zo toont Mickey zich bijzonder dapper in de strijd tegen corruptie en Mexicaanse misdaadkartelfiguren. Maar één Amerikaanse waarde torent nog uit boven die strijd voor rechtvaardigheid: de drang om te winnen. Zo verschijnt een overleden personage als geest met een veelzeggende boodschap: "Mickey, je verspilt te veel energie aan jezelf straffen voor deze ongelukkige ongevallen. Terwijl je al jouw energie nodig hebt voor het winnen van deze zaak. Focus!"

Wat zal op het einde de bovenhand nemen in deze Californische metropool? Rechtvaardigheid of toch de drang naar meer winnen, meer geld en meer succes boven alles? En dat laatste gevaar maakt The Lincoln Lawyer dan toch weer griezelig echt.



The Lincoln Lawyer is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze verdwijning in opstandige nieuwe serie van Netflix
Series / Trailer

Mysterieuze verdwijning in opstandige nieuwe serie van Netflix

Het Italiaanse Adoration is een tienerserie met een opstandig en mysterieus tintje.

Netflix heeft de trailer online gezet voor een nieuwe Netflix Original die in november van start gaat. Het betreft een tienerserie met een opstandig en mysterieus tintje. Bekijk de beelden uit Adoration hieronder.

De Italiaanse dramaserie Adoration gaat over de mysterieuze verdwijning van een opstandige tiener. Haar vrienden lijken er een rol in te spelen.

Young adult


De young adult-serie, bedacht door Donatella Diamanti en Giovanni Galass, neemt ons mee naar het zomerse leven in Sabaudia in Italië. De 16-jarige Elena is nogal rebels en is dan opeens spoorloos verdwenen.

De Italiaanse titel is Adorazione en er zijn rollen voor onder andere Alice Lupparelli als Elena, Noemi Megagnini als Vanessa, Beatrice Puccilli als Vera, Penelope Raggi als Diana en Luigi Bruno als Gianmarco. De serie is gebaseerd op het gelijknamige Italiaanse boek van schrijver Alice Urciuolo.

November


De zes afleveringen zijn geregisseerd door Stefano Mordini (Race for Glory: Audi vs. Lancia) en staan vanaf 20 november op Netflix. Bekijk hieronder de trailer en beoordeel of de serie ook iets voor jou is.



Lees ook
Mysterieuze horrorserie van bioscoopkwaliteit krijgt intense trailer: 'Teacup' van James Wan
Het horrorseizoen gaat op angstaanjagende wijze van start met deze nieuwe serie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend nieuws over 'Dune: Prophecy' van HBO Max
Series / Nieuws

Opvallend nieuws over 'Dune: Prophecy' van HBO Max

Ondanks dat Denis Villeneuve niet bij de serie is betrokken, hebben zijn films wel veel invloed op de serie.

HBO reist terug naar Arrakis met de binnenkort te verschijnen serie Dune: Prophecy, een prequel die zich ruim 10.000 jaar vooraf aan de gebeurtenissen in het boek Dune van Frank Herbert en de filmversie van Denis Villeneuve afspeelt.

De nieuwe serie, die zich richt op de oorsprong van de Bene Gesserit, kreeg het groene licht in 2019. Na een paar maanden filmen werd echter de showrunner vervangen, werden sommige castleden weggestuurd en werd gekozen voor een andere invalshoek.

Praktische decors


De opnames werden echter uiteindelijk hervat en ruim een jaar geleden afgerond in Boedapest. En in tegenstelling tot de virtuele technologie die ingezet voor de recente Star Wars-series, werd er bij Dune: Prophecy gekozen voor peperdure praktische sets.

Villeneuve en filmscenarist Jon Spaihts zijn niet betrokken bij de serie, maar desondanks laat uitvoerend producent Jordan Goldberg dat de serie zich absoluut in 'hetzelfde universum' als de films afspeelt.

Visie van Villeneuve


Aldus Goldberg: We vinden dat we de essentie van wat Denis heeft neergezet moeten volgen. Hij heeft de toon gezet. We hebben een serie vol politieke intriges en spionage. Maar er is ook actie, avontuur, romantiek en zelfs horror."



Mede-showrunner Alison Schapker legt uit dat ondanks dat de serie zich millennia vooraf aan de films afspeelt, de technologie in de serie te vergelijken is met die van de films. En met een goede reden:

Een goede uitleg


"Tijdens de Machine Wars vochten mensen tegen computers en kunstmatige intelligentie en alle zaken waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Dune laat zien wat er gebeurt als het ergste scenario zich voordoet en de mensheid na bijna te zijn uitgestorven alles opnieuw moet opbouwen. Technologie staat dus stil en computers zijn verboden."

In de zesdelige serie volgen we zusters Valya en Tula Harkonnen. Zij nemen het op tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen en vormen daarom de sekte die we kennen als de Bene Gesserit.

Najaarstopper


Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Mark Strong, Jade Anouka, Chris Mason, Jodhi May, Josh Heuston en Tabu spelen de hoofdrollen.

Dune: Prophecy is vanaf 17 november te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stevige actiethriller keert totaal onverwacht terug in de Top 10 van HBO Max
Films / Nieuws

Stevige actiethriller keert totaal onverwacht terug in de Top 10 van HBO Max

Het vervolg is volgend jaar te zien en menig kijker heeft besloten om nog eens te kijken.

The Accountant kwam uit in 2016 en deed het goed wat bezoekersaantallen betreft. In 2025 komt het vervolg uit op deze actiethriller, die wordt omschreven als een film met "een hoog octaangehalte". In de Top 10 staat hij op de derde plaats.

The Accountant is geregisseerd door Gavin O'Connor. De hoofdrollen worden onder andere gespeeld door Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal en John Lithgow.

Ontvangst


Critici en kijkers zijn het duidelijk oneens over de film. Op de Tomatometer is een matige score van 53% af te lezen. De Popcornmeter geeft echter een solide 76% aan.

Consensus onder critici luidt: "'The Accountant' laat Ben Afflecks met toewijding gespeelde personage in de kou staan. De kijker blijft hierdoor achter met een rommelige actiethriller, die vol zit met slecht opgezette verbanden".

Waar te zien?


The Accountant kun je zien op HBO Max.



Synopsis: Christian (Ben Affleck) is een man met autisme, die daarnaast briljant is wanneer het op cijfers aankomt. Hij werkt als freelance accountant voor diverse criminele organisaties. Ray (J.K. Simmons) werkt bij de afdeling Financiële Misdrijven van het Ministerie van Financiën en maakt jacht op Christian. Laatstgenoemde is echter iets veel groters op het spoor.

Lees ook
HBO Max-releases in oktober: Bekijk hier alle nieuwe series van deze maand
Naast de bekende HBO-toppers zie je komende maand vooral veel reality-TV.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eigenlijk maakte 'Game of Thrones' exact dezelfde fout als 'Lost'
Series / Specials

Eigenlijk maakte 'Game of Thrones' exact dezelfde fout als 'Lost'

'Game of Thrones' en 'Lost' hebben meer gemeen dan hun populariteit...

Game of Thrones en Lost waren allebei ongekend populaire series. Helaas hebben ze nog iets gemeen: hun verschrikkelijke laatste aflevering. Voor veel kijkers verpeste het einde bij allebei de gehele serie.

Het einde van een serie kan deze compleet maken of breken. Tijdens alle seizoenen leeft een serie toe naar zijn einde. Als dit einde niet goed is, slaat het gehele verhaal vaak nergens meer op.

Aftiteling


Bij Lost ging dit fout in 2010. De serie over de overlevenden van een vliegtuigcrash liep al sinds 2007 en kwam na 6 seizoenen tot een einde. De meeste kijkers waren echter allesbehalve te spreken over de laatste aflevering.

Tijdens de aftiteling van de laatste aflevering waren beelden van de vliegtuigcrash te zien waar de serie mee begon. Lost stond bekend om zijn verborgen boodschappen, dus interpreteerden veel fans de symboliek van de allerlaatste beelden als een boodschap dat alle gebeurtenissen in de serie niet gebeurd waren.

Showrunner


Fans dachten namelijk dat hiermee bedoeld werd dat alle personages tijdens de crash omgekomen waren. Volgens de showrunner Carlton Cuse slaat deze interpretatie echter nergens op en zijn veel fans al jaren onterecht teleurgesteld.



Volgens hem waren de shots die te zien waren tijdens de aftiteling gewoon een pauze in het narratief. Cuse zegt het volgende: "Het probleem was dat het publiek zo gewend was aan het idee dat alles een bewuste betekenis en een doel had. Dus ze interpreteerden die beelden aan het einde als dat de personages dood waren".

Gehaaste afsluiting


Het slechte einde van Lost was dus in ieder geval niet bewust. Hetzelfde kan niet gezegd worden over Game of Thrones. Daarbij werden grote verhaallijnen gehaast afgesloten, waarbij er onverwachte wendingen werden genomen bij geliefde personages.

Bekijk Game of Thrones op HBO Max. Lost is te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootste "wegkijk"-film uit de '00 stream je vanaf vandaag op Netflix
Films / Specials

De grootste "wegkijk"-film uit de '00 stream je vanaf vandaag op Netflix

'Paranormal Activity' is vanaf vandaag gewoon te zien op Netflix.

Nu Halloween steeds dichterbij komt pakt Netflix flink uit met griezelige films. Vanaf vandaag kijk je op de streamingdienst één van engste films van deze eeuw: Paranormal Activity.

Paranormal Activity is een Amerikaanse horrorfilm uit 2007. De film werd geregisseerd door Oren Peli. De film zou uiteindelijk uitgroeien tot een gehele franchise, waarin inmiddels 7 delen zijn verschenen. De meest recente film uit de serie is Paranormal Activity: Next of Kin uit 2021.

Mysterieuze gebeurtenissen


De film volgt een koppel, bestaande uit Katie en Micah, dat mysterieuze gebeurtenissen opmerkt in hun huis. Omdat ze vermoeden dat er sprake is van bovennatuurlijke krachten, besluiten ze camera’s te installeren om bewijs te verzamelen van wat er 's nachts gebeurt.

Een medium vertelt Katie dat ze achtervolgt wordt door een demoon. Hij adviseert hier niet mee te communiceren en deze met rust te laten op momenten dat er geen demonoloog aanwezig is. Micah blijft echter doorgaan met filmen.

Cast


Vanaf het moment dat er beelden worden opgenomen, worden de gebeurtenissen alleen maar heftiger en angstaanjagender. De meeste incidenten vinden plaats wanneer het koppel ligt te slapen. Door het gebruik van amateurcamerabeelden wekt de film de illusie op dat wat er in de film gebeurt de realiteit is.



De rol van Katie wordt gespeeld door Katie Featherston (Paranormal Activity 2, Big Little Lies). Als Micah zien we Micah Sloat (Paranormal Activity 2). Daarnaast speelt Mark Fredrichs de rol van Dr. Fredrichs, Amber Armstrong die van Amber en Ashley Palmer die van Diane.

Netflix


Paranormal Activity had een erg klein budget, maar werd een onverwacht succes. Peli besloot te filmen amateurscamera's zodat de film geloofwaardig zou overkomen. De film maakte een grote impact op het found-footage horrorgenre.

Bekijk Paranormal Activity vanaf vandaag op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste scifi-film uit 2024 vind je nu op deze streamingdiensten
Films / Specials

De beste scifi-film uit 2024 vind je nu op deze streamingdiensten

Het jaar gaat alweer richting het einde: dit zijn tot op heden de beste scifi-films.

In 2024 verschenen een aantal grote scifi-films die het ook prima deden in de wereldwijde bioscoopkassa's of in ieder geval bij de critici en het pubbliek. Hieronder de drie van de beste scifi-films die je nu gewoon kunt streamen op een van de bekende streamingdiensten.

De drie films heten Dune: Part Two, Kingdom of the Planet of the Apes en Furiosa: A Mad Max Saga.

Dune: Part Two, HBO Max



Na het eerste deel uit 2021 was het lang uitkijken naar het tweede deel. Ondertussen wachten we alweer op het derde deel en de spin-off serie Dune: Prophecy. De tweede film deed het een flinke schep beter dan de eerste film. De Tomatometerscore is met 92 procent bijzonder netjes. Je vindt Part Two al een tijdje op HBO Max.

In het tweede deel zien we de reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet), die zich verenigt met Chani (Zendaya) en de Fremen om wraak te nemen op de samenzweerders die zijn familie vernietigden.



Kingdom of the Planet of the Apes, Disney+



Alweer even geleden verschenen drie films met Caesar in de Planet of the Apes-reboot (2011-2017). Eerder dit jaar verscheen een vervolg die zich vele generaties later afspeelt. Opnieuw werd de film goed ontvangen, met 80 procent op de Tomatometer. Een vervolg is onvermijdelijk.

In Kingdom zijn mensen gereduceerd tot een leven in de schaduw. Terwijl een nieuwe tirannieke apenleider zijn rijk opbouwt, onderneemt een jonge aap een aangrijpende reis die ervoor zorgt dat hij alles wat hij over het verleden weet in twijfel trekt. Zijn keuzes zullen de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.



Furiosa: A Mad Max Saga, HBO Max

op HBO Max
In tegenstelling tot bovenstaande twee films deed deze ijzersterk ontvangen grauwe scifi-film het erg matig in de bioscopen. En dat mag echt jammer genoemd worden. Furiosa met onder andere Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth verdient namelijk flink wat spektakel na het al uitstekende Mad Max: Fury Road uit 2015.

In Furiosa wordt de jonge Furiosa weggerukt uit de Green Place of Many Mothers en valt ze in handen van een grote Biker Horde. Vele jaren later zoekt ze revanche.



Lees ook
Deze scifi-actieknaller staat bijna een half jaar in de Top 10 van Prime Video
De kijkers blijven duidelijk smullen van deze hit, gezien de constante aanwezigheid bovenaan de lijst.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vier geweldige acteurs tekenen voor 'Beef' seizoen 2 van Netflix
Series / Nieuws

Vier geweldige acteurs tekenen voor 'Beef' seizoen 2 van Netflix

De populaire anthology-serie van Netflix krijgt eindelijk een tweede seizoen.

Netflix heeft het groene licht gegeven voor een tweede seizoen van de kritisch bejubelde anthology-serie Beef uit 2023 van Lee Sung Jin.

Nu komen er ook steeds meer details over het nieuwe seizoen naar buiten. Zo weten we nu dat Oscar Isaac, Carey Mulligan, Charles Melton en Cailee Spaeny de centrale rollen zullen spelen.

Verontrustende ruzie


Het tweede seizoen bestaat uit acht afleveringen van elk een half uur. Ditmaal zien we hoe een jong koppel een verontrustende ruzie zien tussen hun baas en zijn vrouw.

Dit zorgt er volgens de synopsis voor dat er "schaakzetten worden gezet waarbij gunsten en samenspel de elite-wereld van een country-club en zijn Koreaanse eigenaar overhoop gooien".

Succesvol eerste seizoen


Het eerste seizoen was in 2023 goed voor acht(!) Emmy Awards, waaronder die voor beste miniserie en prijzen voor hoofdrolspelers Ali Wong en Steven Yeun.



Jin zal opnieuw dienst doen als showrunner en produceren samen met Yeun, Wong en Jake Schreier via A24.

Een bundel aan talent


Isaac tekende onlangs nog voor een hoofdrol naast Kristen Stewart in vampier-thriller Flesh of the Gods en zal volgend jaar te zien zijn in Gullermo del Toro's Frankenstein.

Mulligan, Melton en Spaeny waren recent te zien in respectievelijk Maestro, May December en Alien: Romulus.

Lees ook
Recensie Netflix-serie 'Beef'
Zwartkomische miniserie over twee mensen die keihard falen in de kunst van het loslaten.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Scandinavische misdaadserie 'The Helicopter Heist' op Netflix belooft bijzonder spannend te worden
Series / Trailer

Nieuwe Scandinavische misdaadserie 'The Helicopter Heist' op Netflix belooft bijzonder spannend te worden

De Zweedse serie The Helicopter Heist krijgt een nieuwe trailer en verschijnt in november.

Netflix komt volgende maand met een nieuwe Original uit Zweden. Van schrijver Ronnie Sandahl en regisseur Daniel Espinosa (Life, Safe House) debuteert dan de miniserie The Helicopter Heist, alias Helikopterrånet. Hieronder zie je de trailer.

De hoofdrollen worden vertolkt door de acteurs Mahmut Suvakci (Top Dog), Ardalan Esmaili (Deliver Me) en Iskra Kostic (Detective #24). Het verhaal is gebaseerd op een overval op een gelddepot in 2009. De titel verklapt hoe de overval plaatsvindt.

Boekverfilming


De serie komt uit Zweden en het op ware feiten geïnspireerde verhaal van Jonas Bonnier is verfilmd in acht afleveringen.

In de serie zien we hoe twee jeugdvrienden besluiten om nog een laatste overval te plegen. Ze willen miljoenen stelen uit het veiligste gelddepot van Zweden. Maar de politie zit hen al snel op de hielen.

November


De serie lijkt zomaar heel interessant te kunnen gaan worden, aangezien het debuut plaatsvindt op het Stockholm International Film Festival op vrijdag 15 november. Op vrijdag 22 november kun je de acht afleveringen streamen op Netflix.



Lees ook
Deze 4 bikkelharde Scandinavische series op Netflix verorber je binnen een mum van tijd
Met deze Nordic Noir-series op Netflix zit je helemaal goed voor het grillige najaar.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de beste films van Netflix in 2024 staat nu hoog in de top 10
Films / Nieuws

Een van de beste films van Netflix in 2024 staat nu hoog in de top 10

De Netflix-film Woman of the Hour (91% op Rotten Tomatoes) knalt de Netflix Top 10 binnen.

Netflix heeft op stille wijze een sterk ontvangen Netflix Original online gezet. De mysteriethriller Woman of the Hour van en met Anna Kendrick knalt gelijk de Netflix Top 10 binnen, op de derde plaats.

Kendrick, als actrice ook bekend uit Pitch Perfect en The Accountant, maakt met de thriller haar regiedebuut. En dat pakt dus zeer goed uit. De film wordt goed ontvangen door critici. We zien naast Kendrick ook acteurs als Daniel Zovatto, Nicolette Robinson en Tony Hale.

Sterk ontvangen


De film is gebaseerd op de seriemoordenaar Rodney Alcala (Zovatto) die deelnam aan de televisieshow The Dating Game in 1978. Kendrick speelt Cheryl Bradshaw, een andere deelnemer aan de spelshow.

Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een sterke 91 procent na 129 recensies. De Popcornmeter scoort tot nu toe iets minder sterk, namelijk 68 procent.

Ongelooflijk


"Woman of the Hour gebruikt een ongelooflijk waargebeurd verhaal als basis voor een krachtig onderzoek naar het snijvlak tussen systematische vrouwenhaat en geweld," luidt de Critics Consensus op Rotten Tomatoes. Je vindt de film nu op Netflix.



De synopsis: Een beginnende actrice ontmoet een seriemoordenaar in het LA van de jaren 70 wanneer ze allebei meedoen aan 'The Dating Game'. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lees ook
Deze spannende actiefilm uit 2024 grijpt de macht in de Netflix Top 10
Zet vanavond de popcorn maar vast klaar, want deze film is perfect voor een spannende vrijdagavond.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat de live-actionverfilming van 'God of War' nog wel door: sombere ontwikkelingen
Series / Nieuws

Gaat de live-actionverfilming van 'God of War' nog wel door: sombere ontwikkelingen

Hoe ziet de toekomst eruit, nu het creatieve team is opgestapt?

Recent kreeg de gameverfilming God of War een teleurstellende update. De originele makers, Rafe Judkins, Hawk Ostby en Mark Fergus, besloten namelijk om het project te verlaten. Dit was een behoorlijke tegenvaller, aangezien het trio vanaf het begin bij God of War betrokken was.

De reden voor hun vertrek lag in creatieve meningsverschillen. Eerder waren er al meerdere scenario's voorgelegd, maar de studio besloot om een andere richting in te slaan met betrekking tot het verhaal. Even leek dit een vertraging op te leveren, Deadline komt echter met een opmerkelijk bericht.

Terugkeer


Het is officieel aangekondigd dat Ronald Moore de nieuwe showrunner wordt van God of War. Deze tv-maker keerde in juni van dit jaar terug bij Sony TV, dat de eigenaar is van Amazon Studios. Moore heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten, die voor meerdere jaren geldt.

De verfilming van de razendpopulaire game is Moore's eerste grote project sinds zijn terugkeer. Eerder maakte hij Philip K. Dick's Electric Dreams voor Prime Video, Outlander voor Starz en For All Mankind voor Apple TV+.

Op het scherm


Dit positieve nieuws betekent dat God of War niet stil zal komen te liggen. Het verhaal over de Spartaan Kratos zal dus binnen afzienbare tijd op het scherm te zien zijn.



Lees ook
Een van de beste films van Netflix in 2024 staat nu hoog in de top 10
De Netflix-film Woman of the Hour (91% op Rotten Tomatoes) knalt de Netflix Top 10 binnen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duik in 4 verborgen scifi-werelden op Netflix die onder de radar zijn gebleven
Series / Netflix Kijktip

Duik in 4 verborgen scifi-werelden op Netflix die onder de radar zijn gebleven

Een wereld waarin realiteit en fantasie elkaar ontmoeten. Dat zie je in deze vier aanraders.

Netflix biedt sinds 2013 een overvloed aan topseries in Nederland, maar tussen al die bekende titels schuilen verborgen parels die je misschien over het hoofd hebt gezien, en zeker niet mag missen. We hebben vier van deze hooggewaardeerde series voor je uitgezocht. Zijn deze titels iets voor jou?

The Silent Sea



In 2018 kwam deze spannende scifi-serie met acht afleveringen naar Netflix. Op Rotten Tomatoes is vooral de pers te spreken over deze serie, te zien aan de score van 80%.

Tijdens een missie van 24 uur op de maan proberen ruimteverkenners in The Silent Sea monsters terug te halen uit een verlaten onderzoeksfaciliteit die vol geclassificeerde geheimen zit.



Lucifer



Deze serie heeft een trouwe schare fans, maar onder het grote publiek is de bekendheid ietwat ondergesneeuwd. Het krijgt op Rotten Tomatoes een waarderingscijfer van 87%. Bekijk alle afleveringen op Netflix.

De duivel is het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles. Hij opent er een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur. Ontdek al zijn avonturen in Lucifer.



Dark



Toen deze Duitse scifi-serie in 2020 naar Netflix kwam, sloeg het in als een bom. Pers en publiek zijn unaniem in hun fantastische waardering op Rotten Tomatoes. Het krijgt een score van 95%.

In 2019 vervult de verdwijning van een lokale jongen de inwoners van Winden met angst. Dit Duitse plaatsje heeft namelijk een vreemde, tragische geschiedenis, wat wordt onthuld in Dark.



Biohackers



Het komt niet vaak voor dat een scifi-serie een perfecte score krijgt op Rotten Tomatoes. Maar deze serie op Netflix heeft het bij de pers weten te halen. Het krijgt de score van 100%.

Biohackers - Een studente geneeskunde aan een Duitse topuniversiteit is in het geheim een complot aan het ontrafelen dat een familiedrama aan een visionaire biologieprofessor linkt.



Lees ook
De 10 beste scifi-series van de afgelopen 25 jaar: van 'Firefly' tot 'Lost'
De voorbije 25 jaar zijn er tal van goede scifi-series uitgebracht.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Top of flop: Recensies seizoen 4 van 'Superman & Lois'
Series / Nieuws

Top of flop: Recensies seizoen 4 van 'Superman & Lois'

Seizoen 4 van Superman & Lois krijgt een zeer verrassende score op Rotten Tomatoes.

Er bestaan tegenwoordig talloze series over superhelden. Van alle Marvel-films en -series tot de beste DC-adaptaties. De beste DC-superheld is misschien wel Superman, maar is zijn serie, Superman & Lois, na vier seizoenen eigenlijk nog net zo goed? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben het seizoen bekeken en hun oordeel gegeven.

Het eerste seizoen van Superman & Lois ging in 2021 in première en werd al snel een favoriet onder DC-fans. Dat is allemaal te danken aan bedenkers Greg Berlanti en Todd Helbing.

Rotten Tomatoes


Een tijdje geleden kwam eindelijk het vierde seizoen uit en ondertussen hebben de beste critici op Rotten Tomatoes hun scores ingestuurd.

De serie kreeg eerder al een score van 86%, maar seizoen 4 verplettert deze beoordeling. Seizoen 4 schittert met een perfecte score van 100% (op het moment van schrijven).

Een perfecte voortzetting van het verhaal


Dominic Baez van The Seattle Times schrijft over het seizoen: "Het wraakplot geeft het seizoen een donkerdere, meer volwassen toon dan voorgaande seizoenen, wat niet verrassend is gezien het bronmateriaal.

Het voelt als een natuurlijke overgang in plaats van een plotselinge verschuiving veroorzaakt door een ingekort seizoen — nog een bewijs van de schrijvers en acteurs die werken met wat ze hebben."




Ook Mike Thomas van Collider schrijft over de comics die ietwat diepgang missen. Dat houdt de serie volgens Thomas echter niet tegen: "Gelukkig hebben de makers bij de adaptatie van deze verhaallijn bedacht dat karaktergedreven verhalen Superman & Lois altijd het meest laat schitteren."

Lees ook
'Superman & Lois': negatief bericht over het laatste seizoen van deze DC-serie
CW-topman Brad Schwartz maakte dit bekend tijdens het panel van de Television Critics Association.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.