search

Ons nieuws van vrijdag 25 oktober 2024

Deze immens populaire fantasyfilmreeks kijk je volgende week op Netflix
Series / Specials

Deze immens populaire fantasyfilmreeks kijk je volgende week op Netflix

Op Netflix bekijk je vanaf volgende week deze nostalgische filmreeks.

Nu de dagen korter gaan worden is het extra gezellig om 's avonds een film te kijken. Gelukkig breidt Netflix zijn aanbod volgende week uit met een filmreeks die je kunt kijken met de hele familie. Vanaf dinsdag stream je er alle drie de Jumanji-films.

Jumanji is een Amerikaanse avonturen-fantasyfilm uit 1995, geregisseerd door Joe Johnston (Honey I Shrunk the Kids, Captain America: First Avenger). Het verhaal van de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chris Van Allsburg uit 1981.

Gevaarlijk spel


Na het succes van de eerste film verschenen er nog twee Jumanji-films. In 2017 kwam de sequel Jumanji: Welcome to the Jungle uit. Daarop volgde in 2019 Jumanji: The Next Level.

De eerste film volgt Judy en haar broer Peter, die een mysterieus bordspel vinden. Al snel komen ze erachter dat het spel magische krachten heeft. Dan ontsnapt er ineens een man uit het spel genaamd Alan, die jarenlang heeft vastgezeten…

Cast


In de sequels is Jumanji ineens een videogame geworden. Vier tieners belanden in het spel en kunnen hun eigen avatar kiezen. Hun enige manier om te ontsnappen is het uitspelen van het spel.



In de originele film zien we onder anderen Robin Williams, Kirsten Dunst en Bradley Pierce. In de sequels is er een geheel nieuwe cast, met onder anderen Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan en Jack Black.

Netflix


Jumanji is uitgegroeid tot een echte klassieker en ook de sequels waren een groot succes. Er is momenteel zelfs een derde sequel in de maak, als vervolg op The Next Level.

Moet je deze filmreeks nog inhalen, of heb je zin om hem opnieuw te kijken? Vanaf dinsdag 29 oktober kan dat op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michael Fassbender en Richard Gere in spannende trailer 'The Agency'
Series / Nieuws

Michael Fassbender en Richard Gere in spannende trailer 'The Agency'

George Clooney produceert de serie, die eind november al verschijnt.

Paramount heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de door Michael Fassbender aangevoerde spionage-thriller The Agency.

De ster uit films als Shame en X-Men: First Class speelt een geheim agent van de CIA die zijn undercover-leven achter zich moet laten en terugkeert naar Londen.

Gevaarlijke liefde


Als daar een oude liefde opduikt, brengt dit romantische gevoelens terug bij de twee. Hierdoor komen zijn loopbaan, ware identiteit en missie in gevaar.

De cast die Fassbender omringt is behoorlijk indrukwekkend: Richard Gere, Jeffrey Wright, Jodie Turner-Smith, Katherine Waterston, John Magaro, Hugh Bonneville en Harriet Sansom Harris zijn allen te zien in de serie die wordt geproduceerd door George Clooney en Grant Heslov.

Meer seizoenen verwacht?


The Agency is gebaseerd op de Franse serie The Bureau. Die serie liep vijf seizoenen en volgde de dagelijkse levens van leden van de Franse geheime dienst; de DGSE.



Fassbender zagen we niet eerder als hoofdrolspeler in een serie opduiken. Met een talent als hem aan het roer gaan de makers in elk geval duidelijk voor de Emmy Awards.

Over een dikke maand


The Agency is vanaf 29 november te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze epische scifi-serie op Apple TV+ werd totaal onverwacht toch een succes
Series / Specials

Deze epische scifi-serie op Apple TV+ werd totaal onverwacht toch een succes

Het epische verhaal werd door de complexiteit jarenlang als onverfilmbaar gezien.

Apple TV+ staat bekend om de hoge kwaliteit scifi-producties die de streamer laat maken. Je kunt hierbij denken aan For All Mankind, Dark Matter en Silo. Deze series worden unaniem bejubeld als een staaltje vakmanschap en hebben de reputatie van Apple TV+ als 'scifi-platform' bevestigd.

De 'Foundation'-boekenserie van Isaac Asimov wordt beschouwd als een klassieker in het scifi-genre, maar tegelijkertijd vonden velen dat dit verhaal zo goed als onverfilmbaar was. Dit was mede door de grote schaal waarop alles zich afspeelt, maar ook omdat de boeken enigszins gedateerd zijn. Asimov begon zijn beroemde werk per slot van rekening in de jaren 50. Hieronder lees je hoe Apple TV+ er in slaagde om van Foundation een succes te maken.

Veranderingen


De serie is ontwikkeld door David S. Goyer en Josh Friedman. Het tweetal had een gezonde uitdaging in het bewerken van de boeken. De oorspronkelijke drie boeken werden zoals gezegd geschreven in de jaren vijftig. Het is een serie korte verhalen over de politieke ontwikkelingen in een intergalactisch Keizerrijk, dat gedoemd is te vallen. Vervolgens wordt in de duizenden jaren daarna getoond hoe een groep mensen deze ramp zo veel mogelijk probeert te verzachten. Deze groep heeft namelijk de beschikking over wetenschappelijke methodes om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen.

De makers kozen ervoor om zich niet al te letterlijk aan het bronmateriaal te houden. De nadruk ligt in de 'Foundation'-boeken op de politieke verwikkelingen. De achtergrond hiervan is goed uitgewerkt, maar dit gold minder voor de personages zelf. Ook is het zo dat Asimovs terminologie en de opbouw van het 'Foundation'-universum enigszins is verouderd. Het zou geen verstandige keuze zijn om de gelikte, moderne visuele stijl van Apple TV+ te combineren met een verhaal dat in de jaren 50-stijl van science fiction is geschreven. Ten slotte zou het ondoenlijk zijn om al het bronmateriaal in één serie te verwerken. Asimov schreef twee vervolgboeken, die in de jaren 80 uitkwamen, en twee prequelboeken, die in de jaren 90 gepubliceerd werden. De oorspronkelijke serie, die totaal uit zeven boeken beslaat, is dus als basis gebruikt en niet zozeer letterlijk aangehouden.

Unisex


Het is vele fans opgevallen dat er weinig vrouwelijke personage voorkomen in Asimovs epische scifi-geschiedenis. Om deze reden zullen kijkers die bekend zijn met het bronmateriaal merken dat bepaalde personages vrouwen zijn, terwijl ze in de boeken mannelijk zijn. De namen hoefden niet veranderd te worden, aangezien het unisex namen zijn, zoals bijvoorbeeld Gaal Dornick en Salvor Hardin. De makers wilden hierdoor een wat gevarieerder beeld schetsen wat de personages in Foundation. Door de moderne benadering en het op waarde schatten van het bronmateriaal is Apple TV+ erin geslaagd om een voorheen onverfilmbaar verhaal op een indrukwekkende manier op het scherm te brengen.



Foundation kun je streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Legend of Vox Machina' seizoen 3: dit D&D-avontuur gooit weer een Natural 20
Recensie

'The Legend of Vox Machina' seizoen 3: dit D&D-avontuur gooit weer een Natural 20

Dungeons & Dragons-fans worden getrakteerd op het derde en beste seizoen van het Critical Role-avontuur.

Regie: Karen Guo, Young Heller, Eugene Lee | Cast (stemmen): Matthew Mercer (Trinket), Laura Bailey (Vex'ahlia), Ashley Johnson (Pike), Liam O'Brien (Vax'ildan), Sam Riegel (Scanlan), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 24-30 minuten | Jaar: 2024

Een groep professionele Amerikaanse stemacteurs organiseerde jarenlang een Dungeons & Dragons-avond waarop ze, via de tabletop RPG, avonturen beleefden als leden van het gilde Vox Machina. Dat begonnen ze te livestreamen en zo kregen ze wereldwijd een schare fans. Na een zeer succesvolle Kickstarter-campagne financierden de stemacteurs een animatieserie over hun avonturen: The Legend of Vox Machina. Het derde seizoen bewijst voor eens en altijd dat dit een fantastisch idee was.

Wie niet weet hoe de wereld van Dungeons & Dragons eruitziet, denk aan Middle-earth van The Lord of the Rings, maar dan met andere namen en wat extra rassen om copyrightschending te voorkomen. Dit is natuurlijk zeer kort samengevat; er is een vuistdik boekwerk vol regels en monsters om mee te spelen, maar om regeltjes gaat het helemaal niet in The Legend of Vox Machina. Wat telt is dat een groep vrienden aan tafel zit en met elkaar een onvergetelijk avontuur verzint en uitspeelt.

Matthew Mercer is de acteur die als DM (Dungeon Master) de andere spelers begeleidt en ze verschillende uitdagingen en vijanden voorschotelt. Af en toe hoor je hem dan ook monsters, dorpelingen en andere bondgenoten van Vox Machina inspreken. De overige stemacteurs spelen zichzelf in de animatieserie en doen dat weer uitstekend. De acteurs en hun personages zijn perfect op elkaar ingespeeld.

Dat is ook nodig, want de magische wereld van Exandria wordt nog meer bedreigd dan in voorgaande seizoenen. Een groep draken genaamd The Chroma Conclave, heeft de hoofdstad van het koninkrijk in as gelegd. Ze weten bovendien dat Vox Machina stiekem een stel artefacten verzamelt waarmee de groep hun leider, de Cinder King, voorgoed wil verslaan. Daarvoor gaan de avonturiers dit seizoen letterlijk naar de hel toe. En dat is nog maar in de eerste afleveringen!

Het leuke aan Dungeons & Dragons spelen, is dat je zo goed als alles kunt doen. Improvisatie wordt door een goede DM beloond en direct op ingespeeld. Dat zie je dan ook geanimeerd terug hier, met een verhaal dat iedere aflevering lekker uitzwenkt naar interessante zijavonturen. Er is veel meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling tussen de gildeleden, die allemaal lijken in de kast hebben verborgen. Daarbij is er ruimte voor de nodige romantiek tussen de avonturiers. Zat er in de vorige seizoenen wat licht geflirt en gebloos, nu vliegen de vonken ervan af.

The Legend of Vox Machina schuwt dan ook geen expliciet geweld en komisch overdreven gevloek. Maar deze momenten voelen zelden goedkoop aan en de meeste grove grappen zijn erg leuk bedacht. Het Kickstarter-geld van de Critical Role-fans wordt prima besteed, want de serie ziet er bijna altijd zeer mooi uit. Natuurlijk zijn de actiescènes het beste geanimeerd, maar ook de momenten met persoonlijk drama komen smaakvol in beeld.

Aan alles valt te zien dat er veel liefde in deze serie zit, niet in de laatste plaats van de stemacteurs zelf. Toch kiezen ze ervoor om hier en daar af te wijken van hun legendarische D&D-sessies. Bijvoorbeeld door sommige gebeurtenissen te stroomlijnen of bepaalde keuzes aan te passen. Misschien controversieel voor de grootste fans, maar noodzakelijk om de epische reis extra gewicht te geven. Seizoen drie wijkt het meest af van het oorspronkelijke avontuur, maar bevat ook de beste momenten uit de hele serie.

Als je onverschillig bent over fantasy en draken, gaat The Legend of Vox Machina je niet over de streep trekken. Daarvoor is het toch net wat te eigenzinnig en gevuld met zelfreferenties. Als je echter van Dungeons & Dragons houdt, dan moet je deze serie zeker eens proberen. Sterker nog, zelfs als je de Critical Role-sessies niet gevolgd hebt of de groep alleen zijdelings kent, ga je een avondje topentertainment tegemoet. De acteurs die Exandria vormgaven gooien niet alleen hoge ogen aan de D&D-tafel; dat doen ze ook met dit prachtig geanimeerde cadeautje.



The Legend of Vox Machina is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 3 meest spraakmakende Netflix-series die je deze week niet wilt missen
Series / Netflix Kijktip

De 3 meest spraakmakende Netflix-series die je deze week niet wilt missen

Het is een spannend, griezelig eind van de maand oktober, en dat laat zich zien in deze series.

Streamingdiensten brengen wekelijks zoveel nieuwe series uit dat het soms moeilijk is een keuze te maken. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de drie meest opvallende nieuwe series van deze week die absoluut het kijken waard zijn.

Hellbound



Verschijnt op: Vrijdag 25 oktober | Kijk op: Netflix
Korea staat al langer bekend om geweldige series te produceren, zoals het succesvolle Squid Game. Deze bovennatuurlijke dramaserie krijgt van 30.000 gebruikers op IMDb een score van 6,6.

Deze horrorthriller van Yeon Sang-ho, onder andere bekend van Train to Busan, is gebaseerd op zijn stripverhaal en toont de duistere kanten van de mens tijdens bovennatuurlijke dreigingen.



The Diplomat



Verschijnt op: Donderdag 31 oktober | Kijk op: Netflix
De diplomatieke thriller met Rufus Sewell en Keri Russell in de hoofdrollen keert binnenkort terug met een nieuw seizoen op Netflix. De gebruikers op IMDb geven de serie een score van 8 uit de 10.

Te midden van een internationale crisis belandt Kate Wyler, een carrière-diplomaat, in een prestigieuze functie waarvoor ze niet geschikt is. Dit brengt ingrijpende gevolgen met zich mee voor zowel haar huwelijk als haar politieke toekomst.



Don't Come Home



Verschijnt op: Donderdag 31 oktober | Kijk op: Netflix
Ook Thailand levert een bijdrage aan het horrorgenre met deze veelbelovende serie op Netflix. Relatief onbekende acteurs maken hun debuut op het grootste streamingplatform, en de show belooft je de stuipen op het lijf te jagen.

Een vrouw verhuist naar het griezelige, oude landhuis van haar familie. Als haar dochter op mysterieuze wijze verdwijnt, moet ze duistere geheimen uit het verleden onder ogen zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze peperdure scifi-serie uit 1979 is een van de slechtste series aller tijden
Series / Specials

Deze peperdure scifi-serie uit 1979 is een van de slechtste series aller tijden

'Supertrain' bestaat uit negen afleveringen die heel duur waren om te maken.

In de jaren 80 werden er heel wat series gemaakt rond voertuigen. Zo had je The Knight Rider die rond een auto ging en Airwolf die rond een helikopter ging. In 1979 kwam er een serie uit over een heel ander voertuig, namelijk een trein.

Die serie was Supertrain, een scifi-serie op NBC die liep voor negen afleveringen. Het speelt zich af op de Supertrain, een hogesnelheidstrein aangedreven door nucleaire energie die is uitgerust met voorzieningen die meer geschikt zijn voor een cruiseschip. Zo heeft het luxevoorzieningen zoals een zwembad, winkelcentra, een sportschool, een bibliotheek, een medisch centrum en een discotheek. Het is zo groot dat het op zeer brede rails moet rijden.

Grootschalige productie


Net als in de serie The Love Boat, gingen de verhaallijnen in Supertrain over het sociale leven van de passagiers, meestal met meerdere door elkaar lopende verhaallijnen. De meeste castleden van een aflevering waren gaststerren.

De productie was grootschalig, met enorme decors en twee hightech modeltreinen voor buitenshots. Zo was Supertrain destijds de duurste serie die ooit in de Verenigde Staten werd uitgezonden. De productie had te maken met problemen, waaronder een modeltrein die crashte. NBC betaalde 10 miljoen dollar voor in totaal drie sets treinen.

Slechte recensies


Hoewel de serie zwaar werd gepromoot tijdens het seizoen 1978-1979, ontving het slechte recensies en lage kijkcijfers. Supertrain werd in een review van Variety uit 1979 omschreven als: "Een 'Love Boat' op wielen die nog niet op het goede spoor is."



Ondanks pogingen om de serie te redden door de producent te vervangen, de cast en het genre te herwerken naar een sitcom-achtige opzet, en een verschuiving van de uitzendtijd, ging Supertrain na slechts drie maanden van de buis. NBC, dat de serie zelf had geproduceerd met hulp van Dark Shadows-producer Dan Curtis, kon zijn verliezen door de hoge productiekosten niet terugverdienen.

Rand van afgrond


Dit, samen met de Amerikaanse boycot van de Zomerspelen van 1980 (die NBC zou uitzenden, wat het netwerk miljoenen in advertentie-inkomsten kostte), bracht het netwerk bijna aan de rand van de afgrond. Om deze redenen wordt Supertrain beschouwd als een van de grootste televisiemislukkingen.



Voordat Supertrain in de VS werd uitgezonden, verkocht NBC deze direct aan de BBC, de eerste buitenlandse omroep die de serie opnam. Voor twee uitzendingen betaalde de BBC naar verluidt meer dan 25.000 dollar per uur per aflevering.

Internationale markten


De BBC was van plan om Supertrain in de herfst van 1979 uit te zenden, nadat de serie in de VS in februari zijn première had gemaakt. Door de serie aan internationale markten te verkopen, hoopte NBC zijn eigen ontwikkelingskosten te compenseren. Na het falen van de serie in de Verenigde Staten zond de BBC Supertrain echter nooit uit.



Supertrain wordt nu nog steeds beschouwd als een van de slechtste series aller tijden. Het is dan ook nergens te vinden op de verschillende streamingdiensten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De makers van 'Supernatural' beginnen een fout die ze tot op de dag van vandaag zullen betreuren
Series / Featured

De makers van 'Supernatural' beginnen een fout die ze tot op de dag van vandaag zullen betreuren

Supernatural maakte een grote fout in seizoen 11, wat fans teleurstelde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een serie wordt gemaakt door een heel groot creatief team. Iedereen doet zijn uiterste best voor een geweldig eindresultaat, maar af en toe gaat er weleens iets mis. Zo ook bij Supernatural. Helaas voor de serie zijn de makers een grote fout begaan die ze tot op de dag van vandaag betreuren.

Supernatural is een dramaserie die horror combineert met fantasie en mysterie. De serie is gemaakt door Eric Kripke met Jensen Ackles, Jared Padalecki en Misha Collins in de hoofdrollen.

Het plot


De serie volgt de broers Winchester, Dean en Sam. Zij nemen het op tegen bovennatuurlijke kwade tegenstanders, om de dood van hun moeder te wreken. Ze komen oog in oog te staan met onder andere vampiers, demonen en weerwolven.

Het komt vaak voor dat een serie een kleine blunder begaat, waardoor een kostuum niet klopt of iemand ineens een ander voorwerp in zijn of haar handen heeft. Deze fouten zijn jammer, maar daar wordt de serie niet per se veel slechter van.

Een fout in de verhaallijn


Helaas is de fout bij Supernatural veel groter. De serie legt namelijk in het begin al uit dat de moeder van Dean en Sam overleden is toen Sam nog een baby was. Zonder de dood van Mary zou het hele verhaal van Supernatural dus niet bestaan, aangezien zij de reden is dat Sam en Dean het kwaad bestrijden.




Het is dan ook niet te begrijpen waarom de serie in seizoen 11 besloot Mary van de dood te laten herrijzen. Haar interacties met haar zonen waren ongemakkelijk en deden vrij weinig voor het plot.

Fans waren dan ook zeer ontevreden met deze beslissing en waren pas weer blij toen ze in seizoen 14 alsnog stierf.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitsige trailer voor 'Cruel Intentions': remake van de erotische film uit 1999
Series / Trailer

Hitsige trailer voor 'Cruel Intentions': remake van de erotische film uit 1999

Geen Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon en Selma Blair, maar wel andere mooie mensen.

Eind jaren 90 verscheen de eerste film in de Cruel Intentions-reeks. De hoofdrollen waren voor Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon en Selma Blair. Prime Video komt dit jaar met een reboot, in de vorm van een serie.

De film - en nu dus ook de serie - is gebaseerd op het boek Dangerous Liaisons van schrijver Pierre Choderlos de Laclos. Prime Video werkte met Sony Pictures Television om van de nieuwe verfilming een succes te maken.

Verleiden


In de nieuwe Cruel Intentions ontmoeten we een stiefbroer en een stiefzus op een college in Washington D.C.. Ze hebben hard gewerkt om de sociale ladder op de campus te beklimmen. Nadat een ontgroening echter misgaat, doen de twee er alles aan om de status die ze hebben bereikt te behouden en richten ze zich op het verleiden van de dochter van de vicepresident.

De hoofdrollen zijn voor Sarah Catherine Hook, Zac Burgess, Khobe Clarke en Brooke Lena Johnson. Naar verwachting bestaat Cruel Intentions uit acht afleveringen.

Binnenkort op Prime Video


Vanaf 21 november kun je op Prime Video kijken naar de nieuwe Cruel Intentions. Hieronder zie je de volledige eerste trailer voor de serie die ontwikkeld is door Phoebe Fisher en Sara Goodman.



Lees ook
Hitsige jaren 90-film wordt definitief een TV-serie: eerste actrice bekend
Het klassieke verhaal krijgt een gloednieuw jasje op Amazon Prime.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies bloederige horrorserie 'Grotesquerie': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies bloederige horrorserie 'Grotesquerie': kijken of skippen?

Grotesqueire doen "denken aan klassieke gotische verhalen en sombere neo-noirs zoals Se7en en True Detective".

Ben je fan van horror, drama en een moordmysterie? Dan klinkt deze gloednieuwe bloederige Grotesquerie vast als plezier in de oren. De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun oordeel gegeven, zodat je precies weet of deze serie de moeite waard is of dat je deze beter links kan laten liggen.

Een tijdje geleden is Grotesquerie in première gegaan op Disney+ en ondertussen hebben de beste critici van Rotten Tomatoes hun mening gegeven. Vinden zij de serie van Ryan Murphy, Jon Robin Baitz en Joe Baken een top of een flop?

Het plot


De hoofdrol worden gespeeld door Niecy Nash-Betts als detective Lois Tyron. Ze deelt het scherm met Courtney B. Vance als Marshall Tryon, Nicholas Chavez als paus Charlie Mayhew en Michaele Diamonds als zuster Megan Duval.

In Grotesquerie moet detective Lois een reeks misdaden oplossen, maar ze wordt uitgedaagd door een mysterieus figuur. Tegelijk worstelt ze in haar privéleven met een gespannen relatie met haar dochter en haar man, die in het ziekenhuis ligt. Ze vraagt hulp aan zuster Megan, een non en journaliste.

Rotten Tomatoes


De serie valt goed in de smaak bij critici op Rotten Tomatoes. Zij geven Grotesquerie dan ook een fantastische score van 85% (op het moment van schrijven).

Volgens topcriticus Randy Myers van San Jose Mercury News is Grotesquerie een serie die je niet los kan laten. Hij omschrijft het als een "guilty pleasure die inspeelt op onze duistere kant" met "grandiose misdaadscènes met Bijbelse implicaties en een borrelende ketel in de woestijn."



Grotesquerie wordt door Dan Einav van Financial Times zelfs vergeleken met Se7en en True Detective.

Hij schrijft: "Waar we misschien kitsch hadden verwacht, vinden we in plaats daarvan scènes die doen denken aan klassieke gotische verhalen en sombere neo-noirs zoals Se7en en True Detective - een serie die neigt naar bespiegelingen over goed en kwaad, geloof en moraal."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.