search

Ons nieuws van zondag 27 oktober 2024

'Hysteria!': angst voor satanisme leidt tot satanisme, of andersom?
Recensie

'Hysteria!': angst voor satanisme leidt tot satanisme, of andersom?

Als je genoeg mensen tegelijkertijd bang maakt voor hetzelfde, verandert dat hun realiteit.

Regie: Wendey Stanzler, Jordan Vogt-Roberts, Alonso Alvarez, e.a. | Cast: Emjay Anthony (Dylan), Chiara Aurelia (Jordy), Kezii Curtis (Spud), Jessica Treska (Judith), Bruce Campbell (Dandridge), Julie Bowen (Linda), Anna Kamp (Tracy), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 49-60 minuten | Jaar: 2024

Eind jaren tachtig verdwijnt een tienerkoppeltje in het slaperige plaatsje Happy Hollow. De twee zijn ontvoerd door mensachtige wezens met pestmaskers op, maar dat weet niemand. Geruchten van satanisme steken echter al snel de kop op, wat zorgt voor veel beroering op de highschool waar metalhead Dylan een anoniem leven leidt. Hij is de gitarist van Dethkrunch, maar niemand loopt warm voor deze driekoppige muziekformatie. Totdat het mooiste meisje van de klas belooft naar zijn optreden te komen en hij begint te dwepen met het occulte. De slogan voor de nieuwste show van Dethkrunch: "Witness pure evil!"

Al in de eerste aflevering van Hysteria! wordt zeer sterk gesuggereerd dat er daadwerkelijk duistere krachten in het spel zijn. Niet zozeer binnen het machtsbereik van de sullige tiener Dylan, die de toenemende hysterie rond het satanisme alleen uitbuit om een heel (heel klein) stukje populariteit mee te pikken, maar wel bij hem thuis. Moeder wordt door een onzichtbare entiteit door het huis gesleept en op de koffietafel gesmeten. Het spookt in Happy Hollow.

Hysteria! is een gelaagd horrordrama over een vermissing, highschoolperikelen, satanische krachten en rockmuziek in de jaren tachtig. Met dit rijtje springt natuurlijk meteen Stranger Things in gedachten, maar Hysteria! is een volwassener en psychologisch interessanter geheel dan het onlogicafestival van de Duffers, dat zeker de laatste seizoenen een bedenkelijk niveau aantikt. Popculturele verwijzingen, coming-of-agedramatiek en het bovennatuurlijke zijn alom aanwezig, maar ingebed in een redelijk origineel en consistent verhaal met goed uitgewerkte personages.

Naast Dylan en zijn twee bandleden speelt een keur aan dorpsbewoners een rol in het mysterie van Happy Hollow. Verschillende agenten onderzoeken de verdwijning van het koppeltje, kerkelijke instanties en religieuze fanatici starten een campagne tegen de invloed van Satan, de ouders van de scholieren raken betrokken, cultisten steken de kop op en zelfs een 'deprogrammer' doet zijn intrede. Iedereen heeft eigen belangen en geheimen, maar niemand legt alle puzzelstukjes meteen goed.

De cast levert over het algemeen prima acteerwerk. Vooral de vrouwelijke vertolkingen zijn grappig en intens: Julie Bowen als Dylans moeder, Jessica Treska als het knappe meisje dat met de geek datet en Anna Camp als de godsdienstwaanzinnige Tracy die het dorp ophitst. Emjay Anthony in de hoofdrol en Kezii Curtis en Chiara Aurelia als de andere bandleden hebben uitgebreide muzikale training gehad om Dethkrunch goed te laten klinken. Hun nummers zullen metalfans fijn in het gehoor liggen en Aurelia is een verdienstelijke leadzanger.

Naarmate er meer inzicht ontstaat in de gebeurtenissen en verbanden nemen de psychologische spelletjes en intriges tussen de personages steeds meer toe. De sfeer is soms luchtig en grappig (dit blijft ook een highschooldrama), maar altijd met een serieuze ondertoon van generatieconflict en geestelijk misbruik. De volwassenen die overal duivelsaanbidding zien (zelfs in Thundercats en De Smurfen) drijven de jeugd juist op dat pad. Wat is de kip en wat het ei?

De hysterie tegen vermeende satanisten die de dorpsbewoners en de lokale media meer en meer in zijn greep krijgt, ontstaat in een tijd zonder internet en sociale media. Alles speelt zich af in het vacuüm van Happy Hollow, wat een warm, nostalgisch gevoel geeft. Het bombardement van nummers van Alice Cooper, Queen, Iron Maiden, Thin Lizzy en andere rockbands op de soundtrack draagt daaraan bij. De aankleding van Hysteria! heeft weliswaar niet de flamboyante uitstraling van Stranger Things, maar zet afdoende het tijdsbeeld neer.

In dit verhaal over een besloten plaatsje en de bizarre denkbeelden die zich daarbinnen verspreiden, is de parallel met de huidige tijd en de constant digitaal met elkaar verbonden wereldgemeenschap niet enorm evident. Maar desinformatie en hysterie zijn van allen tijde en tegenwoordig is hele wereld een dorp. Bedenk bijvoorbeeld dat samenzweringsplatform QAnon een flinke aanhang vond voor het idee dat in de Verenigde Staten de Democraten systematisch betrokken waren bij rituele kinderoffers. "Als je genoeg mensen tegelijkertijd bang maakt voor hetzelfde, verandert dat hun realiteit."

Hysteria! duikt genoeg onder de oppervlakte van massahysterie en angst voor het onbekende om tot interessante overpeinzingen te leiden, maar is qua plot soms wat voorspelbaar en rechtvaardigt niet helemaal de lange speelduur. Ook had de spanning soms wel wat dikker aangezet mogen worden. De sfeer wordt bijvoorbeeld nooit zo beklemmend als in Midnight Mass, dat met dezelfde thema's speelt. Niettemin is Hysteria! een vermakelijke serie die je weer even naar de jaren tachtig brengt. Een tijd waarin ouders banger waren voor de invloed van satanische rockbands dan voor gameverslaving en toxiciteit op sociale media.



Hysteria! is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote nieuwe Marvel-serie wordt in 2025 gemaakt
Series / Nieuws

Deze grote nieuwe Marvel-serie wordt in 2025 gemaakt

Eindelijk is er duidelijkheid over de terugkeer van deze populaire superheld.

Paul Bettany heeft laten weten dat hij is begonnen met de voorbereidingen om aan de slag te gaan met de serie Vision voor Marvel Studios.

Tijdens de Los Angeles-première van de film Here van Robert Zemeckis van afgelopen vrijdag, vertelde Bettany aan The Hollywood Reporter dat de opnames van Vision in 2025 zullen starten.

Groot geheim


Bettany zei er het volgende over toen hem naar de status van de serie werd gevraagd:

"We werken aan iets waar ik niet op kan wachten, maar door de geheimhoudingsplicht van Marvel Studios kan ik er nog geen details over vrijgeven."

Van Agatha naar Vision


De nieuwe serie is de tweede spinoff van WandaVision in navolging van Agatha All Along. Die twee series werden aangevoerd door showrunner Jac Schaeffer.



Bettany liet tevens weten dat hij momenteel naar Agatha All Along kijkt om die serie te bestuderen, zodat hij weet hoe alles ervoor staat.

Trots als een pauw


"Het is een geweldige serie. Ik ben trots op Jac Schaeffer en ik ga de serie nog een keer kijken omdat er heel wat in zit dat mij kan helpen bij de voorbereidingen voor Vision."

Vision zal ergens in 2026 te streamen zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kindacteur uit 'Modern Family' deelt schokkend verhaal over haar rol in de serie
Series / Celebrity

Kindacteur uit 'Modern Family' deelt schokkend verhaal over haar rol in de serie

Aubrey Anderson-Emmons deelt op TikTok haar ervaringen als jong actrice in Modern Family.

Als kind acteren in een populaire televisieserie klinkt voor velen misschien als een droom, maar voor Aubrey Anderson-Emmons, die de rol van Lily in Modern Family speelde, was het een stuk ingewikkelder dan verwacht. Op tiktok vertelt Anderson-Emmons over haar ervaringen als een jonge ster op de set.

Andersons-Emmons kwam in de serie als de dochter van Mitchell en Cameron, gespeeld door Jesse Tyler Ferguson en Eric Stonestreet. Vanaf 2011 speelde ze negen seizoenen als Lily, waardoor ze praktisch opgroeide op de set van Modern Family. De show draaide om een moderne familie met hun alledaagse problemen, en Lily werd geliefd bij het publiek vanwege haar schattige en soms pittige karakter.

Jong acteren: Leuk, maar zwaar werk

Ondanks het succes en de leuke momenten bracht de serie ook de nodige uitdagingen met zich mee voor de jonge actrice. "Er zijn momenten die zeker leuk waren en er waren dingen waar ik van hield, maar weet je, het is werk en ik denk dat we dat in gedachten moeten houden.” zei Anderson-Emmons.

Zeker voor een jong meisje was het lastig om werk, school en huiswerk te combineren. Dit resulteerde volgens Andersons-Emmons in een vermoeiend schema. “Ik was aan het werk en als ik niet op de set aan het werk was, dan moest ik drie uur per dag naar de studio, dus ik had geen tijd om te rusten, behalve de lunch.” aldus de actrice.

Nieuwe creatieve ambities in zicht


Ondanks dat Andersons-Emmons na het afronden van Modern Family dacht nooit meer te willen acteren, is ze nu toch bezig met nieuwe creatieve projecten. Ze heeft zelf verschillende audities gedaan naar nieuwe rollen, de vlam van het acteren is weer tot leven gekomen.




Acteren is echter niet het enige waar ze in geïnteresseerd is. Zo zingt ze, speelt ze gitaar en verwacht ze muziek uit te gaan brengen. Met nieuwe creatieve projecten en muziek in het verschiet, is Anderson-Emmons klaar om fans opnieuw te verrassen en te inspireren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vandaag start op HBO max het nieuwste seizoen van een bijzonder opmerkelijke serie
Series / Nieuws

Vandaag start op HBO max het nieuwste seizoen van een bijzonder opmerkelijke serie

Met een mix van melancholie en humor leert de hoofdpersoon wat het betekent om je eigen weg te vinden.

Later deze maand keert een van HBO's meest ontroerende series terug met haar laatste seizoen! Ontdek de vijf belangrijkste dingen die je moet weten voordat je kijkt.

Waar gaat de serie over?


Somebody Somewhere volgt Sam, een vrouw die worstelt met verlies en het gevoel niet te passen in haar omgeving in Kansas. Door muziek en een groep outsiders ontdekt ze langzaam haar ware zelf en vindt ze een gemeenschap waar ze wél bij hoort. In dit derde seizoen zien we hoe Sam verder groeit, ondanks alle obstakels die ze onderweg tegenkomt.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie is gecreëerd door Hannah Bos en Paul Thureen, en wordt geproduceerd door de Duplass Brothers Productions, met Bridget Everett als ster en uitvoerend producent. Everett, ook bekend van haar cabaret- en komediewerk, brengt haar persoonlijke touch in dit unieke verhaal.

Wie spelen er in de serie?


Bridget Everett schittert in de hoofdrol als Sam, terwijl Jeff Hiller haar vriend Joel speelt. Murray Hill keert terug als Fred Rococo, en Mary Catherine Garrison speelt Sam’s zus Tricia. Het derde seizoen verwelkomt ook de IJslandse acteur Ólafur Darri Ólafsson in een nieuwe rol.

Voor wie is deze serie?


Fans van series zoals The Leftovers en Fleabag zullen genieten van de mix van komedie en tragiek in Somebody Somewhere. De serie biedt een intieme blik op het alledaagse leven, vriendschap en zelfontdekking.

Is de serie te bingen?


Het derde seizoen bestaat uit zeven afleveringen van elk ongeveer 30 minuten. Met twee eerder seizoenen die samen slechts 14 afleveringen bevatten, is Somebody Somewhere perfect voor een weekend binge.



Vanaf zondag 27 oktober 2024 kun je Somebody Somewhere exclusief streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe fantasyserie moet de volgende hit worden op Disney+
Series / Nieuws

Deze nieuwe fantasyserie moet de volgende hit worden op Disney+

Nieuwe magische uitdagingen in een spannend vervolg op een geliefde serie.

Bereid je voor op een magisch avontuur wanneer Wizards Beyond Waverly Place op Disney+ verschijnt! Hier zijn vijf dingen die je moet weten voordat je begint te kijken.

Waar gaat de serie over?


Wizards Beyond Waverly Place volgt het volwassen leven van Justin Russo, die zijn magie heeft opgegeven voor een normaal sterfelijk bestaan met zijn familie. Maar wanneer zijn zus Alex een jonge tovenaar, Billie, naar hem brengt voor training, moet Justin zijn krachten weer oppakken om haar te helpen en de Wizard World te beschermen.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie is geschreven en geproduceerd door Jed Elinoff en Scott Thomas, samen met uitvoerend producenten Selena Gomez en David Henrie. Het is een spin-off van de oorspronkelijke Wizards of Waverly Place, met regie door Andy Fickman, bekend van familie-avonturenfilms.

Wie spelen er in de serie?


David Henrie keert terug als Justin Russo, terwijl Janice LeAnn Brown de jonge tovenares Billie speelt. Selena Gomez maakt gastoptredens als Alex Russo, en andere castleden zijn onder meer Mimi Gianopulos als Giada Russo en Alkaio Thiele als hun zoon Roman.

Voor wie is deze serie?


Fans van het originele Wizards of Waverly Place zullen genieten van deze nieuwe avonturen vol magie. Daarnaast is de serie perfect voor kijkers van fantasie zoals The Owl House en Descendants, die een mix zoeken van humor en magie.

Is de serie te bingen?


Het eerste seizoen van Wizards Beyond Waverly Place bevat acht afleveringen van elk ongeveer 30 minuten, ideaal om achter elkaar te kijken tijdens een magische binge-sessie.



Vanaf woensdag 30 oktober 2024 kun je Wizards Beyond Waverly Place exclusief streamen op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat door met Lara Croft!
Series / Nieuws

Netflix gaat door met Lara Croft!

De animatieserie Tomb Raider is een daverend succes, dus dan weet je wat er gaat gebeuren.

Netflix heeft in recordtempo een tweede seizoen aangekondigd van de onlangs verschenen animatieserie Tomb Raider: The Legend of Lara Croft.

De aankondiging komt slechts twee weken na de première van het acht afleveringen lange eerste seizoen, waarin Hayley Atwell (Captain America, Mission: Impossible) is te horen als avonturier Lara Croft.

Gat gevuld


De serie werkt binnen de continuïteit van de games en vult het gat in Crofts verhaal tussen het einde van de recente reboot-trilogie en de klassieke PC-spellen in.

In het tweede seizoen komt Lara een set gestolen Afrikaanse Orisha-maskers op het spoor. Samen met haar beste vriendin Sam (Karen Fukuhara) gaat ze op zoek naar de maskers.

Duistere magie


Haar nieuwe avontuur brengt haar naar de andere kant van de wereld, waar ze de verborgen geheimen van de Orisha ontdekt en te maken krijgt met een gevaarlijke miljardair die de maskers voor zichzelf wil houden.

De maskers lijken echter ook duistere magie te bevatten die wel eens van goddelijke aard kan zijn.

Nog even bijbenen


Het is nog onduidelijk welke andere acteurs te horen zullen zijn in seizoen 2. Tasha Huo (The Witcher: Blood Origin) doet dienst als scenarist en uitvoerend producent van de serie.



Het eerste seizoen van Tomb Raider: The Legend of Lara Croft stream je op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor 'ER' en 'Grey's Anatomy' was er deze ziekenhuisserie
Series / Specials

Voor 'ER' en 'Grey's Anatomy' was er deze ziekenhuisserie

Ziekenhuisserie 'St. Elsewhere' was één van de eerste in zijn soort.

Medische series als Greys Anatomy, ER, The Good Doctor en House zijn niet meer weg te denken uit de wereld van series. Hoewel het genre ontstond in de jaren 50, droeg St. Elsewhere dat in de jaren 80 bij aan de populariteit van het genre.

St Elsewhere is een Amerikaanse serie, waarvan het eerste seizoen verscheen in 1982. De serie liep voor 6 seizoenen, tot het einde in 1988. In Nederland werd de serie bij de NCRV uitgezonden op Nederland 1.

Verouderd ziekenhuis


De serie speelt zich af in het St. Eligius ziekenhuis, een verouderd ziekenhuis in Boston. We volgen de dagelijkse bezigheden van de artsen, verpleegkundigen en het ondersteunende personeel. Ondanks de beperkte middelen van het ziekenhuis doet het personeel er alles aan om de patiënten te helpen.

De bijnaam van het ziekenhuis is "St. Elsewhere", wat in de medische wereld refereert aan ziekenhuizen die minder goed uitgerust zijn. Er worden daar vaak patiënten behandeld die bij meer prestigieuze ziekenhuizen zijn weggestuurd.

Cast


Door de drukte kan het er soms chaotische en zelfs wrang zijn. St. Elsewhere verkent zowel de medische als persoonlijke levens van de personages, met een combinatie van realisme en donkere humor.



In de serie zien we Ed Flanders als Dr. Donald Westphall, David Birney als Dr. Ben Samuels, Norman Lloyd als Dr. Daniel Auschlander en Ronny Cox als Dr. John Gideon. Daarnaast betekende St. Elsewhere het begin van de carrière van Denzel Washington, bekend van onder andere Malcolm X en Flight.

Niet te streamen


St. Elsewhere viel vaak in de prijzen. De serie won in totaal maar liefst dertien Primetime Emmy Awards. Ook werd de serie vijf keer genomineerd voor een Golden Globe.

Helaas is St. Elsewhere momenteel nergens te streamen. Wel is de dvd online te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf deze dag kun je de niet te missen biopic 'Back to Black' eindelijk thuis op de bank kijken
Films / Specials

Vanaf deze dag kun je de niet te missen biopic 'Back to Black' eindelijk thuis op de bank kijken

'Back to Black' is vanaf november gewoon te streamen op Netflix.

Hou je wel van de biopic-trend die momenteel gaande is in Hollywood? Dan is Netflix volgende maand de plek waar je moet zijn. Daar verschijnt begin november het langverwachte, doch flink bekritiseerde, Back to Black over Amy Winehouse.

Back to Black is een biografische film over de Engelse zangeres Amy Winehouse, geregisseerd door Sam Taylor-Johnson. Haar kun je onder andere kennen van de film Nowhere Boy uit 2009.

Wereldwijd fenomeen


De film geeft een weergave van de reis die de wereldberoemde Winehouse maakte in haar carrière, van haar opkomst in de muziekindustrie tot haar worstelingen met de roem en de druk. We zien haar passie voor muziek en haar authentieke stijl, die ervoor hebben gezorgd dat ze een wereldwijd fenomeen werd.

Ook focust de film op haar persoonlijke leven, onder andere de emotionele en psychologische uitdagingen waar Winehouse mee te maken kreeg. Back to Black schetst een portret van een van de meest onvergetelijke stemmen van haar generatie.

Cast


De rol van Amy wordt gespeeld door Marisa Abela (COBRA, She is Love). Daarnaast zien we Jack O'Connell (Skins, Unbroken) als Blake Fielder-Civil, Eddie Marsan (Heartstopper, The Gentlemen) als Mitch Winehouse en Lesley Manville (Mrs. Harris Goes to Paris, The Crown) als Cynthia Levy.



Back to Black ging in première op 12 april 2024. Vanaf 18 april was de film te zien in de Nederlandse bioscopen. De release van de film was echter teleurstellend: er werd in het eerste weekend slechts $3 miljoen opgehaald.

Netflix


De film kon dan ook rekenen op flink wat kritiek. Hoewel de performance van Abela geprezen werd, vonden veel kijkers de film oppervlakkig en respectloos. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 35%.

Ben je toch benieuwd geworden? Bekijk Back to Black dan vanaf maandag 4 november op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'The Lincoln Lawyer' ook een vierde seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt 'The Lincoln Lawyer' ook een vierde seizoen?

De verfilming van Michael Connelly's misdaadreeks heeft een trouwe schare aan nieuwe fans opgeleverd.

Kort na de première van het derde seizoen van The Lincoln Lawyer wordt direct duidelijk dat de serie nog niets aan populariteit heeft ingeboet. In de Verenigde Staten is seizoen 3 bovenaan de lijst van bestbekeken Netflix-series te vinden.

De vraag rijst natuurlijk hoe het ervoor staat met een eventueel vierde seizoen. Co-showrunner Ted Humphries beantwoordde deze vraag aan TV Insider.

In handen van het publiek


Volgens Humphries is er nog geen officieel besluit genomen. Humphries: "We zijn gematigd optimistisch, maar bij Netflix ligt dit echt aan de kijkcijfers. Ons lot ligt dus in de handen van het publiek. Als mensen een vierde seizoen willen, dan zou ik zeggen dat ze vooral naar seizoen 3 moeten kijken".

De voorgaande vernieuwingen werden telkens binnen twee maanden na de première aangekondigd. Voor een mogelijk vierde seizoen zou dit betekenen dat we dit in november of december te horen zouden krijgen.

Boek


Humphries en zijn co-showrunner Dailyn Rodriguez hebben onthuld welk boek eventueel verfilmd zou worden. Tegen Variety deden zij de uitspraak dat dit 'The Law of Innocence' (De Wet van Onschuld) wordt, het zesde boek in de serie.



The Lincoln Lawyer is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin en zijn boek 'The Winds of Winter' dat er maar niet komt: "ik heb er nooit over gelogen"
Series / Nieuws

George R.R. Martin en zijn boek 'The Winds of Winter' dat er maar niet komt: "ik heb er nooit over gelogen"

De schrijver verduidelijkt dit hekele punt voor eens voor altijd.

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat het vijfde deel in Martins 'Een Lied van IJs en Vuur'-reeks uitkwam. Er is ontzettend veel gebeurd sinds die tijd, waarbij de franchise enorm is geworden.

'The Winds of Winter' is het zesde boek en het lijkt maar niet te komen. In een live-stream, georganiseerd door zijn uitgever Random House, ging de fantasy-schrijver destijds dieper in op dit pijnpunt.

Gigantisch


Eerder gaf Martin al aan dat het om een dikke pil gaat. "Het boek is gigantisch, groter dan alle voorgaande boeken. Wanneer ik een boek zo groot als een draak aanlever bij Random House, dan is het nog maar de vraag wat zij ermee doen. Misschien willen ze wel dat het gesplitst wordt gepubliceerd".

Ook sprak de schrijver zijn teleurstelling uit over het feit dat zijn eerlijkheid in twijfel wordt getrokken. Martin: "Mensen blijven druk op me uitoefenen. Vervolgens maak ik naar mijn beste kunnen een inschatting, maar ik ben niet zo goed in het inschatten. Daarna word ik voor leugenaar uitgemaakt, maar ik heb nooit gelogen".

Geen rust


De schrijver beseft dat hem weinig rust gegund zal worden voordat zijn serie compleet is. "Ik zie het gewoon gebeuren. Wanneer 'The Winds of Winter' compleet is, dan word ik direct de volgende dag aan mijn mouw getrokken over 'A Dream of Spring'," aldus Martin.



Game of Thrones en House of the Dragon kun je streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
November op Disney+: Mis deze 7 nieuwe series en talloze extra afleveringen niet
Series / Release-lijsten

November op Disney+: Mis deze 7 nieuwe series en talloze extra afleveringen niet

Drama, horror, mysterie, misdaad — deze maand komt zo'n beetje elk genre voorbij.

Disney+ zet in november weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Grotesquerie


Verschijnt op: Woensdag 6, 13, 20 en 27 november | Release: Seizoen 1 - aflevering 4-7 | Genre: Drama / Horror | Kijk op: Disney+

Een kleine gemeenschap wordt geteisterd door een reeks gruwelijke misdrijven. Rechercheur Lois Tryon heeft het gevoel dat ze persoonlijk zijn, alsof iemand of iets haar achtervolgt.



Doctor Odyssey


Verschijnt op: Donderdag 7, 14, 21 en 28 november | Release: Seizoen 1 - aflevering 4-7 | Genre: Drama | Kijk op: Disney+

Max (Joshua Jackson) is de nieuwe dokter aan boord van een luxe cruiseschip waar het personeel hard werkt en volop van leven geniet. Het is alle hens aan dek voor Max en zijn klein maar indrukwekkend medisch team wanneer ze mijlenver uit de kust varen en worstelen met unieke medische noodgevallen en elkaar.



Say Nothing


Verschijnt op: Donderdag 14 november | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller

Deze serie gaat over schokkende verdwijning van Jean McConville, een alleenstaande moeder van tien, die in 1972 uit haar huis werd ontvoerd en nooit meer levend werd teruggezien.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

6 november: Gangnam B-Side (seizoen 1) - Actie / Misdaad / Thriller - In Gangnam, Seoul, kent Jae-Hee een geheim over een reeks verdwijningen, maar verdwijnt vervolgens zelf. Rechercheur Kang, outlaw Yoon en aanklager Min gaan ieder met hun eigen motieven op zoek naar de waarheid.

6 november: Seoul Busters (seizoen 1 - aflevering 19-20) - Komedie / Misdaad - Afdeling 2 van Zware Criminaliteit in Songwon heeft het laagste percentage aanhoudingen. Als hun chef wordt overgeplaatst, wordt het team verbannen naar een tijdelijk onderkomen. Ze ontmoeten hun nieuwe chef Yubin. Het vertrouwen is er nog niet, maar tijdens het werk groeit er een band.

1-29 november: Return to Las Sabinas (seizoen 1 - aflevering 20-40) - Drama - Gracia en Paloma keren terug naar Las Sabinas om voor hun vader Emilio te zorgen. Gracia herenigt zich met haar jeugdliefde, Miguel, die nu verloofd is met Esther. Paloma neemt de grond van de familie over en komt in conflict met landeigenares Paca Utrera, die een vreselijk geheim deelt met Emilio en een snood plan heeft voor het dorp.

3, 10, 17 en 24 november: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 3 - aflevering 5-8) - Anime / Avontuur / Drama - Wanneer een nieuwe vijand opduikt, keert plaatsvervangend Soul Reaper Ichigo Kurosaki terug naar het strijdtoneel met zijn Zanpakuto om de mensen in nood te helpen.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet te missen releases op Prime Video: dit zijn de seriehoogtepunten van volgende week
Series / Release-lijsten

Niet te missen releases op Prime Video: dit zijn de seriehoogtepunten van volgende week

Hou je van romantiek, magie en reality? Stem dan komende week af op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Are You Smarter Than a Celebrity


Verschijnt op: Woensdag 30 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Een volwassen deelnemer sluit zich aan bij een klas vol beroemdheden om vragen op basisschoolniveau over uiteenlopende onderwerpen te beantwoorden, met een kans om $100.000 te winnen.



Like a Dragon: Yakuza


Verschijnt op: Donderdag 31 oktober | Release: Seizoen 1 - aflevering 4-6 | Genre: Actie / Misdaad | Kijk op: Prime Video

Like a Dragon: Yakuza biedt een inkijk in het moderne Japan en de meeslepende verhalen van intense personages, zoals de legendarische Kazuma Kiryu. Het verkent drama's die eerdere games niet volledig hebben kunnen belichten.



Love Island Australia


Verschijnt op: Donderdag 31 oktober | Release: Seizoen 6 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Het wereldwijde fenomeen Love Island is gearriveerd in Australië. Prachtige, jonge en vrijgezelle Australische deelnemers beleven de vakantie van hun leven, met de extra kans om hun zielsverwant te ontmoeten.



Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

1 november: Magilumiere Magical Girls Inc. (seizoen 1 - aflevering 5) - Animatie / Drama / Komedie - Magical Girls: cool, sterk, echt een droombaan. Studente Kana Sukagari is op zoek naar een baan, zonder veel succes. Op een dag is ze betrokken bij een aanval door een 'Kaii'. Stoere Magical Girl Hitomi Koshigaya komt te hulp. Kana gebruikt haar uitstekende geheugen om haar te helpen. Ingehuurd door Magilumiere Magical Girls Inc. als Magical Girl, zet Kana haar eerste stap in de werkende wereld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO Plus verrast: Ontdek deze Scandinavische thriller die je niet mag missen
Series / Specials

NPO Plus verrast: Ontdek deze Scandinavische thriller die je niet mag missen

Dit is echt zo'n serie die je vanaf het eerste moment in zijn greep houdt.

Als er één type serie is waar Nederlanders gek op zijn, dan is het wel de Scandinavische thriller. De NPO heeft een omvangrijke catalogus vol met dit genre, en vandaag lichten we een van de topseries uit.

Deze Noorse productie bundelt de krachten met Hollywoodster Carrie-Anne Moss (The Matrix). Samen met Sven Nordin, Thea Green Lundberg en Mads Oudal schittert ze in deze intense thriller.

Uitstekend gewaardeerd


Wisting toont aan dat Scandinavische thrillers wederom weten te boeien. Met een indrukwekkende score van 8,7 op IMDb, beoordeeld door maar liefst 8.700 gebruikers, en een waarderingspercentage van 84% op Rotten Tomatoes, heeft deze serie zijn plaats in het genre zeker verdiend.

Een recensent schrijft: "Wat zich afspeelt is een spannende thriller, waarin Wisting's dochter een doelwit wordt, wat enigszins voorspelbaar is, maar de wending die het verhaal na enkele afleveringen neemt, is dat zeker niet."

Kijk op NPO Plus


Ontdek alle afleveringen van Wisting op NPO Plus.



Synopsis: Rechercheur moordzaken William Wisting worstelt met de twee moeilijkste zaken van zijn carrière. Zijn onderzoek naar een seriemoordenaar kruist het pad van het nieuwsverhaal van zijn journaliste dochter, waardoor ze in groot gevaar komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.