search

Ons nieuws van woensdag 30 oktober 2024

'The Diplomat' seizoen 2: leuke genderswitch van 'The West Wing'
Recensie

'The Diplomat' seizoen 2: leuke genderswitch van 'The West Wing'

Het politieke thrillerdrama houdt de spanning erin, ook al voelt dit aan als een half seizoen.

Regie: Alex Graves, Tucker Gates, e.a. | Cast: Keri Russell (Katherine Wyler), Rufus Sewell (Hal Wyler), Rory Kinnear (Nicol Trowbridge), Ali Ahn (Eidra Park), David Gyasi (Augustin Dennison), Ato Essandoh (Stuart Hayford), Allison Janney (Grace Penn), Michael McKean (William Rayburn), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 43-56 minuten | Jaar: 2024

Meer dan twintig jaar geleden was The West Wing van Aaron Sorkin hét voorbeeld van een intelligente politieke soap. Debora Cahn, een van de vele scenaristen en producenten van die serie, probeerde met het eerste seizoen van The Diplomat iets gelijkaardigs op te starten, met een genderswitch. Ondanks een paar mankementen slaagde ze daar zeer goed in. Maar zou ze dat volhouden in het tweede seizoen? Reken maar.

In het eerste seizoen trad Kate Wyler onverwacht aan als Amerikaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk. Ze moest meteen aan de slag toen een Britse kruiser werd beschoten. Was het Iran? Of waren het de Russen? De Britse premier kondigde aan zo snel mogelijk vergelding te willen. In het tweede seizoen hoopt Kate vooralsnog de lont uit het kruitvat te halen, totdat ze te weten komt dat de mogelijke daders dichter bij huis zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden.

The Diplomat mag dan zijn opgehangen aan een interessante premisse, het hart van de serie is Kates relatie met haar echtgenoot Hal. Kate en Hal zitten in zo’n situatie dat ze niet weten of ze nu moeten scheiden of samenblijven. Enerzijds heeft Hal de neiging om Kates voorzichtige aanpak te ondergraven en achter haar rug om dingen te doen die haar kunnen schaden. Anderzijds is hij de perfecte loodgieter en de enige in haar entourage die in crisistijden met geniale oplossingen op de proppen komt.

Zelden heb je een interessanter koppel op het scherm gezien. De gevoelens van Kate voor haar manipulatieve echtgenoot fluctueren van bewondering tot haat. Het ene moment vraagt ze hem welke jurk ze moet dragen en wat ze moet zeggen tegen de president, het volgende slaat ze hem in het gezicht en wil ze hem aan de andere kant van de wereld omdat hij een controversiële ontmoeting heeft gehad. Dit zijn twee politici die niet zonder elkaar kunnen, juist omdat ze als politici denken. Keri Russell en Rufus Sewell zijn het dreamteam om dat koppel te vertolken.

Speciale vermelding verdient Roy Kinnear als de Britse premier. Deze intelligente bullebak met een kort lontje, die een kruisbestuiving lijkt tussen Boris Johnson en David Cameron, stuurt een minister naar buiten met: "Of you go and fuck a friend!" Kinnear is zo hilarisch dat je hem mist wanneer hij niet meer in beeld is. Dit kan je niet zeggen van David Gyasi als Britse minister van buitenlandse zaken. Niet zijn fout. Hij is gewoon miscast. Wel leuk is het gastoptreden van Oscarwinnares Allison Janney, een oudgediende van The West Wing, als Amerikaanse vicepresident.

Verwacht echter geen dialogen à la The West Wing. Ze zijn wel snedig, maar duidelijk niet geschreven door Aaron Sorkin. Eveneens net iets minder dan in Sorkins hitserie is de geloofwaardigheid van de belangrijkste intrige. En toch... Ter verdediging van Cahn, die zonder enige twijfel de relatie tussen de VS en het VK heeft geresearcht, kun je stellen dat alles draait rond een wat-als-situatie. We blijven hier cryptisch om niets weg te geven, maar het zou best kunnen dat die situatie zich ooit voordoet.

Met slechts zes afleveringen en een verrassende, maar niet zo spectaculaire cliffhanger lijkt dit seizoen meer op het eerste deel van iets groters. Het bewijs daarvan kwam enkele weken geleden toen het derde seizoen werd aangekondigd. Netflix wacht dus niet op de kijkcijfers. Waarschijnlijk zat het derde seizoen (of, zo je wil, het tweede deel van seizoen twee) al lang in de planning. En maar goed ook, want je wil weten of Kate – bijna stond hier Kamala – kans maakt om president van de VS te worden.



The Diplomat is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Territory': heibel op de boerderij, maar wie is wie?
Recensie

'Territory': heibel op de boerderij, maar wie is wie?

Deze dure soap gaat rommelig van start, maar herstelt zich halverwege.

Regie: Greg McLean | Cast: Anna Torv (Emily), Michael Dorman (Graham), Robert Taylor (Colin), Sam Corlett (Marshall), Kylah Day (Sharnie), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 54-62 minuten | Jaar: 2024

Toen Dallas en Dynasty ruim veertig jaar geleden verschenen, werden ze geclassificeerd als drama. Ze waren namelijk beter geschreven en vooral duurder dan gebruikelijke televisieseries. Tegenwoordig worden deze titels gezien als veredelde soaps, want ze bevatten voornamelijk clichématige ellende in een wat chiquer jasje. Hoewel Territory enkele acteurs van hoog kaliber heeft en hier en daar sterk camerawerk, is het alsnog zo'n duur soapdrama. De serie kijken vanuit die gedachte verbetert de ervaring.

Emily werkt op de Australische koeienranch van haar schoonfamilie, de Lawsons, die gerund wordt door de oudste zoon van de eigenaar. Wanneer die dood wordt aangetroffen, begint er een strijd over het eigendom van het landgoed, genaamd Marianne Station. Niet alleen de gieren van buitenaf hebben het hierop gemunt; ook binnen de gelederen is er drama en verraad.

Amerikaanse films en series pakken het vaak slim aan door personages regelmatig de naam van een ander te laten uitspreken. Een kijker krijgt namelijk iets meer binding heeft met de personages wanneer die weet hoe ze heten. In het Australische Territory gebeurt dat niet. In de eerste aflevering komen in korte tijd veel onbekende gezichten voorbij, maar je hebt geen idee wie wie is.

Dat is echter niet het grootste probleem. De vertelwijze en flow zijn simpelweg niet goed. Vooral de eerste twee afleveringen laten zich niet lekker bekijken. Er is een hoop aan de hand, maar de informatie wordt op rommelige wijze overgebracht en de overgangen tussen scènes missen een gevoel voor ritme. Een extra afleiding is dat Territory zichzelf niet ziet als soap maar kwaliteitsdrama.

De aanwezigheid van goede acteurs als Anna Torv (Fringe, Mindhunters) en Robert Taylor (Apples Never Fall) draagt daaraan bij, maar vanzelfsprekend is het prettig dat die hun best doen. Hetzelfde geldt voor de beelden van de zanderige Australische wildernis, die in de eerste instantie wellicht wat monotoon zijn, maar gaandeweg op cinematische wijze het ruige landschap in beeld brengen.

Wanneer eindelijk duidelijk is wie wie is (en hoe iedereen heet) wordt het wat interessanter. Emily is met afstand het meest intrigerende personage. Zij wil haar eigen familie beschermen en gaat daarin ver, maar haar motivaties blijken anders dan gedacht. Het beschermen van het landgoed wordt persoonlijker wanneer het belang van Aboriginals erbij komt kijken.

De laatste twee afleveringen maken de serie alsnog de moeite waard. Het lijkt alsof de eerste vier afleveringen slechts een aanloop waren om op dit punt te landen, inclusief goedkope cliffhangers. De familiedynamiek is helder, het Australische landschap wordt meer benut en de dreigingen van buitenaf worden spannender. Wel zorgen culturele verschillen voor wat onduidelijkheid, bijvoorbeeld dat de politie niets doet wanneer iemand privéterrein betreedt en er vrijuit mag worden geschoten.

En er wordt heel wat afgeschoten. Soms is het zelfs lachwekkend om te zien hoe schutters van dichtbij met vizier nog steeds massaal het doelwit missen. Er is meer actie dan alleen schietpartijen, maar af en toe is die nogal flauw bedacht. Het geheel zou niet compleet zijn zonder een steenrijke, koelbloedige bitch, maar die krijgt (nog) niet genoeg aandacht.

De laatste aflevering onthult snode plannen voor de toekomst en een groot mysterie in een kleine kluis. Maar de afleveringen duren veel te lang. Er is een reden waarom dure soaps normaal altijd veertig minuten duren: sappige ontwikkelingen zijn lekker, maar niet al te boeiend. Alles is opgezet voor een tweede seizoen; hopelijk kiezen de makers daarmee voor acht keer veertig minuten.



Territory is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Suspensethriller verovert op overtuigende wijze de Top 10 van HBO Max
Films / Nieuws

Suspensethriller verovert op overtuigende wijze de Top 10 van HBO Max

Deze film verschijnt uit het niets en staat direct in de hoogste regionen.

Filmmaker M. Night Shyamalan lijkt een vaste verschijning te worden op HBO Max. Zijn film Trap, die omschreven wordt als een mengeling van "horror, mystery en suspense" staat op de eerste plaats in de Top 10.

Shyamalan heeft Trap geschreven, geregisseerd en geproduceerd. De hoofdrollen worden gespeeld door Josh Hartnett, Ariel Donoghue, Saleka Night Shyamalan en Hayley Mills.

Ontvangst


Op Rotten Tomatoes haalt de film een krappe voldoende. De critici vinden het net niet, getuige de score van 58%. Op de Popcornmeter is een waardering van 65% te zien, wat betekent dat het publiek de psychologische thriller beter waardeert.

De consensus onder critici luidt: "'Trap' richt zich op één specifiek hoofdpersonage, en Josh Hartnetts toegewijde prestatie geeft het verhaal een solide basis. Er zit een knipoog in 'Trap', wat sommigen zal betoveren, terwijl de rest van de kijkers de film zullen willen vermijden".

Waar te zien?


Je kunt Trap bekijken op HBO Max.



Synopsis: Cooper (Hartnett) gaat met zijn dochter Riley (Donoghue) naar een concert van de zangeres Lady Raven (Saleka Night Shyamalan). Hij komt er echter al snel achter dat er iets gepland staat dat behoorlijk sinister is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heb je 'The Old Man' helemaal gezien? Kijk dan naar deze thrillerserie op Disney+
Series / Featured

Heb je 'The Old Man' helemaal gezien? Kijk dan naar deze thrillerserie op Disney+

Deze serie is perfect voor iedereen die van thriller en actie houdt.

Ben je een groot fan thrillers? Dan heb je misschien de geweldige The Old Man al gezien. Ben je op zoek naar een nieuwe fantastische en spannende thriller? Zoek dan niet verder, want in dit artikel geven we je de perfecte kijktip voor fans van thrillers.

The Old Man is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Perry uit 2017. Het verhaal gaat over een voormalig CIA-agent, Dan Chase. Wanneer hij een indringer vermoordt, duikt hij onder. Samen met zijn nieuwe kamergenoot, Zoe McDonald, moet hij vluchten.

De perfecte aanrader


Een andere thriller die drama en spionage combineert is The Americans van Joe Weisberg uit 2013. De hoofdrollen worden gespeeld door Keri Russell en Matthew Rhys

De serie bestaat uit 6 seizoenen met in totaal 75 afleveringen en vertelt het verhaal van KGB-agenten Mischa en Nadezhda. Zij werden in de jaren '60 in de Sovjet-Unie getraind om later undercover te gaan in Amerika als Philip en Elizabeth Jennings.

Hier beginnen ze hun dubbelleven als reisagenten en spionnen. Ze moeten informatie verzamelen over de politieke wereld van Washington D.C.



Rotten Tomatoes


De serie wordt ongelooflijk goed beoordeeld door critici en kijkers op Rotten Tomatoes. The Americans krijgt namelijk scores van 96% en 94% (op het moment van schrijven).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène in 'Game of Thrones' blijkt echt te zijn gebeurd: "10 uur lang zat ik vast"
Series / Celebrity

Deze scène in 'Game of Thrones' blijkt echt te zijn gebeurd: "10 uur lang zat ik vast"

Hannah Waddingham noemt haar waterboardscène in Game of Thrones een van haar zwaarste ervaringen.

Hannah Waddingham, vooral bekend van haar rollen in Ted Lasso en Sex Education, heeft in seizoen vijf en zes van Game of Thrones een intense ervaring gehad die haar bijblijft. Waddingham speelde het personage Septa Unella, een strenge non die Cersei Lannister aanpakt en uiteindelijk wordt gestraft door hetzelfde personage. Maar tijdens de opnames van de scène voelde het ook alsof ze gestraft werd, ze werd namelijk gewaterboard.

Tijdens een interview met The Late Show with Stephen Colbert gaf Waddingham toe dat deze scène in Game of Thrones geen simulatie was. Ze vertelde dat ze voor de camera daadwerkelijk gewaterboard werd om de pijn van haar personage zo realistisch mogelijk in beeld te brengen. Deze intensieve opnames duurden maar liefst tien uur, wat uiteindelijk leidde tot chronische claustrofobie bij de actrice.

Een uitzonderlijke uitdaging


Bij het opnemen van deze scène werd de actrice vastgebonden aan een houten tafel, waarbij ze vastgebonden werd met stevige brede riemen. Vervolgens moest haar mede-actrice Lena Headey, die zichtbaar oncomfortabel was met dit idee, het water over Waddingham gieten. Voor Waddingham was de dag fysiek en mentaal uitputtend, en noemde ze het zelfs een van de zwaarste ervaringen uit haar leven.

Toen Waddingham, volkomen begrijpelijk, op het punt stond om op te geven, besloot ze toch door te gaan. Ze besefte dat ze het verhaal trouw wilde blijven en de scène realistisch wilde weergeven.

Een onvergetelijke ervaring


Volgens Waddingham was het grappigste dat de opname onderbroken werd door de regisseur met de vraag op een luchtige toon en een broodje in zijn hand, hoe het met haar ging. Dit terwijl ze nog vastgebonden lag aan de tafel na het meerdere keren ondergaan van het waterboarden. De regisseur merkte op dat de crew had gezegd dat ze eigenlijk echt aan het waterboarden was. Waddington reageerde met "Ja, dat hoef je me niet te vertellen".

Bekijk op instagram



Hoewel de opnames beangstigend waren, waardeert Waddingham Game of Thrones nog steeds. Ze prijst de serie om de unieke cinematografische kwaliteit, die volgens haar ongeëvenaard is. Daarnaast was het een belangrijke stap in haar carrière. De ervaring heeft haar fysieke en mentale grenzen getest, maar ook haar toewijding aan het acteren bewezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze griezelige en spannende thriller gaat Netflix vanaf morgen helemaal veroveren
Series / Nieuws

Deze griezelige en spannende thriller gaat Netflix vanaf morgen helemaal veroveren

Paranormale geheimen en een verdwenen kind maken dit een thriller.

In de Netflix Original Don’t Come Home wordt een familie herenigd met hun oude, verlaten landhuis, maar hun nieuwe begin verandert al snel in een huiveringwekkende nachtmerrie. Wat kun je verwachten van deze bovennatuurlijke thriller?

Waar gaat de serie over?


Don’t Come Home volgt een moeder en haar jonge dochter, die op de vlucht hun toevlucht zoeken in een oud familiehuis. Wat begint als een veilige haven, blijkt vol paranormale gebeurtenissen die leiden tot de mysterieuze verdwijning van de dochter.

Wie heeft de serie gemaakt?


Met ervaren horror- en thrillermakers achter de schermen, creëert deze Thaise productie een beklemmende sfeer en houdt de kijker in spanning met onverwachte paranormale gebeurtenissen en een zorgvuldig opgebouwd mysterie.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrol van de bezorgde moeder wordt gespeeld door Woranuch BhiromBhakdi, bekend uit Thaise dramaproducties. Pitchapa Phanthumchinda speelt haar verdwenen dochter, en Cindy Sirinya Bishop, uit Iron Ladies Roar!, speelt een belangrijke rol als familielid dat meer weet over het verleden van het huis.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is perfect voor liefhebbers van bovennatuurlijke horror en fans van The Haunting of Bly Manor en Ju-On. De serie combineert angstaanjagende momenten met een mysterieus familiedrama.

Is de serie te bingen?


Het eerste seizoen telt zes afleveringen van ongeveer 50 minuten. Ideaal voor een spannende kijkmarathon vol bovennatuurlijke suspense.



Vanaf donderdag 31 oktober 2024 kun je Don’t Come Home exclusief streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze twee spin-offseries van 'The X-Files' ben je waarschijnlijk vergeten
Series / Specials

Deze twee spin-offseries van 'The X-Files' ben je waarschijnlijk vergeten

'The X-Files' was zo'n succes dat het twee spin-offseries kreeg met 'The Lone Gunmen' en 'Millennium'.

In 1993 ging The X-Files in première. De scifi-serie was een groot succes en liep negen seizoenen tot 2002 om daarna nog een tiende seizoen te krijgen in 2016 en een elfde seizoen in 2018. The X-Files was toen zo'n groot succes dat het ook twee spin-offseries kreeg.

Zo kwam de maker van The X-Files Chris Carter in 1996 met de spin-offserie Millennium. De serie liep drie seizoenen tot 1999 en behandelde seriemoordenaars en complottheorieën met een volwassenere insteek dan The X-Files. Lance Henriksen speelde de hoofdrol naast onder andere Megan Gallagher en Klea Scott.

Millennium


Millennium volgt de onderzoeken van ex-FBI-agent Frank Black (Henriksen), nu een adviseur met het vermogen om in de gedachten van criminelen te kijken. Hij werkt voor een mysterieuze organisatie die bekendstaat als de Millennium Group. Hij onderzoekt gewelddadige misdaden en vreemde gebeurtenissen die mogelijk verband houden met het naderende millennium in het jaar 2000, daarom ook die titel.

Hoewel de serie in première ging met indrukwekkende kijkcijfers, nam het aantal kijkers gedurende de drie seizoenen af en werd Millennium begin 1999 geannuleerd. Het was wel een succes en Millennium won in 1997 een People's Choice Award in de categorie beste nieuwe dramatische serie. Henriksen werd in zowel 1997, 1998 als 1999 genomineerd voor een Golden Globe en in 1998 werd het twee keer genomineerd voor een Emmy Award.

Crossover-aflevering


Hoewel Millenium na drie seizoenen geannuleerd werd, kreeg de serie wel een afsluiting door een crossover-aflevering met The X-Files. Een aflevering van het zevende seizoen van The X-Files, getiteld Millennium, bevatte de Millennium Group en Frank Black, om de serie enigszins een afsluiting te geven.



Henriksen hernam toen zijn rol als Frank Black. In deze aflevering werden nog enkele vragen beantwoord die de Millennium-serie openliet en roepten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) de hulp in van Frank Black voor assistentie.

The Lone Gunmen


Twee jaar na de annulering van Millennium, in 2001, werd een tweede spin-offserie gemaakt van The X-Files. Carter was opnieuw de maker van de serie getiteld The Lone Gunmen. Deze serie draait om het gelijknamige trio The Lone Gunmen: Melvin Frohike, John Fitzgerald Byers en Richard Langly, privédetectives die een samenzweringstijdschrift uitgeven.



Tom Braidwood, Bruce Harwood en Dean Haglund hernamen hun rollen als dit trio van The X-Files, waarin ze vaak Fox Mulder hielpen. De personages van The Lone Gunmen verschenen voor het eerst op televisie in de zeventiende aflevering van het eerste seizoen van The X-Files. Ze waren vervolgens in elk seizoen minstens twee keer te zien en verschenen in totaal in 38 afleveringen.

Humoristischer


Waar The X-Files zich voornamelijk bezighield met paranormale gebeurtenissen en samenzweringen om buitenaards contact te verdoezelen, richtte The Lone Gunmen zich op andere geheime activiteiten, zoals door de overheid gesponsord terrorisme, de ontwikkeling van een surveillance-maatschappij, bedrijfscriminaliteit en ontsnapte nazi’s.



De toon van de serie was lichter en humoristischer dan die van The X-Files en de andere X-Files-spin-off Millennium. Zo werd er meer gebruikgemaakt van fysieke humor en slapstick. Het trio werd in de serie afwisselend geholpen en tegengewerkt door een mysterieuze dief genaamd Yves Adele Harlow (Zuleikha Robinson).

Dertien afleveringen


De eerste aflevering van de serie trok veel kijkers en het leek erop dat The Lone Gunmen ook een succes zou worden, maar ondanks positieve recensies daalden de kijkcijfers en de serie werd na dertien afleveringen geannuleerd.



De laatste aflevering van The Lone Gunmen eindigde met een cliffhanger die gedeeltelijk werd opgelost in een aflevering uit het negende seizoen van The X-Files, getiteld Jump the Shark. Hoewel The Lone Gunmen van korte duur was, was Carter erg trots op de serie: "Ik denk dat dit echt een van de beste werken is die we allemaal hebben gedaan. Ik weet niet of het zijn tijd vooruit was, maar het was zeker een van de beste series die we hebben gemaakt."

Kijken?


Wil je deze twee spin-offseries van The X-Files zien? Ze zijn op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan ze wel kopen op dvd of blu-ray. The X-Files kan je wel terugvinden op Disney+ en Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beladen roadtrip in nieuwe potentiële Scandinavische hit van Netflix
Films / Specials

Beladen roadtrip in nieuwe potentiële Scandinavische hit van Netflix

Op Netflix kijk je vanaf deze week de film 'Let Go'.

Eens in de zoveel tijd scoort Netflix een grote hit met een Scandinavische film of serie. Wie weet is het komende week weer zover, want vanaf vrijdag bekijk je op de streamingdienst de nieuwe film Let Go.

Let Go is een Zweedse film uit 2024, geregisseerd en geschreven door Josephine Bornebusch. Eerder regisseerde zij Harmonica, Orca en drie afleveringen van de hitserie Baby Reindeer.

Disfunctionele familie op reis


De film volgt Stella, een getrouwde moeder die alles onder controle lijkt te hebben. Behalve dan het feit dat haar jonge zoontje constant aandacht nodig heeft, de stemmingswisselingen van haar tienerdochter en haar emotioneel onbereikbare echtgenoot.

De familie staat op het punt om uit elkaar te vallen wanneer Stella ineens een bericht ontvangt dat alles verandert. Naar aanleiding daarvan besluit ze om haar gezin mee te nemen op een reis.

Cast


Op deze roadtrip moet ze het voor elkaar zien te krijgen om haar familie weer bij elkaar te brengen, door hen te laten beseffen wat echt belangrijk is in het leven. Maar zoals je al zou verwachten gaat dat niet zonder slag of stoot.

Bekijk op instagram



De rol van Stella wordt gespeeld door Bornebusch zelf. Daarnaast zien we Pål Sverre Hagen als Gustav, Sigrid Johnson als Anna, Olle Tikkakoski als Manne, Leon Mentori als Gabriel en Tone Danielsen als Astrid.

Netflix


De originele Zweedse titel van de film is Släpp taget, wat letterlijk vertaalt naar "loslaten". De film is niet in de bioscoop verschenen, maar komt meteen uit op streaming.

En dat moment is bijna aangebroken: bekijk Let Go vanaf vrijdag 1 november op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime onthult de line-up van november: komende maand gave nieuwe series
Series / Release-lijsten

SkyShowtime onthult de line-up van november: komende maand gave nieuwe series

Deze maand zit je helemaal goed voor misdaad en intense actie op SkyShowtime.

SkyShowtime zet in november weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Special Ops: Lioness


Verschijnt op: Vrijdag 1 november | Release: Seizoen 2 | Genre: Actie / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Geïnspireerd door een programma van het Amerikaanse leger ondernemen drie agenten een gevaarlijke undercovermissie na de terroristische aanval van 9/11.



Yellowstone


Verschijnt op: Donderdag 14 november | Release: Seizoen 5 - deel 2 | Genre: Drama / Western | Kijk op: SkyShowtime

John Dutton, eigenaar van een ranch die al generaties lang in de familie is, verdedigt zijn bezit tegen nietsontziende projectontwikkelaars, inheemse reservaten en andere vijanden die hem zijn land willen afnemen.



Landman


Verschijnt op: Woensdag 20 november | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama | Kijk op: SkyShowtime

De serie speelt zich af in West-Texas en is een hedendaags verhaal over de zoektocht naar fortuin in de olie-industrie. De serie, bedacht door Oscar-genomineerde Taylor Sheridan en Christian Wallace, is gebaseerd op de 11-delige podcastserie 'Boomtown'. Een meeslepend verhaal over olieboorders en losgeslagen miljardairs die een hausse voeden die zo groot is dat het ons klimaat, onze economie en onze geopolitieke verhoudingen verandert.



Overige series nieuw op SkyShowtime


Hieronder de overige series die komende maand op SkyShowtime verschijnen.

1 november: The Darkness (seizoen 1) - Mysterie / Drama - The Darkness is gebaseerd op de succesvolle thrillerserie van
Ragnar Jónasson. De serie volgt inspecteur Hulda Hermannsdóttir
(Lena Olin) die een schokkende moordzaak onderzoekt, terwijl ze
haar eigen trauma’s onder ogen probeert te komen.

4, 11 en 18 november: Frasier (seizoen 2 - aflevering 8-10) - Komedie - Frasier Crane keert terug naar Boston voor het volgende hoofdstuk van zijn leven met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties en een oude droom om uiteindelijk te vervullen.

7, 14 en 21 november: Tulsa King (seizoen 2 - aflevering 8-10) - Misdaad / Drama - Als Dwight 'The General' Manfredi na 25 jaar in de gevangenis vrijkomt, wordt hij door zijn maffiabaas naar Oklahoma gestuurd om daar de handel uit te breiden. Als hij hem verdenkt van tegenwerking, besluit Dwight zijn eigen netwerk op te zetten.

30 november: Action (seizoen 1) - Documentaire - De zinderende docuserie Action volgt het stuntteam van 87North, een wereldberoemde productie- en actiedesignstudio opgericht door David Leitch en Kelly McCormick.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 adembenemende thrillers op Netflix die nog onder je radar zijn gebleven
Series / Netflix Kijktip

4 adembenemende thrillers op Netflix die nog onder je radar zijn gebleven

Ben jij helemaal klaar voor spanning en intrige? Laat je dan inspireren door deze vier aanraders.

Netflix biedt sinds 2013 een overvloed aan topseries in Nederland, maar tussen al die bekende titels schuilen verborgen parels die je misschien over het hoofd hebt gezien, en zeker niet mag missen. We hebben vier van deze hooggewaardeerde series voor je uitgezocht. Zijn deze titels iets voor jou?

Joko Anwar's Nightmares and Daydreams



Op Netflix geniet je van een spannende mix van bovennatuurlijke thriller en indrukwekkende sciencefiction in deze Aziatische serie, die met een uitstekende score van 88% op Rotten Tomatoes flink indruk maakt.

Gewone mensen komen in Joko Anwar's Nightmares and Daydreams in aanraking met vreemde fenomenen die mogelijk de sleutel vormen tot het antwoord op de oorsprong van onze wereld en de dreiging die ons binnenkort te wachten staat.



Stay Close



Deze Britse thriller en dramaserie laat een flink verschil zien in waardering op Rotten Tomatoes. Het publiek moet er niets van hebben, maar de pers prijst de serie de hemel in. Het krijgt van hen een score van 92%. Je ziet alle afleveringen op Netflix.

De levens van een fotojournalist, een voetbalmoeder en een rechercheur worden in Stay Close verstoord door een verschrikkelijke gebeurtenis uit het verleden.



The Missing



Wederom een indrukwekkende Britse serie, die dit keer wél door iedereen gewaardeerd wordt. Pers en publiek op Rotten Tomatoes zijn lovend, en geven de serie een fantastische score van 93%. Bekijk alle drie de seizoenen op Netflix.

De briljante Franse rechercheur Julien Baptiste keert in The Missing terug van pensioen om dossiers van vermiste personen te heropenen waarin de politie geen enkele aanwijzing heeft.



Fauda



Deze aangrijpende Israëlische serie, met een zeer actueel thema, kwam in 2016 naar Netflix en is een van de weinige series die een perfecte score van 100% behaalt op Rotten Tomatoes.

In de harde thrillerserie Fauda maakt een Israëlische topagent jacht op een Palestijnse strijder van wie hij dacht dat hij dood was.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Top of flop? Seizoen 3 van hoogwaardige 'The Lincoln Lawyer'
Series / Nieuws

Top of flop? Seizoen 3 van hoogwaardige 'The Lincoln Lawyer'

Seizoen 3 van The Lincoln Lawyer overtreft zichzelf: beter dan seizoen 1 en 2.

Ben je een groot fan van The Lincoln Lawyer? Dan heb je waarschijnlijk al meegekregen dat eerder deze maand seizoen 3 uitgekomen is. Is dit seizoen eigenlijk net zo goed als de voorgaande? De beste critici op Rotten Tomatoes geven hun oordeel.

Twee jaar geleden, in 2022, kwam de toen gloednieuwe The Lincoln Lawyer uit. De serie is gemaakt door David E. Kelley (Doogie Howser) en gebaseerd op het boek The Brass Verdict van Michael Connelly.

Rotten Tomatoes


Manuel Garcia-Rulfo schittert in de hoofdrol als Mickey Haller, een advocaat. In The Lincoln Lawyer moet de idealistische advocaat zijn eigen bedrijf runnen. Eén probleem: dit doet hij vanuit de achterbak van zijn Lincoln Town Car. Ondanks dat lost hij de meest complexe zaken in Los Angeles op.

Seizoen 1 scoorde een fantastische score van 80% en ook seizoen 2 werd goed geoordeeld met een 91%. De critici op [url1=https://www.rottentomatoes.com/tv/the_lincoln_lawyer/s03]Rotten Tomatoes[/url] lijken steeds duidelijker van Mickey te houden, want seizoen 3 schittert met een perfecte score van 100%.

Nog beter dan seizoen 1 en 2


Criticus Ricky Valero van FandomWire schrijft dat fans van seizoen 1 en 2 deze nieuwe afleveringen helemaal geweldig zullen vinden: "De schrijvers hebben de beste delen van Michael Connelly's boeken gevonden en ze naar het kleine scherm gebracht om een ​​rechtszaaldrama te ontwikkelen dat het waard is om te bingewatchen."



"Seizoen 3 van The Lincoln Lawyer biedt een zeer gefocust verhaal over Mickey Hallers meest overtuigende zaak tot nu toe, terwijl de Netflix-origineel een wilde rit bezorgt," aldus Nick Bythrow van Screen Rant.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix Top 10 is overgenomen door goed gejatte misdaadserie
Series / Nieuws

De Netflix Top 10 is overgenomen door goed gejatte misdaadserie

De nieuwe Netflix-serie Territory doet best wel denken aan Yellowstone.

Beter goed gejat, dan slecht bedacht. Dit is iets dat de makers van de nieuwe Netflix-serie Territory waarschijnlijk dachten. De westernserie doet denken aan Yellowstone met Kevin Costner. En de missie lijkt geslaagd. Territory staat nu bovenaan de Netflix Top 10 van series

Territory had oorspronkelijk de titel Desert King, maar deze werd voor de release aangepast. Netflix omschrijft de zesdelige serie met de keywords soapachtig, ontroerend en western.

Gemengde reacties


Waar Yellowstone en de vervolgen vaak goed worden ontvangen, zijn de reacties op Territory van bedenkers Ben Davies en Timothy Lee wisselend. De Tomatometer staat nog een nette 75 procent, maar de Popcornmeter toont voorlopig op een tegenvallende 48 procent.

"De runderen in Territory hebben misschien niet veel genetische diversiteit - het is een belangrijk verhaalelement! - en de hoeden zien er aan de randen misschien wat versleten uit. Maar wat je ook zoekt, deze serie heeft er veel van," is de wat magere conclusie van recensent Daniel Fienberg van The Hollywood Reporter

Zes afleveringen


De hoofdrollen worden gespeeld door Anna Torv, Michael Dorman, Robert Taylor en Sam Corlett, en de zes afleveringen vind je nu op Netflix.



De synopsis van Netflix: Als er voor 's werelds grootste veeranch geen duidelijke erfgenaam is, volgt een felle generatiestrijd die de toekomst van het land in gevaar brengt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' mastrubeerde 'per ongeluk' op de set: ik moest mijn moeder bellen
Series / Celebrity

'The Big Bang Theory' mastrubeerde 'per ongeluk' op de set: ik moest mijn moeder bellen

Wat begon als een ongemakkelijke blunder op Rauch's eerste dag, ontwikkelde zich tot een komisch verhaal dat ze de rest van haar leven zal vertellen.

Melissa Rauch, bekend van haar rol als Bernadette Rostenkowski in The Big Bang Theory, had geen gewone dag bij haar eerste dag op de set. Tijdens een interview onthulde ze haar gênante ervaring, een ervaring die ze niet snel zou vergeten en die gelukkig niet het einde van haar carrière betekende.

Rauch maakte haar debuut in The Big Bang Theory in het derde seizoen als Bernadette, de collega van Penny, en bleef een vast castlid tot het einde van de serie in 2019, met meer dan 100 afleveringen op haar naam. Gelukkig had haar ongemakkelijke moment op haar eerste dag hier geen invloed op.

De gênante eerste dag op set


Tijdens het filmen van haar eerste aflevering in het derde seizoen, bevond Rauch zich in een hotelkamer, waar ze zich onder de dekens had genesteld om warm te blijven. "Ik had de gewoonte om de dekens hoog op te trekken, waardoor het leek alsof ik iets anders aan het doen was," legde ze uit. Het probleem ontstond doordat ze uit gewoonte haar handen onder de dekens wreef om warm te blijven op de koude set. Dit zorgde er echter voor dat ze onbedoeld de indruk wekte dat ze zich op een ongepaste manier gedroeg.

Na de opname kwamen de regisseur en producent naar haar toe met de boodschap dat de scène opnieuw gefilmd moest worden, dit keer met haar handen boven de dekens, omdat het leek alsof ze "te veel plezier had". De studioaudience had het ook opgemerkt. "Dat was gewoon gênant," zei Rauch.

Komisch verhaal voor de rest van haar leven


Opgelucht dat ze niet ontslagen was, belde ze haar moeder om haar over de eerste dag op set te vertellen. Haar moeder was met stomheid geslagen en zei: "Ik hoop dat mensen begrijpen dat je dat niet echt deed, dat is gewoon walgelijk!" Het gesprek met haar moeder leidde tot een aantal humoristische momenten waarin ze voortdurend herinnerd werd aan haar dit ongemakkelijke moment.

Bekijk op instagram



Ondanks deze aanvankelijke blunder, groeide de rol van Bernadette uit tot een van de vaste waarden van de serie. Ze bleef bij de cast tot de allerlaatste aflevering en Rauch's ervaring op de set zorgde ervoor dat ze een onvergetelijke indruk maakte, niet alleen op de fans, maar ook op haar cast genoten. Rauch is momenteel te zien bij de sitcom Night Court, waarin ze de rol van rechter Abby Stone speelt. De derde seizoen van deze reboot gaat in première op 19 november 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.