search

Ons nieuws van dinsdag 5 november 2024

'The Old Man' seizoen 2: een enorme tegenvaller
Recensie

'The Old Man' seizoen 2: een enorme tegenvaller

De geriatrische A History of Violence verzeilt in een hoop nonsens.

Regie: Uta Briesewitz, Steve Boyum, Jason Ensler, e.a. | Cast: Jeff Bridges (Dan Chase), John Lithgow (Harold Harper), Amy Brenneman (Zoe McDonald), Alia Shawkat (Angela Adams), Navid Negahban (Farad Hamzad), Joel Grey (Morgan Bote), Rade Serbedzija (Suleyman Pavlovic), Janet McTeer (Marion), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 34-44 minuten | Jaar: 2024

Het eerste seizoen The Old Man, een thriller met zeventiger Jeff Bridges in de titelrol, had vijf afleveringen lang alle ingrediënten om je te doen uitkijken naar een volgend seizoen. Maar in de laatste twee afleveringen nam de serie plots een bocht richting iets wat niets met het concept te maken had. Het tweede seizoen is dan ook enorm teleurstellend en frustrerend. Het moet de eerste keer zijn dat een showrunner zijn eigen serie zo snel om zeep helpt.

Het eerste seizoen van The Old Man was veelbelovend. Het verhaal had iets van een moderne western en lag in het verlengde van David Cronenbergs A History of Violence: een geweldenaar die al een half leven rust kent wordt ingehaald door zijn verleden. De oude vent is weduwnaar Dan Chase, die ooit als CIA-agent missies uitvoerde in Afghanistan, om uiteindelijk met de vrouw van een moedjahedien en een pak geld te verdwijnen.

Bij de start van het eerste seizoen waren er bijna geen dialogen nodig, zo eenvoudig was de premisse. Dan werd plots een doelwit en moest op de vlucht slaan. Maar het leuke zat hem erin dat Dan als stramme, oude knar moest knokken met jonge kerels, wat hem goed afging. En als het niet zo goed lukte, had hij nog twee rottweilers om hem een handje te helpen. Richting het einde van het seizoen kwamen er wat complicaties die de indruk wekten dat de showrunner het oorspronkelijke gegeven beu was.

Vanwaar die bocht op het einde van het eerste seizoen? Omdat The Old Man is gebaseerd op een roman van Thomas Perry. De inhoud van dit boek beslaat min of meer de eerste vijf afleveringen, maar showrunner Jonathan E. Steinberger wilde meerdere seizoenen. Hij bedacht daarom een heel nieuwe constructie die niets te maken heeft met het boek. Het is alsof je Dungeons & Dragons laat aansluiten op Game of Thrones.

In seizoen twee van The Old Man vertoeven we vooral in Afghanistan. Angela Adams is ontvoerd door haar biologische vader, moedjahedien Farad Hamzad, waarna adoptievaders Dan Chase en Harold Harper haar achterna reizen om haar te bevrijden. Angela kampt met een gigantische identiteitscrisis, wat met drie vaders en een overleden moeder niet verwonderlijk is. Maar alsof dat niet voor genoeg drama zorgt, dropt Steinberg er nog Russen bij om de boel op te schudden. En daar blijf het niet bij, want ook de Chinezen willen hun zegje doen. Je gelooft er niets van.

Een ingewikkeld narratief kluwen is inherent aan het spionagegenre, maar hier komt het ridicuul, ongemotiveerd en onlogisch over. Hetzelfde geldt voor de handelingen van de personages. Zo zou Angela terug naar haar roots gaan en tegelijkertijd karaktertrekjes van Dan manifesteren, maar haar psychologische motivering raakt kant noch wal. Dan zelf wordt voorgesteld als een zacht ei met een gewelddadig verleden. Maar dan krijg je te horen dat deze emotionele man jaren geleden een meedogenloos monster was. Dit slaat nergens op.

Dit tweede seizoen had enigszins vermakelijk kunnen zijn met een goed evenwicht tussen actie- en dialoogscènes, maar Steinberg laat al die killers ontpoppen tot zeurderige filosofen die minutenlang slecht geschreven onzin uitkramen. Zeer spijtig gezien de betrokkenheid van steengoede acteurs als Jeff Bridges en John Lithgow, net als het uitstekende camerawerk. Zoveel talent en energie verspild. Steinberg had het bij één seizoen moeten houden. Zoals de serie zich nu ontwikkelt dreigt het derde seizoen een catastrofe te worden.



The Old Man is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscarwinnaar Viola Davis over haar seksscènes in 'How to Get Away with Murder': "Ik zag het als een kans"
Series / Specials

Oscarwinnaar Viola Davis over haar seksscènes in 'How to Get Away with Murder': "Ik zag het als een kans"

Viola Davis beschouwde het filmen van seksscènes in 'How to Get Away with Murder' als een kans voor representatie.

Viola Davis heeft al een mooie carrière gehad en is een van de weinige acteurs die een EGOT heeft, wat betekent dat ze al elke grote prijs (Emmy, Grammy, Oscar en Tony) heeft gewonnen. Een van haar bekendste rollen is die van Annalise Keating in de serie How to Get Away with Murder, waarvoor ze soms seksscènes moest spelen.

How to Get Away with Murder werd gemaakt door Peter Nowalk en geproduceerd door Shonda Rhimes en ABC Studios. Het ging in première in 2014 en eindigde in 2020 na zes seizoenen. Davis speelt de hoofdrol als Annalise Keating, een strafpleiter en professor aan een prestigieuze universiteit in Philadelphia, die, samen met vijf van haar studenten, betrokken raakt bij een complex moordcomplot.

Eerste zwarte vrouw


Davis ontving veel lof voor haar optreden als Annalise in How to Get Away with Murder. Ze won tal van prijzen waaronder de Primetime Emmy Award voor Beste Hoofdrolspeelster in een Dramaserie. Ze was de eerste zwarte vrouw die dat deed. Daarnaast won ze twee SAG Awards en was ze genomineerd voor de Golden Globe Awards voor Beste Actrice in een Televisieserie.

Naast Davis spelen onder andere ook Alfred Enoch, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry en Karla Souza mee als Annalise's studenten, Charlie Weber en Liza Weil als haar medewerkers, en Billy Brown als een rechercheur van de politie van Philadelphia en haar minnaar.

Seksscènes


Met Brown heeft ze in de serie dus seksscènes gehad en in een aflevering van Variety's Actors on Actors sprak Davis openhartig met Tom Hanks over het filmen van seksscènes voor How to Get Away With Murder.



Ze onthulde dat ze geen problemen had met het filmen van naaktscènes, zolang de productie het toestond dat de scène zo realistisch mogelijk was. "Ik ben geen vrouw die maat twee heeft," zei Davis. "Als ik in een seksscène zit, wil ik de seksscène spelen. Ik wil zeggen: 'Dit is waarom ik tot je aangetrokken ben, het is tot dit punt gekomen, dit is hoe mijn lichaam eruitziet.'"

Vrouwen zoals zijzelf vertegenwoordigen


Ze zei ook dat ze het als een kans zag om vrouwen zoals zijzelf te vertegenwoordigen. "Ik zag het als een kans die veel groter was dan alleen goed werk doen - ik zag het als een kans voor een donkerhuidige actrice van 50 om in een rol te zijn die seksueel is, niet sexy. Er is een verschil tussen seksueel en sexy."



De seksscènes in How to Get Away with Murder verliepen wel niet altijd even goed. Zo zei Davis in een interview dat een seksscène tussen haar personage en dat van Brown haar gewond heeft achtergelaten.

Door rug gegaan


"Ik ben door mijn rug gegaan!" zei Davis. "Dat was in de scène met Billy Brown waarin hij me tegen de muur gooide. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik me volledig had ingezet voor de scène!"



Davis gaf niet op om de magie op de camera te laten gebeuren en bleef ondanks de pijn in haar rol. "Ik zei gewoon tegen hem dat hij het even wat rustiger aan moest doen. Ik ga er zo weer in, ik moet wel – het is Shondaland! Ze gaan me allerlei dingen laten doen met allerlei mensen."

Kijken?


Wil je Davis zien in How to Get Away with Murder? Je kan de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sterk ontvangen Netflix-serie uit 2024 gaat donderdag weer verder!
Series / Nieuws

Sterk ontvangen Netflix-serie uit 2024 gaat donderdag weer verder!

John B en zijn vrienden zijn terug met een nieuwe zoektocht.

De populaire Netflix-serie Outer Banks keert terug met deel 2 van seizoen 4! In deze afleveringen wordt het verhaal van John B en zijn vrienden weer opgepakt. Op zoek naar een legendarische schat en antwoorden op zijn vaders verdwijning, gaat John B verder met een avontuur vol risico’s. Benieuwd wat je van seizoen 4B kunt verwachten? Hier zijn vijf vragen die je voorbereiden op de nieuwe afleveringen!

Waar gaat de serie over?


In Outer Banks draait alles om John B, een tiener die met zijn beste vrienden op een gevaarlijk avontuur gaat. Ze jagen op een legendarische schat die gekoppeld is aan het mysterie rond zijn vermiste vader. In de tegenstrijdige wereld van de rijke "Kooks" en de arme "Pogues" worden de jongeren geconfronteerd met verraad, rivaliteit en gevaarlijke geheimen terwijl ze hun zoektocht voortzetten.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie werd ontwikkeld door Shannon Burke, Jonas Pate en Josh Pate. Dit creatieve team combineert actie en mysterie met een meeslepende verhaallijn, waardoor Outer Banks een van de populairste avonturenseries op Netflix is geworden. Hun vakmanschap zorgt voor het unieke karakter en de spanning die de serie keer op keer tot een hit maakt.

Wie spelen er in de serie?


Chase Stokes speelt John B Routledge, de charismatische en vastberaden leider van de Pogues, bekend van Tell Me Your Secrets. Madelyn Cline schittert als Sarah Cameron, de rijke erfgename die verliefd werd op John B, en eerder bekend werd door Glass Onion. Madison Bailey speelt Kiara Carrera, een loyale en dappere Pogue met een rebels hart, die ook te zien was in Black Lightning. Samen brengen deze acteurs het avontuur tot leven.

Voor wie is deze serie?


Outer Banks is perfect voor liefhebbers van avonturen- en coming-of-age-series zoals Stranger Things en The Goonies. Fans die genieten van mysterie, spanning en sterke vriendschappen zullen deze serie waarderen, vooral door de spannende verhaallijnen en verrassende wendingen.

Is de serie te bingen?


Outer Banks seizoen 4B bevat acht nieuwe afleveringen, met een gemiddelde duur van 45 minuten. Dit maakt het ideaal voor een binge-sessie van zo’n zes uur waarin de spanning en actie onophoudelijk doorgaan.



Vanaf donderdag 7 november 2024 kun je het spannende seizoen 4B van Outer Banks exclusief streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet genegeerde scifi-actiethriller kijk je deze week eindelijk op Netflix
Films / Specials

Compleet genegeerde scifi-actiethriller kijk je deze week eindelijk op Netflix

Vanaf deze week bekijk je de actiefilm 'Breathe' op Netflix.

Je hebt waarschijnlijk nog niet van deze film gehoord, maar daar komt nu verandering in: vanaf vrijdag stream je de spannende scifi-actiefilm Breathe gewoon op Netflix.

Breathe is een Amerikaanse sciencefiction-thriller vol actie. De film ging in première in 2024 en is geregisseerd door Stefon Bristol. Hem kun je kennen van de scifi-film See You Yesterday uit 2019.

Te weinig zuurstof


Het verhaal van de film speelt zich af in de toekomst, waarin de aarde onbewoonbaar is geworden door een tekort aan zuurstof. Maya en haar dochter Zora moeten hierdoor onder de grond leven. Ze kunnen alleen bovengronds komen in een speciaal pak.

Dit pak is ontworpen door Maya's man Darius, van wie ze veronderstelt dat hij gestorven is. Op een dag verschijnt er opeens een mysterieus koppel dat beweert Darius te kennen en te weten wat er met hem gebeurd is.

Cast


Maya stemt ermee in om het koppel in hun ondergrondse bunker te laten verblijven, maar al snel blijkt dat ze niet zijn wie ze beweren te zijn. Hierdoor moeten Maya en Zora vechten om te overleven. Lukt het ze om veilig te ontsnappen?



In de film zien we Jennifer Hudson (Dreamgirls, Respect) als Maya, Milla Jovovich (Resident Evil, The Fifth Element) als Tess, Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild, Annie) als Zora en Sam Worthington (Avatar, Clash of the Titans) als Lucas.

Netflix


In 2019 werd bekend dat het scenario voor Breathe op de eerste plek stond van de Black List, een lijst met de meest gewaardeerde scenario's die nog niet tot een film zijn gemaakt. Uiteindelijk ging de film in première in april 2024.

En zeer binnenkort kijk je Breathe gewoon thuis op de bank. De film staat vanaf vrijdag 8 november op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote fout wist 'The Big Bang Theory' te vermijden en we mogen Jim Parsons daarvoor bedanken
Series / Specials

Deze grote fout wist 'The Big Bang Theory' te vermijden en we mogen Jim Parsons daarvoor bedanken

‘The Big Bang Theory’ wist dezelfde grote fout te vermijden die 'The Office' had gemaakt.

Na twaalf seizoenen was het in 2019 gedaan met The Big Bang Theory, wat een grote teleurstelling was voor de fans. Het wist wel een grote fout te vermijden die The Office had gemaakt en daar mogen we Jim Parsons voor bedanken.

The Big Bang Theory werd gemaakt door Chuck Lorre en Bill Prady, die beiden fungeerden als uitvoerende producenten en hoofdschrijvers van de serie, samen met Steven Molaro. De serie draaide oorspronkelijk om vijf personages die in Pasadena, Californië wonen: Sheldon Cooper (Parsons), Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), Penny (Kaley Cuoco), Howard Wolowitz (Simon Helberg) en Raj Koothrappali (Kunal Nayyar).

Valkuil vermeden


Wanneer je twee geliefde sitcoms zoals The Big Bang Theory en The Office vergelijkt, is het gemakkelijk om je te richten op hun respectieve sterke en zwakke punten. Beide series hadden immers lange looptijden en enorme fanbases die elke aflevering trouw bleven kijken. Toen beide series echter ten einde kwamen, hadden fans een gemengde reactie op hoe alles verliep.

Een cruciale beslissing in The Big Bang Theory hielp echter om een valkuil te vermijden die nog steeds fans van Steve Carell's geliefde serie achtervolgt. The Big Bang Theory eindigde in 2019 na 12 seizoenen. Hoewel niemand de exacte reden voor dit einde kende, bood het boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series door Jessica Radloff enkele nooit eerder geziene inzichten.

Niet verder zonder ster


Het boek onthulde dat Parsons, voordat hij aan het 12e seizoen begon, had besloten dat dit zijn laatste seizoen in The Big Bang Theory zou zijn. Na een korte vergadering met de uitvoerende producenten van de serie, Lorre en Molaro, was het lot van de sitcom bezegeld.



De producenten maakten duidelijk dat ze niet verder wilden zonder de ster, omdat dat niet goed aanvoelde. Deze beslissing was misschien een moeilijke, maar het redde de serie van hetzelfde lot als The Office toen Carell vertrok.

Carell’s vertrek beïnvloedde The Office


Gedurende zeven seizoenen was Carell een favoriet als Michael Scott in The Office. Echter, slechts twee jaar voordat de serie ten einde kwam, besloot de acteur dat het tijd was om een stap terug te nemen. Hoewel hij geloofde dat de focus van The Office op andere personages had moeten verschuiven, leidde zijn vertrek tot veel onvrede onder de fans.



In het achtste seizoen droegen personages zoals John Krasinski’s Jim Halpert, Rainn Wilson’s Dwight Schrute en Ed Helms’ Andy Bernard de serie. Maar het vertrek van Carell had een grote impact en volgens rapporten daalden de kijkcijfers van de serie, wat alleen maar bewees dat de fans van The Office het personage van Carell nog steeds in de serie wilden zien.

Kijken?


Het was dus een goede keuze van Parsons en de makers van The Big Bang Theory om na twaalf seizoenen de serie te beëindigen. En dit was uiteindelijk ook niet helemaal het einde van Sheldon, want daarna kwam de prequel Young Sheldon en onlangs ging ook de spin-off Georgie & Mandy's First Marriage in première in de VS.



Wil je The Big Bang Theory zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Don't Come Home': wisselt meermaals van genre, via een onlogisch verhaal
Recensie

'Don't Come Home': wisselt meermaals van genre, via een onlogisch verhaal

Deze Thaise miniserie heeft een schandalig lage dunk van haar publiek.

Regie: Woottidanai Intarakaset | Cast: Woranuch BhiromBhakdi (Varee), Pitchapa Phanthumchinda (Inspecteur Fah), Cindy Sirinya Bishop (Panida), Japan Ploypaphas Fonkaewsiwaporn (Min), Tui Thiraphat Sajakul (Yutthachai), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 40-49 minuten | Jaar: 2024

Er valt flink te verdienen met YouTube. Toen men dat in sommige Aziatische landen doorkreeg, leidde dat tot 'clickfarms': kanalen met inhoud die hartstikke nep is maar evengoed miljoenen views oogsten. Het Thaise Don't Come Home lijkt hiervan een Netflix-equivalent. Het is namelijk een onzinnig samenraapsel van diverse andere series van de streamingsdienst, gemaakt op beledigende domme manier.

Varee vlucht van haar gewelddadige man. Ze neemt haar toevlucht tot het leegstaande huis dat officieel nog eigendom is van haar overleden moeder, waar haar dochtertje Min al gauw een dreigende schim zegt te zien. Maar nog voordat Varee kan uitvinden of dat echt zo is of dat ze het verzint, raakt Min vermist. Tegelijk met een inspecteur, maar apart van elkaar, ontdekt ze wat er is gebeurd.

Dit had een film kunnen zijn. Maar er valt meer te verdienen aan meerdere afleveringen, dus wordt de boel zo ver uitgerekt dat het verhaal alle kanten op gaat. Aflevering één: een geestverhaal met Varee als hoofdpersoon. Aflevering twee: een psychologische thriller met de inspecteur als hoofdpersoon. En nee, daar eindigt het niet voor de serie, maar wel voor deze recensie om spoilers te voorkomen. Er komt in ieder geval nog een derde bij die de taak van hoofdpersoon op zich neemt.

De makers hebben een schandalig lage dunk van hun publiek, getuige de tweede aflevering. Die draait volledig om de vraag of dochtertje Min er echt was of dat moeder Varee alleen is en haar kind hallucineert. Hier wordt serieus een hele aflevering aan gewijd. Maar als Min er niet echt zou zijn, dan houdt dat in dat we kijken naar een waanbeeld dat waanbeelden zag. Min zag de geest die herhaaldelijk achter Varees rug verscheen en verdween voordat Varee een kans had die ook te zien.

Overigens mikken die eerste drie afleveringen vooral op horror en thriller, dus onweert het elke nacht. Zodra de serie omslaat naar weer een ander genre zijn de dagelijkse stormen ineens verdwenen. De nieuw geïntroduceerde verhaallijn is bijzonder flauw en lijkt 'geïnspireerd' door de Duitse Netflix-serie Dark, terwijl de muziek klinkt als die van Stranger Things.

In plaats van het nieuw geïntroduceerde mysterie even te laten sudderen, wordt de uitleg volledig prijsgegeven. Het is aldus makkelijk te voorspellen hoe dit verhaal gaat aflopen. Daarbij moet overigens een hoop voor lief worden genomen. De 'wetenschap' achter wat er gaande is, is gelijk aan die van een goedkope sciencefictionfilm uit de jaren vijftig waarin iemand in een witte laboratoriumjas willekeurige knopjes op een oplichtend paneel indrukt.

Als Don't Come Home een overkoepelend thema heeft, dan is het niet helder wat dat precies is. De serie lijkt te gaan over moederschap, maar er is ook iets over vrouwenonderdrukking en tegen het einde komt de inspecteur uit het niets met een monoloog over machtswellustige mannen. Misschien zorgt een cultuurverschil voor onduidelijkheid, maar de kans is groter dat dit simpelweg het gevolg is van slecht schrijfwerk.

Het tempo ligt laag. Door de lange blikken, pauzes tussen zinnen en onnodige scènes is het verhaal soms niet vooruit te branden. Het eerste beeld in de eerste aflevering is meesterlijk en veelbelovend, maar enkele seconden later is er al een teleurstellende overdaad aan horrorclichés. De kwaliteit van acteren is altijd lastig om in te schatten wanneer dat gebeurt in een onbekende taal, maar er mag zeker worden gezegd dat de actrice die de inspecteur speelt, Pitchapa Phanthumchindra, voelbaar de beste in de cast is.

Er zullen vast mensen zijn die dit een geniaal doordachte serie vinden, maar dat doet er niets aan af dat Don't Come Home bestaat uit ideeën uit andere series die aan elkaar worden geregen via een onlogisch verhaal dat slecht wordt verteld. Netflix wil nieuwe content en Thailand blijkt bereid die te leveren zolang er geen eisen worden gesteld wat betreft originaliteit en logica.



Don't Come Home is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze verandering had enorme impact op de serie 'Two and a Half Men'
Series / Specials

Deze verandering had enorme impact op de serie 'Two and a Half Men'

Charlie Sheen, die de hoofdrol speelde in 'Two and a Half Men', werd uit de serie geschreven na acht seizoenen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Charlie Sheen was ooit een van de grootste acteurs op televisie en wist fans te charmeren met zijn perfecte gevoel voor timing en acteerwerk in de populaire sitcom Two and a Half Men. Toch kwam het als een schok toen de acteur afscheid nam van de serie, voornamelijk door zijn wilde uitspattingen en veelbesproken gedrag in de media in die periode.

Sheen speelde oorspronkelijk de hoofdrol van Charlie Harper in Two and a Half Men, die gemaakt werd door Chuck Lorre en Lee Aronsohn en uitgezonden werd van 2003 tot 2015. De serie telt in totaal twaalf seizoenen met 262 afleveringen. Naast Sheen speelden ook Jon Cryer en Angus T. Jones de hoofdrollen.

Verhaal


De serie gaat over een hedonistische jingleschrijver, Charlie Harper (Sheen), zijn gespannen broer Alan (Cryer) en Alans ondeugende zoon Jake (Jones). Wanneer Alans huwelijk op de klippen loopt en een scheiding onafwendbaar lijkt, trekken hij en Jake in bij Charlie in diens strandhuis in Malibu, wat Charlie’s onbezorgde leven flink bemoeilijkt.

In 2010 bereikten CBS en Warner Bros. Television een meerjarige uitzendovereenkomst voor Two and a Half Men, waardoor deze werd verlengd tot ten minste het seizoen 2011-2012. In februari 2011 besloten ze echter om de productie voor de rest van het achtste seizoen te stoppen, nadat Sheen een ontwenningskliniek was binnengegaan en "denigrerende" opmerkingen had gemaakt over de bedenker en uitvoerend producent van de serie.

Contract beëindigd


Sheens contract werd de maand daarop beëindigd en hij werd uit de serie geschreven nadat was bevestigd dat hij niet zou terugkeren. Dit leidde uiteindelijk tot de dood van Sheens personage in de eerste aflevering van seizoen 9, dat in 2012 uitkwam.



Ashton Kutcher werd aangetrokken om hem te vervangen als Walden Schmidt, een miljardair die na Charlie's dood zijn huis koopt. Als een essentieel onderdeel van Two and a Half Men stond de zorgeloze Charlie Harper centraal in de serie en zijn vertrek liet een leegte achter die volgens velen nooit is opgevuld.

Fans blijven verdeeld


Meer dan een decennium na Sheens controversiële vertrek uit Two and a Half Men blijven fans verdeeld over de vraag of de serie ooit is hersteld van het verlies van zijn hoofdrolspeler. Hoewel de komst van Ashton Kutcher als de miljardair Walden Schmidt kijkers wist te blijven boeien en de serie nog enkele seizoenen doorliep, vinden sommigen dat de 'frisse' start de geliefde chemie en sfeer van de sitcom voor altijd veranderde.



Zelfs nu menen fans dat Sheens scherpe gevoel voor timing en zijn vermogen om de rol tot leven te brengen een blijvende indruk hebben achtergelaten die Kutchers meer gemoedelijke personage niet helemaal kon evenaren. En hoewel Two and a Half Men in 2015 eindigde en Sheens Charlie Harper in 2012 uit de serie werd geschreven, blijft de discussie voortduren over de vraag of het de juiste beslissing was.

Kijken?


Het is fascinerend om te zien hoe het vertrek van een personage van jaren geleden nog steeds aanleiding geeft tot discussie onder fans. Toch is het begrijpelijk, gezien het om Charlie Harper gaat. Sheens vertolking van Harper was essentieel voor het succes van Two and a Half Men en zijn vertrek had dan ook een enorme impact op de serie.



Wil je Two and a Half Men zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video en HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Reacher' op Prime Video moet dit element perfect zien te verfilmen
Series / Specials

'Reacher' op Prime Video moet dit element perfect zien te verfilmen

De makers hebben dit specifieke karaktertrekje van de hoodpersoon perfect overgebracht.

Voordat Prime Video een serie maakte van Lee Childs boekenreeks, werden de avonturen van de krachtpatser al eerder op het scherm gebracht. Tom Cruise speelde het titulaire personage in twee films: Jack Reacher (2012) en Jack Reacher: Never Go Back (2016). De kritiek was dat Cruise niet de fysieke verschijning had om Reacher te spelen.

De makers van de serie namen dit duidelijk ter harte en de boomlange, gespierde Alan Ritchson is mede om deze reden een uitstekende keuze gebleken. Daarnaast is er echter een element dat minstens zoveel bijdraagt aan datgene dat Reacher zo formidabel maakt. Hij is geen man van woorden, maar van daden. De uitdaging voor Reacher is er in gelegen om dit op een goede manier op het scherm te brengen.

Gedachtenwereld


In de boeken word je meegenomen in de gedachtenwereld van de hoofdpersoon, en de frase "Reacher zei niks" werd een standaard manier om zijn karakter te omschrijven door Childs. Wanneer je een dergelijke boekenreeks gaat verfilmen dan word je automatisch voor een uitdaging geplaatst. De kijkers kunnen tenslotte geen gedachten lezen. Reacher heeft een en ander aangepast, maar de kern is op een herkenbare manier behouden. Jack Reacher is een man van weinig woorden, die op de juiste momenten middels spectaculaire actie laat zien waar hij voor staat.

Dit wordt direct duidelijk in de eerste aflevering van het eerste seizoen, 'Welcome to Musgrave'. Op de parkeerplaats ziet de krachtpatser hoe een plaatselijke inwoner zijn vrouw uitscheldt. Zonder iets te zeggen weet hij duidelijk te maken dat dit gedrag niet gewenst is, door de man strak aan te kijken. De onbeschofte man spreekt Reacher in eerste instantie aan, maar bindt in wanneer hij de dreiging voelt die van Reacher uitgaat. Je weet als kijker direct dat dit duidelijk niet iemand is die ergens veel woorden aan vuilmaakt. In de zevende aflevering van het eerste seizoen, getiteld 'Reacher Said Nothing', is dan ook een intense en buitengewoon rauwe actiescène te zien.

In goede aarde


Naast het creëren van dit soort scènes hebben de makers het personage de nodige droge en spitse humor meegegeven. Reacher zegt niet veel, maar wanneer hij dit wel doet is hij de tegenstander ook verbaal te slim af. Wanneer Reacher in de allereerste aflevering wordt gearresteerd, zegt hij in eerste instantie niets. Vanaf het moment dat hij echter begint te praten, geeft hij de politie op een behoorlijk bijdehante manier weerwoord. Hierin wordt Reacher dus iets anders neergezet dan dit in de boeken het geval is. Het betreft een noodzakelijke aanpassing, zonder dat de kern van zijn karakter wordt tenietgedaan. De serie is er hierdoor in geslaagd om de boeken dusdanig te verfilmen dat dit bij de fans in goede aarde valt.



Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week niet te missen: De 3 meest verwachte nieuwe series op streamingdiensten
Series / Specials

Deze week niet te missen: De 3 meest verwachte nieuwe series op streamingdiensten

Gelaagde verhalen of juist heerlijk luchtig – deze aanraders zorgen gegarandeerd voor veel kijkplezier.

Streamingdiensten brengen wekelijks zoveel nieuwe series uit dat het soms moeilijk is een keuze te maken. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de drie meest opvallende nieuwe series van deze week die absoluut het kijken waard zijn.

Gangnam B-Side



Verschijnt op: Woensdag 6 november | Kijk op: Disney+
De prachtige metropool Seoul kent ook een donkere kant. Deze beklemmende Koreaanse serie van schrijver Gyu-won Jo krijgt van de gelukkigen die hem al hebben gezien op IMDb een uitstekende score van 8,9.

Als Jaehee, een van de beste callgirls in een club in Gangnam, verdwijnt, keert inspecteur Kang Dongwoo terug om de zaak op te lossen. Aanklager Min Seojin wil promotie maken en de beruchte pooier Yoon Gilho wordt de hoofdverdachte. Ze leggen een web van geheimen en connecties achter de zaak bloot.



Citadel: Honey Bunny



Verschijnt op: Donderdag 7 november | Kijk op: Prime Video
Prime Video breidt de Citadel-franchise flink uit. Dit keer verplaatst de actie zich naar India, waar acteurs Samantha Ruth Prabhu, Varun Dhawan en Kay Kay Menon schitteren in een gloednieuw avontuur.

De Citadel-reeks en Russo Brothers brengen ons nu Citadel: Honey Bunny, een nieuwe spionageserie van gerenommeerde Indiase filmmakers Raj&DK, vol kenmerkende actie, spanning en humor. De serie gaat over Bollywood-stuntman Bunny en actrice Honey, die hun dochter (Nadia uit Citadel) moeten beschermen tegen huurmoordenaars in een gevaarlijke wereld van actie en spionage.



Dames in de dop



Verschijnt op: Vrijdag 8 november | Kijk op: Prime Video
Dit vermakelijke, soms kleffe reality-format is wereldwijd al jaren een succes. Binnenkort verschijnt er een nieuwe versie op Prime, met een andere presentator en een nieuwe lichting rebelse, ongepolijste deelnemers."

Presentator Robbert Rodenburg ontvangt Anna, Cassidy, Emmely, Fabienne, Jennifer, Michelle, Rachel, Ramona en Shani voor een intense afvalrace in een 'School of Life'. Hier moeten de dames bewijzen dat ze ook over klasse kunnen beschikken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekritiseerde terugkeer in 'Grey's Anatomy' zorgt voor verdeelde reactie bij Scott Speedman
Series / Celebrity

Bekritiseerde terugkeer in 'Grey's Anatomy' zorgt voor verdeelde reactie bij Scott Speedman

Scott Speedman reageert op gemengde reacties van fans over zijn terugkeer naar 'Grey’s Anatomy'.

Scott Speedman heeft recentelijk zijn terugkeer in de wereld van Grey’s Anatomy besproken en de gemengde reacties van fans op de terugkeer van zijn personage, Dr. Nick Marsh. Speedman, die voor het eerst te zien was in seizoen 14, keerde later terug als de romantische interesse van Meredith Grey, gespeeld door Ellen Pompeo. Sinds het twintigste seizoen is hij een terugkerend castlid geworden.

In een interview met SiriusXM’s The Spotlight reflecteerde Scott op zijn ervaringen met de fans van de serie. Tot zijn verbazing was niet iedereen enthousiast over zijn terugkeer. "Ik dacht dat het een makkelijke overwinning zou zijn om terug te komen," vertelde hij, maar de reacties op sociale media waren niet altijd positief. Dit resulteerde in een hele hoop braak-emoji's op social media.

Toewijding aan verhaallijn


Gelukkig kon Speedman wel de humor zien in de negatieve emoties. "Het is grappig hoe serieus fans zijn over wie er met welk personage is," zei hij. Scott leerde dat de fans de verhaallijnen erg serieus nemen, zelfs als het om fictieve relaties gaat.

Speedman prijst ook de toewijding van de makers van de show aan de operatiescènes. Hij vertelt over de vrouw die hem helpt tijdens het filmen van deze scènes. "Ze schreeuwt elke keer als ik een operatie scene doe," zegt hij met een lach. Hoewel dit ook frustrerend kan zijn, vindt hij het ook grappig. Zodra je iets fout doet, weet je wat je te wachten staat.

De uitdagingen van het acteervak


Wanneer er gevraagd wordt wat het geschreeuw veroorzaakt, geeft hij aan dat het vaak kleine dingen zijn, zoals hoe hij iets vasthoudt. "Ze komt over en tikt op mijn hand en zegt: 'Je doet het niet goed'," legt hij uit. Het combineren van dialoog met de serieuze chirurgische handelingen, waar hij zelf niets van snapt, brengt zo de uitdagingen met zich mee.

Bekijk op instagram



Speedman is over het algemeen optimistisch over zijn rol en kijkt hij uit naar de reacties van fans in de toekomst. Ondanks de verdeeldheid hoopt hij dat zijn personage een blijvende indruk zal maken in het universum van Grey’s Anatomy.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.