search

Ons nieuws van donderdag 19 december 2024

'Onopgelost': poldervariant van 'Criminal Minds' met een vleugje 'How to Get Away with Murder'
Recensie

'Onopgelost': poldervariant van 'Criminal Minds' met een vleugje 'How to Get Away with Murder'

Deze Nederlandse missdaadserie kan nog wel een paar rondes mee.

Regie: Andre van Duren, Thomas Korthals Altes | Cast: Georgina Verbaan (Mia van der Linden), Olga Zuiderhoek (Abby), Marie-Mae van Zuilen (Ninthe Epskamp), Thorn de Vries (Charlie Habbari), Xavier Molijn (Melvin Scharbaaij), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 42-46 minuten | Jaar: 2024

In Onopgelost duikt een hoogleraar criminologie met vijf getalenteerde studenten in een aantal cold cases om deze alsnog op te lossen. Dat de serie duidelijk inspiratie put uit Amerikaanse successen in het misdaadgenre als How to Get Away with Murder en Criminal Minds is gelukkig meer teken van kwaliteit dan een gebrek aan originaliteit.

Zoals veel van de Amerikaanse voorbeelden draait elke aflevering van Onopgelost om een nieuwe zaak, die steeds met stilistisch prachtig vormgegeven flashbacks wordt geïntroduceerd. Vervolgens volgt de aflevering een vrij traditioneel stramien: de studenten gaan op onderzoek uit, komen terug met een aantal verkeerde theorieën, gaan weer op pad en komen uiteindelijk dankzij een persoonlijke eigenschap of ervaring tot de oplossing.

Niet alleen daarin hebben de makers goed naar hun inspiratiebronnen gekeken. In scènes die veel weghebben van dergelijke momenten in Criminal Minds of een van de vele CSI-series worden de theorieën gepresenteerd aan de hand van een groot moordbord waarop we foto's, pijltjes en aantekeningen zien. De studenten wisselen elkaar in de uiteenzetting precies onnatuurlijk genoeg af zodat ze allemaal even een duit in het zakje kunnen doen.

In het groepje studenten zijn onmiddellijk de klassieke types uit een succesvol televisiespeurdersteam te herkennen: een autistisch gecodeerde nerd met een fotografisch geheugen, de mooie jongen die onverwacht veel diepgang heeft, de net iets te gedreven 'mean girl'... Minder klassiek is dat deze groep ook qua diversiteit punten scoort, wat knap genoeg niet geforceerd voelt. Dat komt onder meer doordat de rolstoel van de een of de queeridentiteit van de ander geen rol spelen in de zaken. Ze worden aangenomen als gegeven, net als dat een van hen blond haar heeft en iemand anders vegetarisch is.

De personages worden daardoor wel wat vlak. Zeker omdat niet iedereen dezelfde psychologische diepgang meekrijgt. Hoogleraar Mia krijgt van de schrijvers wel die aandacht, al worden de motivaties en ervaringen die ten grondslag liggen aan haar bijna obsessieve gedrevenheid wel erg gehaast uit de doeken gedaan. Al na de eerste twee afleveringen blijft bij Mia weinig te raden over.

Er staat in de eerste plaats veel voor haar op het spel, omdat het Openbaar Ministerie overweegt de financiering van haar coldcaseproject in te trekken. Daarnaast heeft ze zelf ooit een klasgenootje verloren in een zaak die nooit werd opgelost. En ze is ook nog alcoholist. Kortom, er is een reden dat Mia dit werk belangrijk vindt en dat zal de kijker weten ook. Het maakt de protagonist platter dan nodig.

Als Mia's verhaal wat beter gedoseerd uit de doeken was gedaan, hadden haar neurotische trekjes en toewijding meer gewicht gehad. Georgina Verbaan speelt die trekjes vakkundig en probeert van Mia een interessant personage te maken, maar wanneer al het mysterie wegvalt is het moeilijk om haar echt spannend te maken. Sommige dingen moet je een acteur laten spelen in plaats van laten vertellen.

Desondanks slagen de makers erin een prima misdaadserie af te leveren. Door het gebruik van de vertrouwde patronen kan de thuisspeurder lekker meedenken over de oplossing. En eerlijk is eerlijk, deze formule is al jaren wereldwijd een succes, dus waarom zou je daaraan tornen? Ook weten de makers steeds met boeiende zaken te komen, waarvan het redelijk geloofwaardig is dat onervaren studenten er jaren later dingen aan opvallen die eerder werden gemist.

Hoewel de personageontwikkeling wat minimaal is, is de grote zaak waar de studenten naast de episodische projecten steeds naar terugkeren interessant genoeg om de nieuwsgierigheid acht afleveringen vast te houden. Onopgelost heeft voldoende potentie om nog wat langer mee te gaan mits de makers wat meer liefde schenken aan de personages. Dan kan deze serie een prima polderalternatief worden voor haar langlopende Amerikaanse voorbeelden.



Onopgelost is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ambitieuze boekverfilming van Stephen King bleek een van de grootste tegenvallers ooit
Series / Nieuws

Deze ambitieuze boekverfilming van Stephen King bleek een van de grootste tegenvallers ooit

Teleurstellende flop: Stephen King verfilming helaas niet aan verwachtingen voldaan.

De iconische horrorschrijver Stephen King heeft heel wat goede en iconische boeken uitgebracht. Veel van deze verhalen zijn verfilmd in populaire series. Helaas is niet elke verfilming de moeite waard om te kijken, zo ook niet deze specifieke serie.

In 1987 schreef King het boek The Tommyknockers. Hoewel het boek veel horror-elementen heeft, maakt King een uitstapje gemaakt naar het genre van science-fiction. Helaas is de schrijver zelf niet helemaal tevreden over dit boek en beschrijft het zelfs als een "verschrikkelijk" verhaal.

De adaptatie


Jammer genoeg kan er hetzelfde gezegd worden over de verfilming uit 1993. De gelijknamige serie van regisseur John Power en schrijver Lawrence D. Cohen is zeker niet goed te noemen.

De cast bestaat uit onder anderen Jimmy Smits als Jim "Gard" Gardner. Hij deelt het scherm met Marg Helgenberger als Roberta "Bobbi" Anderson en E. G. Marshall als Ev Hillman.

Het plot


The Tommyknockers vertelt het verhaal van Bobbi, een fictieschrijver en haar vriend, Gard. Wanneer Bobbi een mysterieus stenen object vindt, gaat ze dit samen met Gard opgraven. Tijdens de opgraving gebeuren er echter rare dingen, zoals telepathie, mensen die nieuwe gadgets uitvinden en een groene gloed om deze nieuwe uitvindingen.



Spijtig genoeg zijn zowel kijkers als critici niet onder de indruk van deze serie. Zo geven zij The Tommyknockers zeer lage scores van 39% en 32% op Rotten Tomatoes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf 2025 komen de nodige huiveringwekkende nieuwe horrorseries eraan
Series / Specials

Vanaf 2025 komen de nodige huiveringwekkende nieuwe horrorseries eraan

Nieuwe producties beloven het nodige gruwelijke en bloedstollende vermaak voor de liefhebbers.

Horror wordt als genre niet altijd even serieus genomen. De associatie die het bij velen oproept is die van goedkoop vermaak waarbij het vooral draait om de special effects. In de laatste jaren is hier wat verandering in gekomen, onder andere door films zoals The Witch, Get Out en, meest recentelijk, The Substance. Daarnaast zijn er beroemde klassiekers en de franchises die deze hebben opgeleverd, zoals Friday the 13th.

De entertainmentindustrie zit wat horror betreft duidelijk niet stil en er zijn meerdere nieuwe producties onderweg. Het gaat om bekende franchises, naast herbewerkingen van klassiekers door bekende namen in het horrorgenre. Hieronder lees je over drie series die vanaf 2025 te zien zullen zijn.

Klassieker


Als eerste is daar natuurlijk het langverwachte Welcome to Derry. Andy Muschietti regisseerde de twee succesvolle 'IT'-films, gebaseerd op het boek van Stephen King. Hoofdrolspeler Bill Skarsgård speelt opnieuw de rol van Pennywise/IT, de terreurclown uit je ergste nachtmerrie. De serie telt negen afleveringen en speelt zich af in de jaren 60. Hierin wordt niet alleen de oorsprong van IT verkend; naar verluidt zullen bepaalde vragen waar het fandom al langer op speculeert beantwoord worden. Welcome to Derry wordt in 2025 verwacht op HBO Max.

Mike Flanagan heeft diverse horrorproducties op zijn naam staan, zoals Ouija: The Origin of Evil en Hush, ook bewerkte hij een ander boek van King tot een film, namelijk Gerald's Game. Voor Amazon gaat de filmmaker opnieuw een King-verhaal bewerken. Het boek 'Carrie' werd in 1976 al verfilmd door Brian DePalma en Flanagan is momenteel bezig met een serie over het geïsoleerde pubermeisje. In november van dit jaar gaf Flanagan op social media aan dat het project goed vordert. De volgende stap is het schrijven van de scenario's, wat betekent dat het filmen in 2025 van start gaat. Als alles volgens plan verloopt dan zou Carrie aan het einde van 2025, dan wel in 2026 te zien zijn op Prime Video.

Wederopstanding


Ten slotte is daar de veelgeplaagde serie uit de 'Friday the 13th'-franchise genaamd Crystal Lake. Bryan Fuller, de maker van het veelgeprezen Hannibal was in eerste instantie betrokken bij dit project. Het plan was om een prequelserie van twaalf afleveringen te maken over de beruchte seriemoordenaar Jason Voorhees. Aangezien dit personage de gewoonte heeft om telkens opnieuw op te staan uit de dood, past een prequelverhaal goed in het plaatje. Fullers vertrek leek het einde te zijn van de plannen, totdat de zender Peacock het project overnam. Brad Caleb Kane, die eerder meewerkte aan Fringe, is de nieuwe showrunner. Kane is ook betrokken bij Welcome to Derry als co-producent. We houden jullie uiteraard op de hoogte over de voortgang.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit verwacht je niet: dit is de serie die over de hele wereld het meest werd geGoogled in 2024
Series / Nieuws

Dit verwacht je niet: dit is de serie die over de hele wereld het meest werd geGoogled in 2024

Dit verwacht je niet: de serie met wereldwijd de meest hits op Google in 2024

We zijn verrast om te ontdekken wat wereldwijd de meest gegoogelde serie van 2024 is. Wij verwachtten bijvoorbeeld House of the Dragon seizoen 2, The Rings of Power of de langverwachte game-adaptatie Fallout, maar het is een aangrijpende Netflix-miniserie die de wereld het meeste wist te raken.

Het gaat om de serie Baby Reindeer, de serie vertelt het waargebeurde verhaal van komiek Richard Gadd, die niet alleen de hoofdrol speelt, maar ook het script schreef. In de serie neemt hij kijkers mee in zijn angstaanjagende ervaring met een stalker. Wat begint als een ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting in een café, groeit uit tot een verontrustende obsessie die zijn hele leven ontwricht. Gadd brengt het verhaal met rauwe eerlijkheid en ongemakkelijke intensiteit, wat de serie zowel meeslepend als schokkend maakt.

Een onverwachte hit


De kracht van Baby Reindeer ligt in de combinatie van emotionele diepgang en thrillerachtige spanning. Richard Gadd’s kwetsbare en gedetailleerde vertelling maakt het drama des te indringender, terwijl de obsessieve dynamiek tussen hem en zijn stalker voor ongemakkelijke maar onweerstaanbare scènes zorgt. De serie kreeg veel lof van critici en scoort momenteel 92% op Rotten Tomatoes, en een indrukwekkende 8,3 op IMDb.

De serie zet je voortdurend aan het denken: waar ligt de grens tussen medeleven en gevaar? Dit heeft geleid tot uitgebreide discussies op sociale media en een heftige reactie van de vermeende stalker zelf, wat zonder twijfel heeft bijgedragen aan de wereldwijde populariteit.

Spektakel?


Hoewel 2024 al vol zat met spektakelseries, bewijst Baby Reindeer dat ingetogen verhalen met een persoonlijke lading nog steeds het verschil kunnen maken. Deze unieke combinatie van drama en spanning heeft de serie tot dé must-watch van het jaar gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Genoten van de rampenserie 'La Palma' op Netflix? Vergeet dan niet deze overlevingsserie op Netflix te kijken
Series / Specials

Genoten van de rampenserie 'La Palma' op Netflix? Vergeet dan niet deze overlevingsserie op Netflix te kijken

La Palma gezien? Deze meeslepende overlevingsserie op Netflix móét op je watchlist staan.

Enkele dagen geleden is de gloednieuwe Noorse dramaserie La Palma in première gegaan op Netflix. Heb je genoten van deze rampenserie en ben je op zoek naar iets vergelijkbaars? Zoek dan niet verder, want in dit artikel lees je de perfecte kijktip.

La Palma is een miniserie van vier afleveringen van regisseur Kasper Barfoed en schrijvers Harald Rosenl∅w Eeg en Lars Gudmestad.

De perfecte aanrader


De serie vertelt het verhaal van een Noorse familie die op vakantie is op het mooie eiland La Palma. Plots krijgen ze te maken met de gevaarlijke tekenen van een vulkanische uitbarsting.

Een andere serie die drama, actie en overleven combineert, is de overlevingsserie Keep Breathing op Netflix. Deze miniserie is gemaakt door Martin Gero en Brendan Gall. Dit duo is vooral bekend van hun werk aan Blindspot.

Het plot


Melissa Barrera (Siempre tuya Acapulco) speelt in de hoofdrol als Liv, een advocaat. Barrera deelt het scherm met Jeff Wilbusch als Danny, haar liefdesinteresse, en Florencia Lozano als haar moeder.



Wanneer het kleine vliegtuig van Liv crasht in de Canadese wildernis, moet ze alles op alles zetten om te overleven. Ze moet het opnemen tegen de elementen en heftige tegenslagen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-film uit 2024 krijgt vanaf maandag een nieuwe kans op Pathé Thuis
Films / Specials

Scifi-film uit 2024 krijgt vanaf maandag een nieuwe kans op Pathé Thuis

De film 'Slingshot' uit 2024 verschijnt aankomende maandag op Pathé Thuis.

Soms moet je de recensies van een film gewoon even links laten liggen en hem zelf kijken, zodat je een eigen mening kunt vormen. Bijvoorbeeld bij de matig ontvangen film Slingshot, die vanaf maandag op Pathé Thuis te zien is.

Slingshot is een Amerikaanse psychologische scifi-film uit 2024, geregisseerd door de Zweedse Mikael Håfström. Hem kun je onder andere kennen van 1408, The Rite en Outside the Wire. R. Scott Adams en Nathan Parker schreven het scenario.

Ruimtemissie


In de film volgen we astronaut John. Samen met Captain Franks en Nash is hij aan boord van het ruimteschip Odyssey 1, op weg naar een maan van Saturnus genaamd Titan. Tijdens deze jarenlange missie worden de bemanningsleden periodiek gewekt uit hun hibernatie om onderhoud uit te voeren en de koers te controleren.

Naarmate de reis vordert, begint John te worstelen met desoriëntatie en geheugenverlies, wat in toenemende mate leidt tot paranoia en hallucinaties. De spanningen aan boord nemen toe, vooral wanneer de bemanning twijfels krijgt over de haalbaarheid van hun missie.

Cast


Terwijl de grens tussen realiteit en verbeelding vervaagt, wordt John gedwongen om zijn eigen mentale stabiliteit in twijfel te trekken en te beslissen hoe hij de missie kan voltooien zonder zichzelf en zijn bemanningsleden in gevaar te brengen.



In de film zien we Casey Affleck (Manchester by the Sea, Gone Baby Gone) als John, Laurence Fishburne (The Matrix, John Wick: Chapter 2) als Captain Franks en Emily Beecham (Little Joe, Into the Badlands) als Zoe.

Pathé Thuis


De opbrengst van Slipshot was lager dan verwachting, met een bedrag van $589,146. Ook de recensies waren matig. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 38%.

Bekijk Slingshot vanaf maandag 23 december op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de beste Noorse series ooit moet je gewoon gezien hebben
Series / Specials

Een van de beste Noorse series ooit moet je gewoon gezien hebben

'Lykkeland', in het Engels 'State of Happiness' getiteld, is een Noorse historische dramaserie over de ontdekking van olie in de Noordzee.

Er worden heel wat goede Scandinavische series gemaakt en dan vooral thrillers. Maar daarnaast heb je ook goede dramaseries. Zo is een van de beste Noorse series Lykkeland, in het Engels State of Happiness getiteld, een historische dramaserie over de ontdekking van olie in de Noordzee en de daaropvolgende groei van de petroleumindustrie.

Lykkeland werd geregisseerd door Petter Næss en Pål Jackman, en geschreven door Mette Marit Bølstad. Het ging in première in 2018 en liep al drie seizoenen, waarvan de derde eerder dit jaar uitgezonden werd in Noorwegen. De serie wordt vaak vergeleken met de Amerikaanse historische dramaserie Mad Men.

Verhaal


De serie gaat over de periode waarin Noorwegen het olietijdperk ingaat en volgt vier jonge mensen in Stavanger, die worden meegesleurd in een wervelwind van mogelijkheden wanneer de stad verandert van een lokale gemeenschap met visserij, scheepvaart en landbouw naar een internationale, rijke oliestad.

Het eerste seizoen speelt zich af van 1969 tot 1972, het tweede seizoen, dat uitkwam in 2022, speelt zich af tussen 1977 en 1980, en het derde seizoen tussen 1987 en 1990. De cast van Lykkeland bestaat onder andere uit Anne Regine Ellingsæter, Amund Harboe, Paal Herman, Bart Edwards, Malene Wadel, Pia Tjelta, Per Kjerstad, Mads Sjøgård Pettersen en Adam Fergus.

Gefictionaliseerd


Hoewel de serie gebaseerd is op historische gebeurtenissen, is Lykkeland grotendeels gefictionaliseerd. Slechts vijf personages hebben echt bestaan, waaronder Arne Rettedal (Vegar Hoel). Andere personages zijn geïnspireerd op echte personen, terwijl sommigen volledig verzonnen zijn.



Het eerste seizoen van de serie won vijf Gullruten-prijzen, de Noorse tv-prijzen, waaronder Beste dramaserie en Beste acteur (Ellingsæter). Het tweede seizoen ontving nog eens negen nominaties, waarbij het vijf Gullruten-prijzen won. Internationaal won Lykkeland prijzen voor Beste scenario en Beste muziek tijdens de allereerste Canneseries in 2018.

Kijken?


Wil je Lykkeland zien? Op dit moment kun je de twee eerste seizoenen bekijken op CineMember en MyLum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Odyssey': 'The Love Boat' anno 2024
Recensie

'Doctor Odyssey': 'The Love Boat' anno 2024

Ryan Murphy zet een levensechte Ken en plastieken eendjes op het menu van een onnozele soap met een hoog queergehalte.

Regie: Paris Barclay, John J. Gray, e.a. | Cast: Joshua Jackson (Dr. Max Bankman), Don Johnson (Captain Robert Massey), Sean Teale (Tristan Silva), Phillipa Soo (Avery Morgan), Gina Gershon (Lenore), Margaret Cho (Judy), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 56-61 minuten | Jaar: 2024

De uiterst productieve producent Ryan Murphy had na het recente Grotesquerie, Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story en een nieuw seizoen van American Horror Story nog tijd over voor een tussendoortje. Veel inspiratie was daar niet voor nodig: Murphy stofte het concept van de jarenzeventigsoap The Love Boat af en mixte het met de medische mysteries van House M.D. Alles blinkt, de acteurs zijn naar de kapper en manicure geweest en de personages zijn allemaal hypergevoelig en zo zondevrij dat je er duizelig van wordt.

Doctor Odyssey bestaat voor zeventig procent uit losse afleveringen. Tijdens de intro ontvangen de kapitein, de nieuwe dokter Max Bankman, verpleegster Avery en verpleger Tristan op het cruiseschip The Odyssey de gasten – vertolkt door acteurs die al jaren over hun hoogtepunt heen zijn. Wanneer vervolgens enkele passagiers ten prooi vallen aan een mysterieuze ziekte, moet het medische team uitvissen wat er aan de hand is. Voor de behandeling is er een minihospitaal aanwezig dat uitgerust is met de laatste snufjes. Opereren tijdens een storm blijkt geen enkel probleem. Die duurt namelijk slechts enkele minuten.

Tussen de diagnoses en operaties trachten de dokter en zijn personeel ook hun interpersoonlijke problemen op te lossen. Zo raakt de dokter diep onder de indruk van Avery, maar ook Tristan kijkt verlekkerd naar de verpleegster. Avery laat zich die aandacht van beide heren welgevallen. Die driehoeksrelatie fungeert als de beperkte rode draad van de serie. Iedere aflevering beslaat een reisje en draait rond een specifiek thema: vrijgezellen, wellness, Halloween, plastische chirurgie, huwelijken, dragqueens enzovoort. Als afsluiter mogen de intussen genezen passagiers telkens weer met tranen in de ogen afscheid nemen van bemanning en schip.

In vergelijking met oudere soapseries is het acteren er iets op vooruitgegaan en de doorgaans zeer flauwe humor gelukkig afgezwakt. Maar inhoudelijk blijft Doctor Odyssey waardeloos. Dit is luchtbellenentertainment. Daar zal Ryan Murphy het niet mee eens zijn, want hij injecteerde zijn serie met een heel open blik op seksualiteit. Hij wil immers zijn publiek meer tolerantie bijbrengen voor mensen die niet passen in het heteroseksuele schuifje en ouderwetse ideeën bevragen. Een triootje? Waarom niet. Die boodschappen ramt Murphy er echter in met de subtiliteit van een bazooka.

Eén keer gaat Murphy veel te ver. In de derde aflevering komt 'de echte Ken' aan boord. Dat personage wordt vertolkt door Justin Jedlica, een homoseksuele man die in het echte leven een miljoen dollar uitgaf om eruit te zien als het vriendje van Barbie. Fictie en realiteit overlappen hier dus. De dokter van het schip is helemaal onder de indruk van 'Ken', omdat hij tijdens een ziekteperiode steun vond bij een realityserie waarin hij de hoofdrol had. Je moet dan even in je arm knijpen. Nee, je hallucineert niet. Murphy meent het allemaal.

Murphy lijkt in die aflevering plastische chirurgie te promoten – hij was ook de maker van Nip/Tuck – omdat hij blijkbaar vindt dat ieder mens het recht heeft om zich te laten omvormen naar hoe hij of zij dat wil. Meer nog, hij bewondert mensen die dat ook daadwerkelijk doen. Het gaat hier dus niet om iemand die uit noodzaak een gendertransformatie wil ondergaan, maar om iemand met veel geld die, door een vreemde kronkel in zijn of haar brein, er wil uitzien als een handpop. Zoiets uitdragen als een positieve boodschap is niet alleen onzinnig, maar ook schadelijk.

Het onnozele stijgt exponentieel. In de slotaflevering staat alles in het teken van plastieken eendjes, die als ridicule symbolen worden ingezet voor een bizarre climax die de aanzet geeft voor seizoen twee. Doctor Odyssey zal vooral mensen aantrekken die nostalgie koesteren voor slechte soaps over een extreem geïdealiseerde wereld of nieuwsgierig zijn naar een luxegevangenis vol excentrieke wezens. Dat je in deze gouden kooi nooit de chef ingenieur ziet, de nummer twee van zo'n schip die meestal in een vuile overall rondloopt, zegt veel over deze serie.



Doctor Odyssey is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ cancelt sterke thriller na 2 seizoenen: zal inslaan als een bom
Series / Nieuws

Disney+ cancelt sterke thriller na 2 seizoenen: zal inslaan als een bom

Slechts twee seizoenen krijgt de strek ontvangen serie The Old Man.

In Nederland heeft de serie The Old Man niet veel aandacht gekregen. Waarschijnlijk door het enorme aanbod van series op de vele streamingdiensten, is de sterk ontvangen spionagethriller The Old Man aan veel mensen voorbijgegaan. Nu is de stekker uit de serie getrokken.

De thriller komt van de zender FX en in Nederland is deze te zien op Disney+. In oktober dit jaar verscheen het tweede en nu dus laatste seizoen. En dat zal bij de fans inslaan als een bom.

Spionage


De serie is gebaseerd op het boek van Thomas Perry. Jeff Bridges speelt de hoofdrol als veteraan en voormalig CIA-agent Dan Chase, die een indringer doodt en onderduikt. Andere rollen worden gespeeld door John Lithgow, Alia Shawkat en Navid Negahban.

Het eerste seizoen uit 2022 zou erg goed bekeken zijn, maar nadat de serie twee jaar later terugkeerde, vielen de kijkcijfers tegen.

Tomatometer


Ook de ontvangst van het tweede seizoen bleek mager. Het debuutseizoen scoorde een ijzersterke 97 procent op de Tomatometer. Het vervolg staat op "slechts" 64 procent.



Het tweede seizoen van The Old Man eindigde met een enorme cliffhanger en het is nu aan de fantasie van de fans om te bepalen hoe het verdergaat met het personage van Bridges.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spraakmakende nieuwe HBO-serie krijgt veelbelovende trailer
Series / Trailer

Spraakmakende nieuwe HBO-serie krijgt veelbelovende trailer

Langzaamaan lijkt het erop dat de serie steeds dichter bij realisatie komt.

De makers van de HBO-klassieker Entourage werken al geruime tijd aan de veelbesproken nieuwe serie Ramble On. Deze serie draait om gecancelde Hollywoodsterren en speelt zich af in een industrie die worstelt met politieke correctheid. Nu zijn eindelijk de eerste beelden vrijgegeven.

Eerder meldden we al dat Entourage-bedenker Doug Ellin samen met Kevin Connolly en Kevin Dillon werkte aan Ramble On. Destijds moesten we het echter doen met summiere details over een trailer die nog niet was uitgebracht. Maar dat is nu verleden tijd.

Flinke lijst grote namen


Ellin heeft voor zijn nieuwe serie een indrukwekkende cast weten te strikken. In de trailer zien we uiteraard Kevin Connolly en Kevin Dillon, maar ook andere bekende gezichten uit populaire series komen voorbij. Zo maken John C. McGinley (Scrubs), Jamie-Lynn Sigler (The Sopranos) en Ana Ortiz (Ugly Betty) hun opwachting.

Toch is het Charlie Sheen die waarschijnlijk de meeste aandacht trekt, samen met zijn vader Martin Sheen. In Ramble On speelt Charlie een gefictionaliseerde versie van zichzelf, wat perfect aansluit bij zijn reputatie als controversieel figuur in het echte leven.

Gecancelde sterren krijgen tweede kans


Net als Sheen speelt Connolly in Ramble On een gefictionaliseerde versie van zichzelf. In de serie probeert hij wanhopig een succesvolle podcast op te zetten, maar door de controversiële inhoud stuiten zijn plannen op afwijzing van studio's die het risico niet durven te nemen.




Dit sluit naadloos aan bij de realiteit, want Ellin heeft tot nu toe nog geen studio weten te vinden die Ramble On wil uitbrengen. Voorlopig blijft het bij een pilot, waarvan hij hoopt dat deze uiteindelijk wordt opgepikt. Blijf SerieTotaal volgen voor alle updates rondom deze spraakmakende serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kaley Cuoco legt uit waarom ze geen seksscènes meer wil filmen
Series / Celebrity

Kaley Cuoco legt uit waarom ze geen seksscènes meer wil filmen

Kaley Cuoco stopt met het filmen van seksscènes vanwege ongemak en gebruikt bodydoubles

Kaley Cuoco, bekend van The Big Bang Theory, heeft onlangs verklaard geen seksscènes meer te willen filmen. Ze legde uit dat deze scènes op het scherm vaak glamoureus lijken, maar in werkelijkheid ongemakkelijk zijn door onhandige hoeken, geluiden en fysieke ongemakken. Ondanks de aanwezigheid van intimiteitscoördinatoren, blijft het voor veel acteurs een ongemakkelijke ervaring, wat voor Cuoco de reden was om ermee te stoppen.

In haar nieuwste project, de comedy Based On A True Story, werd Cuoco’s echte zwangerschap verwerkt in het verhaal. Tijdens de serie zou ze ook seksscenes moeten filmen maar ze gaf aan dat ze hier niet comfortabel mee was en al helemaal niet terwijl ze zwanger was. In plaats daarvan werd er gebruik gemaakt van een bodydouble met een prosthetische babybuik.

De magie van de film


“Ik laat het liever door iemand anders doen en daar is de magie van de film voor. We hoeven die dingen niet meer te doen." vertelde Cuoco over haar beslissing. Deze beslissing is echter niet alleen gebaseerd op haar zwangerschap, maar ook op haar algemene ongemak bij het filmen van deze scènes. Bodydoubles bieden een praktische oplossing om zowel de kwaliteit van de film te behouden als haar eigen privacy en comfort te beschremen.

De actrice maakte ook een grapje de tennisvaardigheden van haar man op het scherm. Ze zei lachend dat hij helemaal niet goed was in tennis, maar dat de bodydouble die scène natuurlijk had opgenomen om hem er als een pro uit te laten zien. “Denk je dat Chris Messina heeft getennist? Alsjeblieft! Hij was verschrikkelijk! Dat is zijn dubbelganger.” vertelde de actrice.

Nieuwe rol als moeder


Cuoco deelde dat het filmen van intensieve scènes tijdens haar zwangerschap bijzonder zwaar was. Zeker de vechtscène aan het einde van de show, waarbij ze zo ver in haar zwangerschap was dat ze bijna beviel, werd grotendeels door haar bodydouble gedaan. "Ik kon letterlijk elk moment bevallen.” vertelde Cuoco. Deze keuze stelde haar in staat zowel haar eigen welzijn als de veiligheid van haar baby te waarborgen.



In een warme update deelde Cuoco dat ze haar nieuwe rol als moeder goed aankon, dankzij de steun van haar partner Tom Pelphrey en hun families. Met de hulp van geweldige ouders en extra ondersteuning lijkt Cuoco haar nieuwe leven als moeder met gemak te balanceren, met wie weet in de toekomst wel een uitbreiding van het gezin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.