Na drie jaar wachten is het eindelijk zover: Squid Game keert terug met een tweede seizoen. Deze baanbrekende serie, die de wereld veroverde met zijn unieke combinatie van spanning en maatschappijkritiek, belooft opnieuw een sensationele ervaring te worden. Hier zijn vijf dingen die je moet weten voordat je weer instapt in het spel.
Waar gaat de serie over?
In het eerste seizoen van Squid Game zagen we hoe een groep wanhopige mensen werd uitgenodigd om mee te doen aan een reeks levensgevaarlijke spellen, met de belofte van een gigantische geldprijs. Het tweede seizoen duikt dieper in de organisatie achter deze sinistere competitie en laat zien hoe nieuwe deelnemers strijden in een nog complexere en dodelijkere versie van het spel.
Wie heeft de serie gemaakt?
Squid Game is gecreëerd door Hwang Dong-hyuk, die tevens verantwoordelijk was voor de regie van het eerste seizoen. Zijn eerdere werk, zoals de film Silenced, toont zijn talent om maatschappelijke thema's op een krachtige manier te verbeelden. Met het tweede seizoen keert hij terug om de grenzen van het genre opnieuw te verleggen.
Wie spelen er in de serie?
Hoofdrolspeler Lee Jung-jae keert terug als Seong Gi-hun, terwijl nieuwe gezichten, waaronder Lee Byung-hun, die eerder te zien was in Mr. Sunshine, een prominente rol zullen spelen. Wi Ha-joon, bekend van Midnight, vervolgt zijn rol als detective Jun-ho, wat de spanningen alleen maar verder opvoert.
Voor wie is deze serie?
Squid Game is een must-watch voor fans van intense en onvoorspelbare verhalen zoals Alice in Borderland en The Hunger Games. Het combineert maatschappijkritiek met psychologische spanning en weet kijkers telkens weer op het puntje van hun stoel te krijgen.
Is de serie te bingen?
Het tweede seizoen bestaat uit negen afleveringen van elk ongeveer een uur. Hoewel de spanning het verleidelijk maakt om alles in één keer te kijken, leent het verhaal zich ook goed voor een aflevering per keer om de emoties te laten bezinken.
Squid Game is vanaf donderdag 26 december 2024 te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zelfs de beste series maken wel eens een fout. Zo ook de populaire Netflix-serie House of Cards. Op het vlak van technologie klopte de weergave in de serie niet altijd met de werkelijkheid.
House of Cards is een Amerikaanse serie die liep van 2013 tot 2018, gecreëerd door Beau Willimon. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Dobbs uit 1989 en een remake van een gelijknamige Britse serie uit 1990.
Sterk ontvangen
De serie gaat over de ambitieuze en meedogenloze politicus Frank en zijn vrouw Claire. Na te zijn gepasseerd voor de positie van minister van Buitenlandse Zaken, begint Frank een zorgvuldig uitgestippeld plan om wraak te nemen en zijn macht uit te breiden binnen de Amerikaanse politiek.
Over het algemeen werd de serie erg sterk ontvangen, vooral de eerste seizoenen. Hoewel het einde van de serie volgens veel mensen sterk bergafwaarts ging, krijgt hij toch nog een score van 77% op Rotten Tomatoes.
Achterhaalde technologie
Ondanks de goede score van House of Cards, is de serie allesbehalve foutloos. Een opvallende blunder op het vlak van technologie vond plaats in aflevering 9 van seizoen 3. Veel lezers zullen zich de tijden nog goed kunnen herinneren waarin technologie een stuk kwetsbaarder was dan vandaag de dag.
Nog geen 20 jaar geleden resulteerde het laten vallen van een glas water op je computer nog in rook, vonken en onherstelbare schade. Hoewel tijden zijn veranderd en veel technologische apparaten tegenwoordig voor het grootste deel waterproof zijn, bleven de makers van House of Cards een beetje hangen in het verleden.
Laptop kapot
In de aflevering is een personage namelijk boos door een filmpje op zijn (zeer moderne) laptop, waarna hij er water overheen gooit. Het resultaat is een compleet verwoeste laptop, waarvan het scherm meteen crasht. Dat gebeurt tegenwoordig simpelweg niet meer.
Niet zo handig van de schrijvers, maar het zorgt zeker voor een dramatisch effect. House of Cards is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een nieuwe horrorserie gebaseerd op het werk van Stephen King staat op het punt de schermen te veroveren. Fans van 'de meester van suspense' kunnen zich alvast voorbereiden op een ijzingwekkend paranormaal avontuur dat eerdaags te zien is.
De serie, getiteld The Institute, is een adaptatie van Kings gelijknamige bestseller uit 2019. Stephen King zelf is nauw betrokken als uitvoerend producent. De serie debuteert in 2025, hoewel een exacte datum nog niet bekend is. Tijdens het evenement Content London kregen aanwezigen een exclusieve blik op de eerste trailer, waarin een sinistere instelling te zien is waar kinderen met paranormale gaven worden vastgehouden en waarop wordt geëxperimenteerd.
Een grimmig verhaal
In The Institute worden kinderen met telekinetische krachten ontvoerd en naar een naargeestig gebouw gebracht waar ze experimenten moeten ondergaan. Hoofdpersonage Luke, gespeeld door Joe Freeman, ontmoet hier de kille directrice Ms. Sigsby, vertolkt door Mary-Louise Parker. Zij dwingt de kinderen mee te werken onder het mom dat ze de wereld helpen, terwijl de gruwelijke beelden laten zien hoe de kinderen onderworpen worden aan martelingen.
Om de balans tussen spanning en ethiek te bewaken, besloot de regisseur de leeftijden van de kinderen aan te passen. "De personages zijn in de serie tieners in plaats van kinderen," aldus Jack Bender. "Dit voorkomt dat het verhaal te sadistisch overkomt, terwijl de gruwelen van de instelling intact blijven."
Verbonden met het Stephen King-universum
Serieschrijver Benjamin Cavell bevestigde dat de kinderen in The Institute een vorm van 'Shining' hebben, een kracht die bekend is uit andere King-verhalen zoals The Shining. Deze subtiele verwijzing versterkt de connectie met Kings uitgebreide universum.
De eerste afleveringen worden in de VS uitgebracht via MGM+, mogelijk gevolgd door een wereldwijde distributie via andere platforms. Vooralsnog is nog even onbekend wanneer wij de serie in Nederland kunnen bekijken, maar hij zal ongetwijfeld ook hier beschikbaar komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regie: Jamel Aattache | Cast: Leo Alkemade (Erik), Sem van der Horst (Daan), Sterre Koning (Jessica), Elisa Beuger (Laura), John Buijsman (Richard), Sinan Eroglu (Volkan), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 26-34 minuten | Jaar: 2024
Na twee geinige bioscoopfilms die het qua bezoekersaantallen verrassend goed deden, verhuist de familie van Kampen naar het kleine scherm. Prima keuze, want de belevenissen van Erik, Laura, Daan en Jessica zijn eigenlijk het leukst in kleine brokjes. Even een halfuurtje lachen met deze omgekeerde familie Flodder (het voorheen welgestelde, witte gezin kwam in een volkse, multiculturele wijk terecht) en weer over tot de orde van de avond. Zes avontuurtjes van deze onvervalste aardappelkoppen (tatta's) en hun allochtone buurtgenoten. Dat smaakt naar meer.
Want het is weer een alleraardigste mengelmoes van kleurrijke personages, misverstanden, gevatte grappen, flauwe grappen en maatschappelijke thema's, allemaal spelend rondom de integratie van de familie van Kampen in de Hollandwijk. Omdat zij de broekriem nog wat strakker moeten aanhalen, mag iedereen op zoek naar een baantje. Het leidt tot spanningen in garage Ali Baba waar Erik werkt (met een heerlijk nieuw personage gespeeld door Oscar Aerts), een pakketafhaalpunt in de fietsenstalling onder de flat en Jessica's eerste stappen als medewerker van een rotishop. En Daan? Die wast een auto.
Sem van der Horst speelt de jongste telg van het gezin weer op uiterst innemende wijze als goedgelovige tatta die zo graag meedoet met de jongens uit de buurt en ook wel degelijk wordt geaccepteerd. Alle acteurs durven zichzelf lekker voor schut te zetten, wat de vermakelijkheid van de serie zeer ten goede komt. Van Leo Alkemade zijn we dit wel gewend, maar ook zanger/influencer/modepop Sterre Koning bewijst zich opnieuw als een groot komisch talent.
Elisa Beuger vervangt Leonie ter Braak als moeder Laura, maar deze wisseling van de wacht gaat vrij geruisloos, mede doordat zij van alle gezinsleden het minst omhanden heeft. Zwakste punt zijn sommige bijrollen, waarvoor om onduidelijke redenen erbarmelijke acteurs zijn aangetrokken. Scenarioschrijver Donny Singh heeft ook voor zichzelf weer een rol weggelegd, maar acteren is duidelijk niet zijn forte. Maar ach, die knulligheid heeft ook wel iets charmants.
De Tatta's: De Serie is een logisch vervolg op de bioscoophits en doet gewoon wat het moet doen: leuke, warme verhaallijntjes in de multiculturele samenleving uitzetten, deze laten vertolken door een prima hoofdcast (vergeet ook John Buijsman als opa Richard niet) en verder niet al te moeilijk doen. Het fictieve Hollandwijk biedt ongetwijfeld genoeg nieuwe ontwikkelingen om deze serie voort te zetten.
Een groot budget is geen garantie voor een goed resultaat. Als er één serie is die dat heeft bewezen, is het wel de verfilming van Cowboy Bebop door Netflix. Deze werd al na het eerste seizoen gecanceld.
Cowboy Bebop is een Amerikaanse serie uit 2021, gecreëerd door Christopher Yost en met André Nemec als showrunner. De serie is een live-action verfilming van de gelijknamige Japanse anime, die liep van 1998 tot 1999.
Premiejagers
De serie speelt zich af in het jaar 2071 en volgt een groep premiejagers die door de ruimte reizen. In het ruimteschip zitten de charismatische Spike Spiegel, de voormalige politieagent Jet Black en de impulsieve Faye Valentine samen om criminelen op te sporen.
Ze voeren hun missies uit in een futuristisch universum, dat vol zit met corruptie, geavanceerde technologie en intimiderende tegenstanders. Wanneer Spikes complexe verleden met een misdaadorganisatie naar buiten komt, leidt dat tot confrontaties.
Negatieve recensies
De rol van Spike Spiegel wordt gespeeld door John Cho (Harold & Kumar Go to White Castle, Star Trek). Daarnaast zien we Daniella Pineda (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Originals) als Faye Valentine en Mustafa Shakir (Luke Cage, Quarry) als Jet Black.
De serie werd matig tot negatief ontvangen. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van 45%. Veel kijkers vonden de serie kitscherig en niet overeenkomen met het origineel qua persoonlijkheid en stijl.
Daling in kijkers
Als het gaat om de kijkcijfers leek de serie in eerste instantie een succes, met 74 miljoen kijkuren. De week daarna daalde dit aantal echter met 59%. Dit was genoeg reden voor Netflix om de serie na het eerste seizoen te cancellen. Dat gebeurde al drie weken na de release.
Wil je de serie toch een kans geven? Bekijk Cowboy Bebop dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er staat op Netflix nog altijd een meeslepende oorlogsserie vol drama en spanning, die je wellicht nog niet hebt gezien. Deze serie neemt je mee naar een tijd van chaos en overleven, waar persoonlijke verhalen en historische gebeurtenissen op indrukwekkende wijze samenkomen.
In de Franse serie Les Combattantes staat de Eerste Wereldoorlog centraal. Het verhaal speelt zich af in een klein Frans dorp, waar vier vrouwen ieder hun eigen gevecht voeren. Een non, een prostituee, een zakenvrouw en een verpleegster proberen te overleven in een wereld die door oorlog wordt verscheurd. Hun levens raken onlosmakelijk met elkaar verbonden in een strijd om hun menselijkheid te bewaren.
Een bijzondere productie
Les Combattantes is niet alleen een historische serie, maar ook een verhaal over veerkracht en verbondenheid. Met een Rotten Tomatoes-score van 83% en een IMDb-cijfer van 7,5 heeft de serie veel lof gekregen.
De cast bestaat uit Audrey Fleurot, bekend van Engrenages, die de zakenvrouw speelt. Camille Lou speelt als verpleegster, terwijl Julie De Bona de rol van de non indrukwekkend neerzet. Sofia Essaïdi speelt de prostituee. De chemie tussen de actrices is overduidelijk en tilt de serie naar een hoger niveau.
Kerstvakantie
Les Combattantes is een prima serie om te bekijken tijdens de kerstvakantie. De serie bestaat uit één seizoen met in totaal acht afleveringen van ongeveer 50 minuten per stuk. De serie ging in première op 19 september 2022 op de Franse zender TF1 en kwam later beschikbaar op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bad Boys: Ride or Die was een succes in de bioscoop, maar nu is het de bedoeling dat de film ook Netflix helemaal gaat veroveren. Vanaf aankomende donderdag bekijk je de actiefilm daar.
Bad Boys: Ride or Die is een Amerikaanse actie-comedyfilm uit 2024, geregisseerd door Adil & Billal, die ook de vorige Bad Boys-film uit 2020 regisseerden. De nieuwe film is de vierde film in de Bad Boy-serie, waarvan de eerste uitkwam in 1995.
Onderwereld
In de film worden de detectives Mike Lowrey en Marcus Burnett uit Miami geconfronteerd met een nieuwe uitdaging. Wanneer hun overleden politiechef Conrad Howard wordt beschuldigd van betrokkenheid bij drugskartels, zijn de twee vastbesloten om zijn naam te zuiveren.
Mike en Marcus duiken in een gevaarlijk onderzoek dat hen naar de duistere onderwereld van Miami leidt. Terwijl ze oude vijanden en nieuwe bedreigingen trotseren, wordt hun partnerschap zwaar op de proef gesteld. Gelukkig krijgen ze hulp van hun collega's.
Cast
De rol van Mike Lowrey wordt gespeeld door Will Smith (The Fresh Prince of Bel-Air, Men in Black) en die van Marcus Burnett door Martin Lawrence (Martin, Blue Streak). Daarnaast zien we Vanessa Hudgens (High School Musical, Spring Breakers) als Kelly.
Alexander Ludwig (Vikings, Lone Survivor) is te zien als Dorn, Paola Núñez (The Son, Amor en Custodia) als Rita Secada, Eric Dane (Grey's Anatomy, Euphoria) als James McGrath en Ioan Gruffudd (Fantastic Four, Horatio Hornblower) als Adam Lockwood.
Netflix
Bad Boys: Ride or Die ging in première in mei 2024. De film haalde wereldwijd $404,2 miljoen op, tegen een budget van $100 miljoen. Op Rotten Tomatoes scoort de film 65%.
Bekijk Bad Boys: Ride or Die vanaf donderdag 26 december op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix is internationaal een van de grootste streamingdiensten en tal van niet-Engelstalige series staan erop die veel bekeken worden. Een van de best bekeken niet-Engelstalige series is afkomstig uit Mexico en heb je waarschijnlijk nog niet gezien.
Die serie is Who Killed Sara?, getiteld ¿Quién mató a Sara? in het Spaans. Het is een mystery-thrillerserie gemaakt door José Ignacio Valenzuela en geproduceerd door Perro Azul. De serie ging in première in 2021 op Netflix en kreeg een tweede seizoen, dat twee maanden later al uitkwam. Het derde en laatste seizoen ging in première in 2022.
Verhaal
De hoofdrol wordt vertolkt door Manolo Cardona als Álex Guzmán, een man die na 18 jaar in de gevangenis te hebben gezeten voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, vastberaden is om te ontdekken wie zijn zus Sara heeft vermoord en wraak te nemen op de familie Lazcano, die hem onrecht heeft aangedaan.
Ook te zien in de serie zijn Alejandro Nones, Ximena Lamadrid, Carolina Miranda, Eugenio Siller, Fátima Molina, Ginés García Millán, Claudia Ramírez, Héctor Jiménez, Litzy, Jean Reno, Luis Roberto Guzmán, Ana Lucía Domínguez en Iñaki Godoy.
Een van meest bekeken Netflix-series
Who Killed Sara? werd wereldwijd een hit, hoewel hoofdrolspeler Cardona dat helemaal niet had verwacht. Bij de release behaalde de serie wekenlang de eerste plaats als meest gestreamde serie in de Verenigde Staten. In 2021 meldde Netflix dat Who Killed Sara? in de eerste 28 dagen door 55 miljoen huishoudens was bekeken en uitgroeide tot de meest bekeken niet-Engelstalige serie op de streamingdienst.
De serie is nu nog steeds in de Netflix top 10 van meest bekeken niet-Engelstalige series. Het eerste seizoen van Who Killed Sara? staat op dit moment op de zevende plaats, net voor het eerste seizoen van Berlin en net na het tweede seizoen van Lupin.
Positieve recensies
Ook de critici gaven Who Killed Sara? positieve recensies. Joel Keller van Decider prees de serie en raadde aan om deze te streamen. Hij merkte op: "Het heeft een paar logische problemen, maar de algehele sfeer is energiek genoeg, met goede acteerprestaties, om de aandacht van de kijker vast te houden."
Daniel Hart van Ready Steady Cut beschreef de serie als "een boeiende moordmysterie vol wraaklust." Mikel Zorrilla van Espinof noemde de serie "een vermakelijke thriller met de ziel van een telenovela, die mysterie, drama en erotiek combineert." Ángel S. Harguindey schreef in een artikel dat "abonnementstelevisie Mexicaanse soapseries de kans heeft gegeven om te bloeien in uitgebreidere thema’s, en deze serie is luxueus en liberaal."
Kijken?
Wil je Who Killed Sara? zien? Je kan de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het onderhoudende Mexicaanse El Niñero bleek vorig jaar niet alleen een mannelijke variant van de sitcom The Nanny – al hadden ze er daarvan in Mexico al een – maar stelde ook de traditionele genderrollen ter discussie. Zodanig veel zelfs dat die boodschap al sleets was geworden voordat de laatste van de tien afleveringen zich aandiende, maar echt veel kon je hier ook niet op tegen hebben.
Bovendien draaide 'The Manny' toch vooral ook over de onvermijdelijke opbloeiende relatie tussen de in scheiding liggende zakenvrouw Jimena en de jongere knappe cowboy Gabriel die onder valse voorwendselen een baantje als kinderoppas aannam. De leugen kwam uit – Gabriel moest namelijk zijn ranch zien te redden van Jimena's bedrijf – en de eerste zoen werd uitgewisseld. De hunk bleek ook nog eens supergoed te zijn met Jimena's drie kinderen.
De ideale man dus, schot in de roos. Maar in seizoen twee zijn we een jaar verder en is de liefde bekoeld. Gabriel is met zijn bestie Violeta een project in windenergie begonnen en Jimena heeft in de gladde Matías een potentiële huwelijkspartner gevonden. Wanneer Gabriel en Jimena elkaar opnieuw treffen is voor hem al meteen duidelijk dat Jimena's nieuwe vent voor geen meter te vertrouwen is. Zij moet er nog even achter komen, dus daar is ze gedurende de acht afleveringen van het tweede seizoen vooral druk mee.
Het valt te prijzen dat de makers ditmaal de genderdiscussie grotendeels laten voor wat zij is. Wat ervoor in de plaats is gekomen is echter van kwalitatief en narratief twijfelachtige aard. Zo ligt er wel erg veel focus op de kinderen van Jimena. Haar dochter vindt een jongen leuk, maar wringt zich in allerlei bochten om dit niet kenbaar te maken. Oudste zoon Santiago wil het maken als muzikant, maar heeft moeite om de juiste band en toon te vinden.
Jimena's kroost slokt onnodig veel tijd op, vooral wanneer bijfiguren uit het eerste seizoen zich een plekje in het verhaal toe-eigenen. Dat verklaart waarom de zakelijke acties van zowel Gabriel als Jimena in relatie tot die slinkse Matías voor een feelgoodkomedie als El Niñero onnodig ingewikkeld worden gebracht. De investeringen, financieringen, derde partijen en zakelijke constructies vliegen je om de oren. Het is een gekunstelde manier om Gabriel en Jimena te laten beseffen dat ze voor elkaar gemaakt zijn en dat Matías een onbetrouwbare hond is.
Van het oppassen komt weinig terecht, al lopen de kinderen nog steeds weg met de cowboy. Tijdens een schoolkamp wordt er nog even roet in het eten van Jimena's amoureuze lotsbestemming gegooid. Net als bij het vorige seizoen is dit een serie waarbij een heerlijke mate van voorspelbaarheid heerst en het verstand op nul kan. Dat El Niñero nog meer de kant van een onvervalste telenovella opgaat zal wellicht niet iedereen kunnen bekoren.
Door de overdaad aan verhaallijnen (die vaak verre van boeiend zijn) komt een eventuele boodschap naarstig in het gedrang. Bovendien wordt het knap en sympathiek zitten wezen van Gabriel zo langzamerhand wat vervelend. El Niñero slaat nieuwe wegen in en kan nog steeds bogen op charmante acteurs en smeuïge ontwikkelingen, maar door het gebrek aan focus en twee afleveringen minder dan de vorige keer doet dit seizoen gehaast en afgeraffeld aan.
Verschijnt op: Woensdag 25 december | Release: Seizoen 1 - aflevering 13 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV | Kijk op: Prime Video
Een volwassen deelnemer sluit zich aan bij een klas vol beroemdheden om vragen op basisschoolniveau over uiteenlopende onderwerpen te beantwoorden, met een kans om $100.000 te winnen.
Verschijnt op: Donderdag 26 december | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Reality-TV / Spelprogramma| Kijk op: Prime Video
Maar liefst 1000 deelnemers doen mee aan zenuwslopende fysieke en mentale uitdagingen om vijf miljoen dollar te winnen. Week na week gebruiken de deelnemers hun kracht en verstand om in de wedstrijd te blijven in de hoop die miljoenen te winnen.
Verschijnt op: Vrijdag 27 december | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Prime Video
Presentator Robbert Rodenburg ontvangt Anna, Cassidy, Emmely, Fabienne, Jennifer, Michelle, Rachel, Ramona en Shani voor een intense afvalrace in een 'School of Life'. Hier moeten de dames bewijzen dat ze ook over klasse kunnen beschikken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Als er één type serie is waar Nederlanders gek op zijn, dan is het wel de Scandinavische thriller. De NPO heeft een omvangrijke catalogus vol met dit genre, en vandaag lichten we een van de topseries uit.
Deze intense Deense thriller is nog zwaarder dan menige 'Nordic Noir'. Met Natalie Madueño, Simon Sears en Tobias Santelmann in de hoofdrollen duikt Those Who Kill diep in de geest van moordenaars om de oorsprong van hun misdaden te achterhalen.
Stabiel en goed
Voor een Scandinavische serie is Those Who Kill (Deens: Den som dræber - Fanget af mørket) opvallend vaak beoordeeld. Meer dan zesduizend gebruikers op IMDb belonen de serie met een indrukwekkende score van 7,5.
De kijkers prijzen de serie om wat de Scandinaviërs als geen ander beheersen: het neerzetten van een kille en geloofwaardige sfeer. Het acteerwerk wordt door velen geroemd, al lijkt niet iedereen even enthousiast over de seizoensfinale van seizoen één.
Kijken op NPO Plus
Stream het vierde seizoen van Those Who Kill op NPO Plus.
Synopsis - In het Deense Greve wordt de zeventienjarige Julie ontvoerd. Een half jaar later ontbreekt van haar nog altijd ieder spoor. Rechercheur Jan Michelsen onderzoekt haar verdwijning en bijt zich steeds verder vast in de zaak. Wanneer nieuw bewijs in de richting van een seriemoordenaar wijst, vraagt Jan forensisch psycholoog Louise Bergstein om hulp. Samen moeten ze de dader vinden voor er meer slachtoffers vallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daredevil: Born Again begint in maart volgend jaar aan het eerste seizoen. In 2024 was er sprake van een creatieve omwenteling, tot grote tevredenheid van hoofdrolspelers Charlie Cox en Vincent D'Onofrio. De rauwe atmosfeer van de serie wordt behouden, met als resultaat dat de toon van een New Yorkse misdaadserie intact blijft.
De nieuwe foto's geven een voorproefje van hetgeen de kijkers kunnen verwachten. Deze zijn hier te bekijken. Ook had EW een interview met Cox en D'Onofrio.
Procedureel
Het idee om Daredevil/Matt Murdock te integreren in het MCU bestond al langer. Het idee in 2022 was om een reboot te maken, waardoor het verhaal een procedurele rechtbankserie zou worden.
In 2024 werden deze plannen drastisch omgegooid, aangezien hogerhand van mening was dat Daredevil: Born Again niet de goede kant opging. Dario Scardapane werd vervolgens de nieuwe showrunner. Scardapane zei hierover het volgende tegen EW: "De truc was om het DNA van de oude Netflix-serie te behouden en om tegelijkertijd de serie een andere richting in te duwen".
Identiteit
Ook Cox en D'Onofrio zijn dik tevreden met de manier waarop de serie opnieuw is vormgegeven. Cox: "'Daredevil' is een van de weinige superheldenseries die duister en sinister zijn. Vicent [D'Onofrio] en ik vonden dat je dat aspect moet behouden, omdat je op die manier ook de identiteit van de serie behoudt". Daredevil: Born Again wordt op 4 maart 2025 verwacht op Disney+.
De Amerikaanse zender Showtime besloot om de 'Dexter'-franchise nieuw leven in te blazen. Achttien jaar na de première van de oorspronkelijke serie ging Dexter: Original Sin van start. De kijkcijfers waren verpletterend en laten zien dat de seriemoordenaar nog steeds de verbeelding prikkelt.
The Wrap bericht dat de eerste aflevering maar liefst 2,1 miljoen keer is gestreamd. Dit duizelingwekkende aantal overtreft ruimschoots de première van Yellowjackets en Dexter: Original Sin is in één klap de bestbekeken première van Showtime.
Gecombineerd
Het betreft hier een gecombineerd aantal, dat Paramount+ ook meeneemt in de cijfers. Al met al is dit een uitstekende start van de prequelserie.
Het verhaal speelt zich af in 1991, wanneer een pas afgestudeerde Dexter (Patrick Gibson) voor de politie van Miami komt te werken. Naast Dexter zelf zijn diverse vertrouwde personages te zien, en ook zij worden gespeeld door andere acteurs.
Interesse
Naast de hoge streamingcijfers blijken de kijkers ook enthousiast over het verhaal zelf. Op dit moment is de kijkerswaardering maar liefst 90% op Rotten Tomatoes. Gezien de start van Dexter: Resurrection in juni 2025, dat zich in de tegenwoordige tijd afspeelt, is er nog steeds ruimschoots interesse voor deze anti-held. Dexter: Original Sin is te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een tijdje geleden is het nieuwe seizoen van The Sex Lives of College Girls uitgekomen. Elke week komt er een nieuwe aflevering bij. Maar zijn deze afleveringen wel de moeite waard om te kijken? De beste critici op Rotten Tomatoes geven hun mening.
The Sex Lives of College Girls is een Amerikaanse komedie van Mindy Kaling en Justin Noble. Het eerste seizoen ging in 2021 in première en sindsdien is de serie zeer populair bij kijkers.
Rotten Tomatoes
The Sex Lives of College Girls volgt het leven van vier vriendinnen die studeren aan het fictieve Essex College in Vermont. Ze krijgen allemaal te maken met moeilijke tijden, maar ook grote en nieuwe kansen.
Het eerste seizoen was zeer populair bij zowel de critici als de kijkers op Rotten Tomatoes en kreeg scores van 97% en 81%. Helaas is het derde seizoen niet zo goed beoordeeld. Critici geven dit seizoen een score van 33% en kijkers een van 68% (op het moment van schrijven).
Gemengde reacties
Volgens Christina Grace Tucker van New York Magazine zou het derde seizoen veel leuker zijn als "dit viertal afscheid probeert te nemen van een van hun belangrijkste leden, terwijl ze met elkaar overhoop liggen."
Taylor Gates van Collider is echter zeer enthousiast en schrijft: "Dit is een vriendengroep die je tot in het tweede jaar en lang na het afstuderen wilt blijven volgen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Menig horrorfan kijkt uit naar Crystal Lake, de prequelserie over de gruwelijke Jason Vorhees uit de 'Friday the 13th'-films. De Amerikaanse zender Peacock gaf in 2022 de opdracht om dit verhaal te ontwikkelen. Bryan Fuller was in eerste instantie schrijver, showrunner en uitvoerend producent, maar hij vertrok in 2024 vanwege creatieve meningsverschillen.
Brad Caleb Kane werd in augustus 2024 de nieuwe showrunner. Net zoals zijn voorganger is Kane ook betrokken als schrijver en uitvoerend producent. Op passende wijze plaatste hij de eerste update op vrijdag 13 december op zijn Instagram-account.
Moeite waard
Hij plaatste een foto van Jason met zijn moeder Pamela, gespeeld door Betsy Palmer. Het bijschrift luidt als volgt: "Gelukkige vrijdag de 13e aan iedereen die deze dag viert! Het verhaal is helemaal rond, scenario's zijn geschreven en worden geschreven, met als doel om zowel onszelf als de fans een angstaanjagend en bloederig verhaal te geven, dat de moeite van het wachten waard is".
Het ziet er dus naar uit dat er vaart begint te komen in het project. Kane beloofde verder dat er in het nieuwe jaar een nieuwe update komt over Crystal Lake, "tenzij het slecht afloopt met ons allemaal".
Wanneer te zien?
Het is op dit moment nog niet bekend wanneer we de serie te zien zullen krijgen. Sean S. Cunningham, de regisseur van de oorspronkelijke film, gaf tijdens de Silver Scream Con, in september van dit jaar, een voorzichtige inschatting. Naar verluidt mikt de studio rond Halloween 2025 als première voor Crystal Lake. We houden jullie uiteraard op de hoogte.
Voor veel acteurs en actrices horen opofferingen bij hun carrière, de ene ingrijpender dan de andere. Dit gold ook voor Pauley Perrette, vooral bekend als Abby Sciuto in NCIS. Zij ondervond onverwachte uitdagingen om het kenmerkende uiterlijk van haar personage te behouden, met aanzienlijke gevolgen.
Perrette, beroemd om haar iconische look, kreeg te maken met de nadelige effecten van jarenlang haar natuurlijke blonde lokken zwart verven. Ze ontwikkelde een zogenaamde "verworven allergie", wat resulteerde in een ernstige reactie waarbij haar hoofd opzwol als een ballon. Het blijkt namelijk dat je plotseling een allergie kunt ontwikkelen voor iets dat je al jaren gebruikt. In een interview vertelde de actrice over haar angstaanjagende ervaring.
Gevaarlijke gevolgen van de iconische look
Tijdens het interview onthulde Perrette dat de reactie werd veroorzaakt door een overgevoeligheid voor PPD, een veelvoorkomend ingrediënt in zwarte haarverf. De symptomen ontwikkelden zich geleidelijk, waardoor het lastig was om ze direct te koppelen aan de haarverf die ze al jarenlang gebruikte. Deze allergie kan echter ernstige, zelfs fatale gevolgen hebben.
"Op een gegeven moment begon ik wat irritatie te krijgen, maar ik had nooit gedacht dat het door de haarverf kwam, omdat ik het al zo lang gebruikte. Ik ben ook niet het type dat naar de salon gaat; ik smeer gewoon wat verf in mijn haar en ga voor de tv zitten, snap je? Toen begon het langzaam duidelijk te worden dat het misschien toch met de haarverf te maken had," legde de actrice uit tijdens het interview.
Toewijding aan haar karakter: dan maar op een andere manier
Om Abby’s iconische look te behouden zonder gevaarlijke chemicaliën te gebruiken, stapte Perrette over op zwarte haarspray. Hoewel dit minder schadelijk was, bracht het ook uitdagingen met zich mee. Ze grapte zelfs dat ze zwarte nagellak gebruikte om de sporen van de spray op haar vingers te verbergen. Haar toewijding aan Abby’s karakter en de fans was onmiskenbaar; ze wilde koste wat kost trouw blijven aan de rol.
Het personage van Pauley Perrette, Abby Sciuto, had een diepe impact op kijkers wereldwijd en inspireerde jonge meisjes om een carrière in STEM en forensisch onderzoek na te streven. – een blijvend effect dat het “Abby-effect” wordt genoemd. Na 15 seizoenen verliet Perrette de serie te midden van geruchten over spanningen op de set. Sindsdien richtte ze zich op persoonlijke projecten en bleef ze trouw aan zichzelf buiten de schijnwerpers, dit keer zonder de zwarte lokken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.